Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Είναι ο ΠΟΥ μια υπερεθνική δικτατορία;


Θα δρομολογεί επείγουσες για τη δημόσια υγεία καταστάσεις διεθνούς ενδιαφέροντος, όχι μόνο σε περιπτώσεις πανδημίας, αλλά και σε περιπτώσεις ενδεχόμενης έκτακτης ανάγκης για την υγεία, και τα κριτήρια για αυτό περιλαμβάνουν τον ρατσισμό, την εισοδηματική ανισότητα και την κλιματική αλλαγή...

PrimeNews Room

Πρώην βουλευτής της Μινεσότα ζητά την άμεση αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος ενδέχεται σύντομα να έχει την εξουσία να αναλάβει τον έλεγχο των  χωρών-μελών κατά τη διάρκεια μιας κηρυγμένης έκτακτης ανάγκης για την υγεία.
«Αυτό είναι πολύ σοβαρό και πολύ πιο κοντά μας από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς», είπε η Μισέλ Μπάχμαν [Michele Bachmann] στην Epoch Times.
Η Μπάχμαν, τώρα κοσμήτορας της Σχολής Διακυβέρνησης Robertson στο Πανεπιστήμιο Regent στη Βιρτζίνια Μπιτς της Βιρτζίνια, ήταν εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στην 6η περιφέρεια του Κογκρέσου της Μινεσότα από το 2007 έως το 2015, καθώς και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2012.
Τον Μάιο, η Μπάχμαν παρακολούθησε την 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας του ΠΟΥ στη Γενεύη, όπου οι εθνικοί ηγέτες συζήτησαν ένα σχέδιο συνθήκης για την πανδημία και 307 εξ αυτών πρότειναν τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας του 2005.
Ο κανονισμός, που εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 1969 και ενημερώθηκε το 2005, περιγράφεται από τον ΠΟΥ ως «γενικό νομικό πλαίσιο» διεθνούς δικαίου, στο οποίο 196 χώρες δεσμεύονται νομικά να ρυθμίζουν «δικαιώματα και υποχρεώσεις στη διαχείριση εκδηλώσεων και έκτακτης ανάγκης υγείας που μπορεί να εξαπλωθούν πέρα τα σύνορα».
Η συνέλευση δεν προέβη σε καμία αποφασιστική ψηφοφορία επί των τροπολογιών ή του κειμένου του της επιτροπής (pdf), σύμφωνα με την Μπάχμαν.
Αυτό που ήταν ασυνήθιστο, πρόσθεσε, ήταν ότι η ανακοίνωση του ΠΟΥ στις 5 Ιουνίου ότι θα υιοθετούσε το ψηφιακό σύστημα διαβατηρίων εμβολίου Covid-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δεν είχε συζητηθεί τον Μάιο, με αποτέλεσμα η Μπάχμαν να αναρωτηθεί εάν η αρχή του ΠΟΥ τού επιτρέπει να λαμβάνει τελικές αποφάσεις χωρίς συζήτηση ή ψηφοφορία.
Michele Bachmann

«Δεν αναφέρθηκε τίποτα στη συνάντηση της Γενεύης, επομένως είναι εξαιρετικά περίεργο», σχολίασε η Μπάχμαν.
Το σύστημα διαβατηρίων εμβολίων δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο για επιτήρηση, παρακολούθηση και καταγραφή ταξιδιού, αλλά και για έλεγχο της συμμόρφωσης ενός ατόμου με τις αποφάσεις και τις εντολές του ΠΟΥ, διευκρίνισε η Μπάχμαν.
«Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή», συνεχίζει. «Έχουν καταστήσει σαφές ότι σχεδιάζουν να προσθέσουν περισσότερα στοιχεία σε αυτή την ψηφιακή συμμόρφωση».
Σε αυτό το κείμενο της επιτροπής υπάρχουν ήδη στοιχεία ικανά να οδηγήσουν σε αυτό που η Μπάχμαν αποκάλεσε «ιατρική δικτατορία».
«Οι προβλεπόμενες εξουσίες θα καλύπτουν τομείς όπως το περιβάλλον, ο ρατσισμός, η φτώχεια και η κλιματική αλλαγή», λέει η Μπάχμαν. «Οι εξουσίες είναι τόσο ευρείες και τόσο γραφειοκρατικά γραμμένες που ουσιαστικά οικειοποιούνται απεριόριστη διακρατική ισχύ, πάνω σε όλα τα κράτη-μέλη».

«Απολύτως δυστοπικό»
Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος και ερευνητής Τζέιμς Ρογκούσκι χαρακτήρισε το κείμενο «εντελώς δυστοπικό και πονηρό στο σύνολό του ».
«Η προτεινόμενη συνθήκη θα μπορούσε να εγκριθεί προσωρινά από καθένα από τα έθνη που θα υπογράψουν το έγγραφο», σημείωσε ο Ρογκούσκι σε βιντεοσκοπημένη δήλωση για το εν λόγω κείμενο.
«Η Διάσκεψη των Κομμάτων (CP) θα δημιουργήσει μια πλήρως ανεξάρτητη γραφειοκρατία που θα ήταν πέρα ​​από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ή τον έλεγχο του Κογκρέσου. Αυτή η μεταφορά της εξουσίας από το “Εμείς οι άνθρωποι” σε μη εκλεγμένα, μη υπόλογα και σε μεγάλο βαθμό άγνωστα και αόρατα μέλη της λεγόμενης Διάσκεψης των Μερών είναι μια πολύ καλά συγκεκαλυμμένη αλλά άμεση επίθεση στην κυριαρχία των εθνών.»
Σύμφωνα με το έγγραφο, η διάσκεψη των μερών θα αναλάβει να «ενδυναμώσει τα πολυτομεακά, συντονισμένα, διαλειτουργικά και ολοκληρωμένα συστήματα επιτήρησης της One Health και να ενισχύσει την ικανότητα των εργαστηρίων να εντοπίζουν και να αξιολογούν τους κινδύνους και την εμφάνιση παθογόνων παραγόντων και παραλλαγών με δυνατότητα πανδημίας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των συμβάντων διαρροής, των μεταλλάξεων και των κινδύνων που σχετίζονται με ζωονοσογόνες παραμελημένες τροπικές ασθένειες, με στόχο να αποφευχθεί να μετατραπούν σε πανδημία εξάρσεις μικρής κλίμακας στην άγρια ​​ζωή ή τα κατοικίδια.»

One Health: Επιτήρηση και λογοκρισία
Η ιδεολογία One Health του ΠΟΥ ορίζεται ως μια «ολοκληρωμένη και ενοποιητική προσέγγιση που στοχεύει στη βιώσιμη ισορροπία και τη βελτιστοποίηση της υγείας των ανθρώπων, των ζώων και των οικοσυστημάτων».
«Αναγνωρίζει ότι η υγεία των ανθρώπων, των κατοικίδιων και άγριων ζώων, των φυτών και του ευρύτερου περιβάλλοντος (συμπεριλαμβανομένων των οικοσυστημάτων) είναι στενά συνδεδεμένα και αλληλοεξαρτώμενα», αναφέρεται στο έγγραφο.
Η λέξη «επιτήρηση» βρίσκεται 11 φορές στο έγγραφο σε σχέση με το One Health, όπως στο άρθρο 4 στη σελίδα 7, όπου αναφέρεται: «Τα μέρη θα υιοθετήσουν προληπτικά μέτρα και μέτρα επιτήρησης που είναι σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας και υποστήριξης την αποτελεσματική εμφύτευσή του».
Η Διάσκεψη των Μερών θα είναι επίσης επιφορτισμένη με την καταπολέμηση αυτού που αποκαλεί «infodemic», που ορίζεται ως «ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σε ψηφιακό ή φυσικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας».
«Προκαλεί σύγχυση και επικίνδυνη συμπεριφορά που μπορεί να βλάψει την υγεία», αναφέρεται στο έγγραφο. «Οδηγεί επίσης σε δυσπιστία προς τις ιατρικές αρχές και υπονομεύει την προστασία της δημόσιας υγείας.»

«Ένα νέο επίπεδο απεριόριστης ισχύος»
Σύμφωνα με την Μπάχμαν, η μη εκλεγμένη Διάσκεψη των Μερών θα εκτοπίσει την εξουσία των 194 κρατών-μελών και θα έχει την εξουσία να αναθεωρεί και να αλλάζει τους κανόνες βάσει των οποίων λειτουργεί, χωρίς να υποβάλει τέτοιες αλλαγές σε ψηφοφορία.
«Αυτό είναι ένα νέο επίπεδο απεριόριστης εξουσίας πάνω στα άτομα», σημείωσε η Μπάχμαν. «Το συγκλονιστικό είναι ότι δεν καταγράφηκε διαφωνία σε κανένα από τα δημόσια φόρουμ».
Αντίθετα, αυτό που είπε η Μπάχμαν ότι είδε είναι παρόμοιο με τη σατιρική φεμινιστική ταινία τρόμου του 1972, «The Wives of Stepford».
«Υπήρχε απλώς μια χαμογελαστή, χαρούμενη συμμόρφωση», ανέφερε η Μπάχμαν. «Δεν επιτρέπονται οι διαφωνίες και σε αυτό στοχεύουν οι νέες τροποποιήσεις και η νέα συνθήκη: καμία διαφωνία, απλώς εφαρμογή και χαρούμενη συγκατάθεση σε ό,τι ζητήσει από εμάς τους υπόλοιπους να κάνουμε αυτό το μη εκλεγμένο διεθνές όργανο.»
Η Μπάχμαν επεσήμανε τη διαγραφή λέξεων όπως «ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία» και άλλες προσωπικές προστασίες από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας.
Στη σελίδα 3, υπό τον τίτλο «Αρχές του άρθρου 3», η πρόταση «με πλήρη σεβασμό της αξιοπρέπειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των προσώπων» διαγράφεται και αντικαθίσταται με το νέο προτεινόμενο κείμενο, «βάσει των αρχών της δικαιοσύνης, της συμπερίληψης, της συνοχής και σύμφωνα με τις κοινές αλλά διαφοροποιημένες αρμοδιότητες των κρατών μερών, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική και οικονομική τους ανάπτυξη».








Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (στο κέντρο), γιορτάζει την επανεκλογή του κατά τη διάρκεια της 75ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας στην ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Η κλιματική αλλαγή και η «επόμενη πανδημία»
Η κλιματική αλλαγή έχει συχνά παρουσιαστεί ως το κύριο πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης.
Λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της One Health και τα κριτήρια για τις πολιτικές υγείας, η Μπάχμαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ανθρώπινα όντα δεν θα αποτελούν πλέον προτεραιότητα, αλλά θα υποτάσσονται στο κλίμα.

«Εάν ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η θερμοκρασία της Γης δεν θα αυξηθεί περισσότερο από, ας πούμε, 1,5 βαθμούς σε 100 χρόνια, θα ληφθούν αποφάσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου και όχι για τους των ανθρώπινων όντων», εξήγησε η Μπάχμαν.
Στη συνάντηση δεν έγινε καθόλου αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο ο ΠΟΥ διαχειρίστηκε την τελευταία πανδημία. Αντίθετα, γίνονταν συχνές συζητήσεις για την «επόμενη πανδημία».
«Δεν υπήρξε καμία κριτική», τόνισε η Μπάχμαν. «Η μόνη αναφορά στο θέμα ήταν ότι αφορούσε την εξουσία και τα χρήματα και έτσι, πιθανώς, αυτό σήμαινε ότι ο ΠΟΥ χρειαζόταν περισσότερο έλεγχο, δύναμη και χρήματα για να μπορεί να υπαγορεύει τη λήψη αποφάσεων».
Δεν έγινε καμία συζήτηση για την προέλευση της πανδημίας, καμία έκκληση για απόδοση ευθυνών στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και καμία συζήτηση περί των ανεπιθύμητων αντιδράσεων στα εμβόλια.
«Η μόνη εστίαση ήταν στην αύξηση της εμβέλειας και της ισχύος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος», είπε η Μπάχμαν.
Το χρονικό διάστημα για να γίνουν η συνθήκη και οι προτεινόμενες τροποποιήσεις μέρος του διεθνούς δικαίου ορίστηκε για την 77η διάσκεψη της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας το 2024, ανέφερε η Μπάχμαν.
«Αυτό θα ολοκληρώσει τη μεταφορά της κυριαρχίας των επιμέρους εθνικών κρατών επί των αποφάσεων περί υγειονομικής περίθαλψης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», πρόσθεσε. «Ο ΠΟΥ θα είναι σε θέση στη συνέχεια να δρομολογεί επείγουσες για τη δημόσια υγεία καταστάσεις  διεθνούς ενδιαφέροντος, όχι μόνο σε περιπτώσεις πανδημίας, αλλά και σε περιπτώσεις ενδεχόμενης έκτακτης ανάγκης για την υγεία, και τα κριτήρια για αυτό περιλαμβάνουν τον ρατσισμό, την εισοδηματική ανισότητα και την κλιματική αλλαγή.»

«Συνεχείς εξουσίες Έκτακτης Ανάγκης»
Η Μπάχμαν πρόσθεσε ότι δεν βλέπει κανέναν περιορισμό στις εξουσίες έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ ή τη διάρκειά τους, που να προκύπτει από τη διατύπωση των προτεινόμενων τροπολογιών ή του κειμένου της Επιτροπής.
«Είναι ακριβώς όπως έχουμε δει στις Ηνωμένες Πολιτείες, με άπειρες εξουσίες έκτακτης ανάγκης να παρατείνονται μήνα με τον μήνα», είπε.
Παραδείγματος χάριν, τον Απρίλιο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε ένα δικομματικό ψήφισμα του Κογκρέσου για τον τερματισμό της κήρυξης έκτακτης ανάγκης τρία χρόνια μετά την εφαρμογή της.
Ωστόσο, με τον καπνό από τις πυρκαγιές του Καναδά που κατεβαίνει στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί Δημοκρατικοί ζητούν από τον Μπάιντεν να κηρύξει άλλη μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, αυτή τη φορά όχι λόγω πανδημίας αλλά λόγω του κλίματος.
Ο διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους [Tedros Adhanom Ghebreyesus], σχολίασε στο Twitter: «Η #ClimateCrisis (#ClimateCrisis) δεν γνωρίζει σύνορα. Ο καπνός της δασικής πυρκαγιάς που εξαπλώνεται από τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, τον άμεσο κίνδυνο που εγκυμονεί η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση για την υγεία μας. Ξέρουμε τις λύσεις. Πόσα θύματα θα χρειαστούν για να δράσουμε;»









Άποψη του ποταμού Χάντσον και της Νέας Υόρκης, όπως έχουν καλυφθεί από την ομίχλη και τον καπνό που προέκυψαν από τις καναδικές πυρκαγιές στο Weehawken, NJ στις 7 Ιουνίου 2023

«Δεν επιτρέπεται»
Η ανησυχία της Μπάχμαν τώρα, όπως λέει η ίδια, είναι η αίσθησή της ότι τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας δεν αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα της απειλής για τις πολιτικές ελευθερίες της Αμερικής.
«Για αυτόν τον λόγο, ζητώ από τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας να φέρουν αυτό το θέμα στο προσκήνιο και να εξετάσουν τι συμβαίνει με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», είπε. «Μερικά μέλη λένε ότι εφόσον πρόκειται για συνθήκη, δεν ανησυχούν, γιατί θα πρέπει να ψηφιστεί στη Γερουσία και ακόμη και οι Δημοκρατικοί δεν θα την ψήφιζαν. Και αν με κάποιο τρόπο περάσει, το σύστημα δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα το ακυρώσει.»
Ωστόσο, η Μπάχμαν πιστεύει ότι αυτό είναι αφελές.
«Είναι μια σκέψη ανθρώπων που εξακολουθούν να διαχειρίζονται τη ζωή τους με βάση το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου», εξηγεί. «Αλλά οι άνθρωποι που δημιουργούν αυτό το νέο σύστημα δεν τηρούν τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Δεν ενδιαφέρονται για την προστασία των δικαιωμάτων των Αμερικανών πολιτών σύμφωνα με τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων.»
Αυτό που πρέπει να κάνει το Κογκρέσο τώρα, υποστηρίζει η Μπάχμαν, είναι να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποχωρήσει αμέσως από τον ΠΟΥ.
«Θα πρέπει να κάνουν ακροάσεις μέρα και νύχτα και να μην σταματήσουν μέχρι να βγάλουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες έξω», συνεχίζει.
Η Μπάχμαν χαρακτήρισε «πράξη προδοσίας» την παραχώρηση εξουσίας σε μια μη εκλεγμένη διεθνή οντότητα που θεσπίζει νόμους εκτός των παραμέτρων του συντάγματος.
«Αυτό δεν επιτρέπεται», δηλώνει. «Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό θα επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας.»
Αν και γραπτώς οι στόχοι του ΠΟΥ για καθαρό αέρα και νερό και συνετή διαχείριση των πόρων της γης ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ ανθρώπου και φύσης ακούγονται λογικοί, στην πραγματικότητα, είπε η Μπάχμαν, πρόκειται για ένα προπέτασμα που κρύβει μια άλλη ατζέντα.
“Πρόκειται για ένα πολύ περίεργο επίπεδο ελέγχου που δεν έχουμε ξαναδεί”, δήλωσε η Μπάχμαν, “με όραμα την κυριαρχία πάνω σε κάθε έθνος και άνθρωπο σε αυτή τη Γη”.
Ο ΠΟΥ δεν έχει απαντήσει μέχρι και τώρα σε αιτήματα για σχολιασμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου