Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Η μεγάλη σταυροφορία της Δύσης κατά του «Κακού»


Manlio Dinucci


Στη σκηνή του Φεστιβάλ του Σανρέμο, μετά την ανάγνωση του μηνύματος του (Ζ)ελένσκι, εμφανίστηκε το συγκρότημα Antytila από το Κίεβο, προκειμένου να «μεταφέρει στο ιταλικό κοινό ένα ισχυρό μήνυμα για την ουκρανική αντίσταση». Λίγο νωρίτερα, στην Μπρέσια και το Μπέργκαμο, είχαν ακυρωθεί οι συναυλίες του Ρώσου πιανίστα Denis Matsuev που είχαν προγραμματιστεί για το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου. Αυτό έγινε αφού ο Ουκρανός πρέσβης είχε ζητήσει από τους δημάρχους των δύο πόλεων να αναστείλουν «τις εμφανίσεις του μουσικού που θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στις θέσεις του Πούτιν».
Ακόμη πιο βαριά ήταν η ανάμειξη του Κιέβου στις εσωτερικές υποθέσεις της Ιταλίας, όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε σε συνέντευξή του ότι, για να αποφευχθεί ο πόλεμος, «αρκούσε ο (Ζ)ελένσκι να σταματήσει να επιτίθεται στις δύο αυτόνομες δημοκρατίες του Ντονμπάς». Το Κίεβο δήλωσε ότι «τα τελευταία σχόλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την Ουκρανία προκαλούν τεράστιο σκάνδαλο», τον χαρακτήρισε «άθλιο» και τον κατηγόρησε ότι «φιλάει τα χέρια του Πούτιν, που είναι βουτηγμένα στο αίμα μέχρι τους αγκώνες».
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, επαναβεβαίωσε ότι «ο Ελεύθερος Κόσμος στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και ότι η Ρωσία είναι πλέον ένας παγκόσμιος παρίας» και συγκάλεσε στις Βρυξέλλες την «Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας» για να ζητήσει από τις περισσότερες από 50 χώρες που είναι μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και η Ιταλία, να στείλουν ακόμη περισσότερα όπλα στο Κίεβο. Αμέσως μετά, η σύνοδος κορυφής των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ θέσπισε περαιτέρω πολεμικά μέτρα κατά της Ρωσίας. Αυτά περιλάμβαναν: «Ενίσχυση της προωθημένης άμυνάς μας», δηλαδή την ανάπτυξη όλο και περισσότερων στρατιωτικών δυνάμεων και στρατηγικών εξοπλισμών, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων. «Ενίσχυση της βιομηχανικής ικανότητας για την αναπλήρωση των αποθεμάτων όπλων και πυρομαχικών που καταναλώθηκαν από την τεράστια ποσότητα που οι Σύμμαχοι προμήθευσαν στην Ουκρανία». Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε την περαιτέρω αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Τα 2.800 εκατομμύρια δολάρια που οι ΗΠΑ δαπανούν κατά μέσο όρο κάθε μέρα για τις δικές τους στρατιωτικές δυνάμεις δεν είναι πλέον αρκετά. Οι ιταλικές στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν στα 80 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως, αλλά θα πρέπει να φθάσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως. Όλα αυτά, από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Ιταλία, πληρώνονται από τους πολίτες, οι οποίοι επωμίζονται το αυξανόμενο βάρος της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο πόλεμος.
Όσο για τη Γαλλία, το 2023, προβλέπονται να δαπανηθούν «43,9 δισεκατομμύρια ευρώ για την αμυντικές δαπάνες (εξαιρουμένων των πιστώσεων για τους Βετεράνους), δηλαδή: + 3 δισεκατομμύρια ευρώ νέων πόρων περισσότερα από τον προηγούμενο νόμο περί στρατιωτικού σχεδιασμού, όσον αφορά τη χρηματοδότηση του 2022». Πρόκειται για «μια ιστορική αύξηση των δαπανών», όπως δήλωσε μια σοβαρή πηγή. «Αν δεν κάνω λάθος στους υπολογισμούς μου, λίγο περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα» (sic).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου