Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Πότε θα κα, πότε θα κάνει εκλογές;


Από τότε που με βγάζει στην τηλεόραση η ξανθιά (μία είναι η ξανθιά!), ένα πράγμα με ρωτάει συνέχεια:

Χρήστος Ξανθάκης


Για πες μας ρεπόρτερ Ξανθάκη, πότε θα κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης;
Κι ένα πράγμα της απαντάω κι εγώ:
Κάνε με προφήτη, να σε κάνω πλούσια!
Έτσι είναι παιδιά, γιατί να το παιδεύουμε; Άμα ήξερα εγώ πότε θα στηθούν οι κάλπες, εδώ θα καθόμουνα; Στο Λονδίνο θα ήμουνα από προχτές (ναι, ναι, γίνεται και ηλεκτρονικά, αλλά γιατί να χάσω το ταξίδι;) να ζητήσω από τη στοιχηματική μια απόδοση για την ημερομηνία των ελληνικών εκλογών, να χώσω και το βρακί μου στο κουπόνι, να κονομήσω, να ματσωθώ, να πηγαίνω δίπλα στο Ρέμο, να βγαίνουμε σέλφι στο κοπή τη πίττα του Άδωνι!
Αλλά δεν ξέρω…
Μπορώ πάντως να υποπτευθώ δυο-τρία πράγματα και να κατανοήσω προς τα πού φυσάει ο άνεμος, από τα φαινόμενα των ημερών. Τόσο τα δηλωμένα, όσο και τα άδηλα, εκείνα που συνήθως διαφεύγουν της προσοχής μας. Βλέπε, για παράδειγμα, όσα συνέλαβε προ εβδομάδος το βιονικό αυτί μου, αυτό που με κατέστρεψε στο Παγκράτι, με τους χασικλήδες, σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου:
Όπου καθόσαντε πλάι μου δυο μεγαλοπαράγοντες (μέχρι εκεί μου κόβει να τους ξεχωρίζω) και συζητάγανε για τις μπίζνες τους. Μιλάμε για μπίζνες εκατομμυρίων τώρα, όχι για φιστίκια που θα έλεγε κι ο συγχωρεμένος (;) ο Βγενόπουλος. Κι όπως τράβαγε το μασλάτι, γύρισε ο ένας στον άλλον και τον ρώτησε «για το άλλο θέμα με το νομοσχέδιο, προλαβαίνουμε να το περάσουμε;»
Και απόρησε ο διπλανός του:
«Γιατί, τι πρόβλημα υπάρχει;»
Για να σημειώσει ο πρώτος:
«Ρε φίλε, θέλουμε κάτι βδομάδες για τη διαβούλευση. Συν κάτι μέρες για τη συζήτηση στη Βουλή. Άμα είναι ο άλλος να την κλείσει στις 10 Μαρτίου, είναι τσίμα τσίμα οι ημερομηνίες, στο τσακ προλαβαίνουμε. Αν προλάβουμε δηλαδή…»
«Και ποιος σου είπε εσένα, ότι θα κατεβάσει ρολά η Βουλή στις 10 Μαρτίου;», ξαναρώτησε ο συνομιλητής του.
Για να σκύψει ο άλλος στο αυτί του και να του ψιθυρίσει το όνομα. Το οποίο δεν πρέπει να ήταν και πολύ για πέταμα, αν κρίνω από την αντίδραση του μπίζνεσμαν…
Μ’ αυτόν τον τρόπο, βέβαια, διευκολύνονται οι δεκάδες χιλιάδες πιτσιρικάδες που θα δουλεύουν σαιζόν να σκάσουν μύτη στις πατρίδες τους την Κυριακή των δεύτερων εκλογών, γιατί άλλο είναι να ζητάς από το αφεντικό άδεια τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου και άλλο όταν βράζει ο τόπος από τουρίστες. Ένας πόντος μείον για την κυβέρνηση…
Κι ένας πόντος συν από την άλλη, μιας και αν το σκάσει από τώρα ο Κυριάκος το τρακοσάρι στους συνταξιούχους, τον συμφέρει να τις φέρει όσο πιο κοντά γίνεται τις εκλογές. Να το θυμούνται το πουρμπουάρ οι παππούδες και οι γιαγιάδες, που λέει κι ο φίλος μου ο Χάρης, γνωστό μαμούνι των προεκλογικών διαδικασιών. «Ενώ αν τα χώσει τώρα τα φράγκα και πάει για εκλογές τέλη Ανοίξεως, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Χαρούλης.
Τα μετράμε όλα λοιπόν, μετράμε και τη λύση που διαφαίνεται (;) ότι θα δοθεί στο ζήτημα των καλλιτεχνικών σπουδών γιατί καμιά κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε εκλογές με την πιτσιρικάδα στους δρόμους και, για το τέλος, μετράμε και την πρόθεση του Κώστα Καραμανλή να μην κατέβει. Αν το πράξει, το πλήγμα δεν θα είναι και τόσο μικρό, ιδίως αν συνοδεύσει την αποχώρησή του από τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα με ολίγες σταγόνες φαρμάκι για την ηγεσία της. Κι εδώ, επίσης, θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο το «πότε» θα πρόκύψει, αν προκύψει, η ανακοίνωση. Άλλωστε όλα τάιμινγκ είναι στην πολιτική, κάτι που εδώ και καιρό επισημαίνει στους μαθητευόμενους μάγους του Μαξίμου ο γίγαντας Σταν Γρκήνγουντ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου