Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η σημερινή Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει το καλύτερο σίριαλ του Netflix


Όσο περισσότερο παρακολουθώ όσα συμβαίνουν στην υπέροχη χώρα μας, σκέφτομαι πως μια τηλεοπτική σειρά με θέμα τη σημερινή Ελλάδα, θα έκανε πάταγο παγκοσμίως και θα είχε εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές. 
Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν σε καμία άλλη χώρα του δυτικού κόσμου, ενώ πολλά από αυτά δεν συμβαίνουν σε καμία άλλη χώρα του κόσμου.
Δηλαδή, πουθενά δεν βγαίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίζει πως είναι αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα …Θρησκευτικά που διδάσκονται στο σχολείο.
Μάλιστα, μεταξύ των άλλων επιχειρημάτων για την απόφαση, είναι ότι στα βιβλία δεν γίνεται αναφορά στην Αγία Ομοούσιο και Αδιαίρετο Τριάδα την οποία επικαλούνται στην επικεφαλίδα τους όλα τα Ελληνικά Συντάγματα.
Καλά, το ακόμα καλύτερο είναι πως, όντως, το Σύνταγμα της Ελλάδας ξεκινάει με την φράση «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδας».
Δηλαδή, ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Το περιστέρι. Το γνωστό περιστέρι. Που πήγε ο αρχάγγελος Γαβριήλ στην 14χρονη Παναγία και της είπε πως θα πάει το περιστέρι να την γκαστρώσει με την δύναμη του Θεού, για να γεννήσει το Χριστό.
Αυτά στη χώρα που γεννήθηκε η Λογική.
Στη χώρα που γεννήθηκε η Λογική, δεν έχει γίνει ακόμα διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, αν και το επιθυμεί πάνω από το 70% των Ελλήνων.
Και είναι αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα Θρησκευτικά αλλά το γεγονός πως η Ελλάδα μετατράπηκε επίσημα σε προτεκτοράτο, υποθηκεύτηκε για πάντα και δεν έχει καμία σημασία τι ψηφίζουν οι Έλληνες και τι προβλέπει το Σύνταγμα, είναι απόλυτα συνταγματικά.
Δηλαδή, στην Ελλάδα έχει αντικατασταθεί το Σύνταγμα της χώρας από τα Μνημόνια, και αυτό δεν είναι αντισυνταγματικό.
Αντισυνταγματικές είναι οι αλλαγές στα βιβλία των Θρησκευτικών.
Και δεν είναι μόνο αυτά.
Σκεφτείτε πως η Ελλάδα υποδέχεται το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους.
Δηλαδή, η Ελλάδα όχι μόνο είναι προτεκτοράτο αλλά υποδέχεται μια φλόγα ως αρχηγό κράτους.  
Μην κοιτάτε που εμείς τα έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα παρανοϊκά και δεν μας κάνουν καμία εντύπωση πια.
Οι άλλοι λαοί δεν τα ξέρουν, οπότε, αν τα βάλουμε σε ένα σίριαλ, θα γίνει παγκόσμιος χαμός.
Φανταστείτε ένα σίριαλ για την Ελλάδα, όπου οι πρωταγωνιστές τη μια εβδομάδα θα είναι με το μαχαίρι στα δόντια για το όνομα της Μακεδονίας, και την επόμενη θα λένε «εμείς δεν πολεμάμε για την Ελλάδα, αν δεν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ».
Φανταστείτε εκείνο το επεισόδιο που οι Έλληνες πρωταγωνιστές θα ουρλιάζουν για τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία, και μετά θα ζητάνε δάνειο από την Γερμανία γιατί η Ευρώπη είναι η πατρίδα μας.
Σκεφτείτε το επεισόδιο που οι Έλληνες θα σκοτώνονται μεταξύ τους για το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού και για το ποιος θα κρατάει τη σημαία στη μαθητική παρέλαση, ενώ τους έχουν πάρει τη χώρα και δεν έχουν βγάλει άχνα.
Ή το επεισόδιο που ένας μητροπολίτης θα κάνει κήρυγμα μίσους κατά των ομοφυλόφιλων μέσα στο δικαστήριο -και θα τους εύχεται ψόφο- και το δικαστήριο θα τον αθωώνει πανηγυρικά.
Δεν το συζητάω, έχει πολύ ψωμί η Ελλάδα ως θέμα.
Αρχαία μεγαλεία, λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού, παπάδες από τον Μεσαίωνα, αριστεροί απατεώνες, δεξιοί κατσαπλιάδες, μαφιόζοι ολιγάρχες, λούμπεν πολίτες, βαριά αμορφωσιά, σκυλάδικα, μπάλα, προλήψεις, προφητείες, Παΐσιους, ήθη και έθιμα από την Τουρκοκρατία, διαρκής διχόνοια, και όλα αυτά μαζί με ήλιο και παραλίες με χρυσή άμμο.
Θα σκίσει η Ελλάδα, αν γίνει σίριαλ.
Θα καθηλώσουμε όλο τον πλανήτη στους καναπέδες, και θα τους πέσουν τα σαγόνια στο πάτωμα με αυτά που θα βλέπουν.
 
(Το 1989, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει πως η Ελλάδα μεταβλήθηκε σε ένα απέραντο φρενοκομείο. Έμειναν κι οι πόρτες ανοιχτές, και δραπέτευσαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες. Ο Θεός -της Ελλάδας- να βάλει το χέρι του.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου