Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ρήξη με τους γραβατωμένους μπαχαλάκηδες

 
Παρατηρείστε κάτι: Για να τρομολαγνήσουν οι «Θεσμοί», το αόρατο Σύστημα και τα κανάλια μας, καταφεύγουν μονίμως σε μία σατανική (κατά το δημιουργική …) ασάφεια: Σε περίπτωση Grexit, «θα καταστραφεί η χώρα», «θα είναι 100 φορές χειρότερα τότε από αυτά που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τώρα», «θα πεινάσουν εκατομμύρια άνθρωποι», «αυτά που έχει μία κακή συμφωνία, η χρεωκοπία τα έχει στην ν-ιοστή δύναμη», «θα γίνουμε Ασία» και άλλα παρόμοια.. Δημιουργούν μία τεράστια, κοινή «μαύρη τρύπα» η οποία μπορεί να ρουφήξει τους κόπους, τις ελπίδες και το μέλλον οποιουδήποτε. Ο επιχειρηματίας το μεταφράζει ως κλείσιμο του μαγαζιού του, ο εργαζόμενος ως ανεργία, ο φοιτητής ως πτυχίο–παλιόχαρτο κ.λ.π. Ταυτόχρονα η αποφυγή κατάθεσης συγκεκριμένων επιχειρημάτων προστατεύει τον τρομολαγνούντα από την αποστομωτική απάντηση και κρατάει στην άγνοια και στον πανικό τον λαό. Είναι πρόστυχη και πονηρή και όχι έξυπνη πολιτική.
 Δεν θα μπω στον πειρασμό να τρομολαγνήσω και εγώ επί «αοράτων μεταλλείων». Ο λόγος; Η Αριστερά είναι εξ’ ορισμού ενάντια στην λεκτική βία, ενάντια στο λεκτικό «bullying». Δεν πανικοβάλλει τον λαό. Θα σας πω αυτό που βλέπω να ‘ρχεται, επειδή μπορείτε να το δείτε και να το επιβεβαιώσετε και εσείς και όχι αυτό  που εύχομαι να ‘ρθει. Για να δούμε λοιπόν σε μερικά σκόρπια παραδείγματα τι αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα εάν παραμείνουμε όπως είμαστε στην ΕΕ και υπογράψουμε ότι μας βάλουν στο τραπέζι:
  • Όσο υπακούουμε στις συνθήκες Δουβλίνο Ι & ΙΙ που μας επιβάλλει η ΕΕ, τόσο δεν θα έχουμε δικαίωμα, τους χιλιάδες δυστυχισμένους που καταφθάνουν στην χώρα μας, να τους προωθούμε στην υπόλοιπη Ευρώπη (της ανήκει τουλάχιστον το 92%!). Ο συνωστισμός, η αναπόφευκτη γκρίνια, η δυσλειτουργία του τουρισμού, θα οδηγήσουν σε γιγάντωση της Χρυσής Αυγής καθώς οι πιο καθυστερημένοι από εμάς δεν θα βλέπουν την ευθύνη του Συστήματος και της ΕΕ αλλά τον ανήμπορο αλλοδαπό που θα ευρίσκεται σε απόσταση γροθιάς.
  • Γυρίζουμε σιγά–σιγά πίσω στους δρόμους του 1960, με όλη την έλλειψη ασφάλειας, άνεσης και ταχύτητας. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Δεν αντιληφθήκατε ότι το Αθήνα–Λάρισα–Αθήνα στοιχίζει σε διόδια 45 ευρώ; Εγώ προσωπικά, για να γλυτώσω ένα γερό μεροκάματο των 40 ευρώ κάνω μόνο 80–100 χμ στον αυτοκινητόδρομο και τα υπόλοιπα στους καρόδρομους!
  • Η φυματίωση η οποία είχε εξαφανιστεί από την χώρα μας επανέρχεται με ανησυχητικά αυξανόμενους ρυθμούς. Που κυρίως οφείλεται; Στην φτώχια και ξανά στην φτώχια: κακές συνθήκες διαβίωσης, διατροφής, περίθαλψης κ.α. Εάν κάποιοι ισχυριστούν ότι την  έφεραν οι μετανάστες, ρωτήστε τους απλά, γιατί η φυματίωση στην Σερβία κάνει θραύση, ενώ κανείς πρόσφυγας δεν καβαλάει τα σύνορα για να μπει στην φίλη χώρα!
  • Παρατηρείστε τους διθυράμβους του MEGA Chanel (και όχι μόνο) για τον τουρισμό και τους χιλιάδες Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους οι οποίοι επισκέπτονται τα ονειρεμένα ελληνικά νησιά και υπόσχονται μπροστά στην κάμερα ότι θα ξανάρθουν. Δεν ακούτε και μάλλον δεν θα ακούσετε ποτέ στο μέλλον όπως πάει το πράγμα, τον παρουσιαστή να ενημερώνει χαρούμενος τους τηλεθεατές ότι «βούλιαξε η Σαντορίνη, η Μύκονος και τα άλλα μας νησιά με Τριπολιτσιώτες, Θηβαίους και Κοζανίτες!».
  • Πρέπει, όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε σοβαρά, ποιες είναι οι παράπλευρες απώλειες της ολίσθησης των μέσων μισθών και συντάξεων προς στο επιθυμητό για την «Μέρκελ Ο.Ε.» επίπεδο των 300 ευρώ ή η πιθανή ανεργία (όπως 1,5 εκατομμύριο συνάνθρωποί μας): Εκτός από το αυτοκίνητο, ταξίδια, βιβλία, διασκέδαση που θα έχουν απαγορευτικό κόστος, θα πρέπει να ξεφορτωθείτε και το τεσσάρι διαμέρισμά σας (ποιος θα τα αγοράσει;). Θυμηθείτε ότι τα κοινόχρηστα, φως και νερό είναι διπλάσια σε σχέση με την γκαρσονιέρα και αβάστακτα για τον νέο σας μισθό….
  • Στην Ελλάδα, καλό νοσοκομείο μεταφραζόταν πάντα ως ιδιωτικό νοσοκομείο. Έτσι τα κατάφερε το Σύστημα. Για να μην σας ζαλίσω με τα ίδια προφανή επιχειρήματα, θα σας ρωτήσω ένα πράγμα: Υπάρχει πιθανότητα να δείτε το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας στα κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας (π.χ. Ιασώ, Υγεία, Metropolitan, Ιατρικό Κέντρο) για προσκύνημα; Η κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων (έλλειψη προσωπικού και αναλωσίμων, παλιά μηχανήματα) καταρρέει συνεχώς και οδηγεί τους απελπισμένους πιστούς (ασθενείς) να καταφεύγουν στην θρησκεία για… θεραπεία, όπως και στον Μεσαίωνα.
  • Το μόνο που μας επιτρέπουν πλέον από την ΕΕ να παράγουμε είναι «ρουμςτουλετ». Έτσι, για κάποιους από εμάς θα υπάρχει εποχιακή δουλειά το καλοκαίρι για να βγάλουμε τον χειμώνα… Πως θα θεμελιωθεί όμως έτσι δικαίωμα περίθαλψης και σύνταξης;
Δεν έχουμε το δικαίωμα να τα αποδεχτούμε όλα αυτά. Οφείλουμε να έρθουμε σε ευθεία ρήξη με τους μπαχαλάκηδες που διαλύουν τους κόπους μίας ζωής ….των άλλων, τον δημόσιο πλούτο και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτοί οι μπαχαλάκηδες πάντα φορούν γραβάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου