Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Άγριο δούλεμα από την «συμμορία των Θεσμών»!

 
του Κοσμά Αντ. Θέμελη
 
Πολλοί θα είδατε την μορφή που πήρε το προσεκτικό κείμενο των προτάσεων της ελληνικής πλευράς, μετά την «επεξεργασία» που υπέστη από τους Θεσμούς.
Προσεκτικά διαγραμμένα τα ¾ με κόκκινο στυλό και χάρακα! Σαν διαγώνισμα του βλάκα της τάξης, που δεν έκανε τις «ασκήσεις στο σπίτι» που του ζητήθηκαν!
Αλήθεια, τι αισθάνεται κάποιος απλώς και μόνον ως Έλληνας; Χωρίς καμμιάν άλλη ιδιότητα, συριζαίος, κομμουνιστής, εθνικολαϊκιστής, δεξιός, παραποτάμιος, γαύρος-βάζελος, ακόμη και ως παλαιοπασοκτζης, θού Κύριε φυλακήν….. Αμηχανία, βωβή οργή, αδυναμία να κάνεις κάτι!
Αλλά ας πάμε σε μερικά απίθανα αλλά αληθινά του σχεδίου των Θεσμών: Κατ’ αρχήν φαίνεται να απεσύρθη η οργουελικής έμπνευσης κατάργηση της φορολογίας στα «φρουτάκια» και στο e-gaming. Αλήθεια, ποιο χυδαίο πουλητάρι πρότεινε να καταργηθεί η προτεινόμενη φορολόγηση στα «φρουτάκια» (που θα πλημμυρίσουν κάθε γειτονιά!) και με το άλλο χέρι διέγραψε τον ΕΚΑΣ των φτωχοσυνταξιούχων; Και καλά ο χυδαίος κόπανος που το έκανε, οι υπόλοιποι γαμο-θεσμοί ΠΩΣ διάβολο το συνυπέγραψαν  και βγήκε στην δημοσιότητα; Σε ποια μούρη λιθουανής δορυφοπροέδρου πρέπει να τρίψεις την πρόταση και να της χαλάσεις το ξανθό μαλλί μόλις βγαίνει από το λαϊκό βαλτικό της κομμωτήριο; Ή να προτιμήσεις την μούρη του the game is over-Τούθκ;
Στο τελικό σχέδιο των Θεσμών υπάρχει όρος για ανάκληση νόμου! Συγκεκριμένα ζητείται να ανακληθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο ή προς τα Ταμεία! Ή να ισχύει μόνον για όσους έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα! ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Επίσης ζητούν να καταργηθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο (έλεγχος δαπανών του Δημοσίου, ΟΤΑ, μεγάλων συμβάσεων με συμβαλλόμενο το Δημόσιο κλπ), το οποίο προβλέπεται στο Σύνταγμα (άρθρο 98) και είναι Ανώτατο Δικαστήριο μαζί με τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας!!
Άλλο ανέκδοτο: Προκαταβολή 100% του φόρου του επόμενου έτους, για νομικά ΚΑΙ φυσικά πρόσωπα!! Αυτά σε μια χώρα που είναι βυθισμένη στα σκ... εεε... στην ύφεση μέχρι τ' αυτιά.
Α! Και η μείωση κατά 400 εκ. στις αμυντικές δαπάνες, που σίγουρα πολλοί απορήσαμε όταν το ακούσαμε, πρέπει να προέρχεται ΜΟΝΟ από τις δαπάνες μισθοδοσίας και από τις λειτουργικές δαπάνες, ΟΧΙ από τις εξοπλιστικές, Άκη!!
Δεν μπορεί, όσο ολιγοφρενείς ή τυφλωμένοι neolibertarian κανίβαλοι και να είναι οι εκπρόσωποι των Θεσμών, οι Τραπεζίτες και οι διάφοροι ευρωπαίοι κι εκβιάσιμοι από τους Γερμανούς πολιτικάντηδες, γνωρίζουν από τις αντιπροσωπείες τους εδώ και από τις πρεσβείες τους, ότι η Κυβέρνηση θα είχε πρόβλημα να περάσει ακόμη και το ΔΙΚΟ ΤΗΣ αρχικό σχέδιο! Και επιμένει σε τρισχειρότερο σχέδιο με παιχνίδι «Φιδάκι» παραπομπής των Ελλήνων από τους πολιτικούς στους θεσμούς, από εκεί στο Eurogroup και στα τεχνικά κλιμάκια και πάλι «πήγαινε πίσω τέσσερα τετραγωνάκια από την αρχή, φιδάκι»! Μου φαίνεται εντελώς απίθανο ότι ο βασικός τους σκοπός είναι απλώς να ρίξουν την ανεπιθύμητη και απείθαρχη Κυβέρνηση, κατ’ αρχήν διότι χωρίς άμεση χρηματοδότηση θα πτωχεύσει η χώρα πριν κάν προκηρυχθούν οι εκλογές ή πριν αλλάξει αλλοιώς η Κυβέρνηση, άσε δε που η τακτική τους εκτοξεύει τον Σύριζα προς τα πάνω! Πιθανότερο θεωρώ ότι επεκράτησαν τελικώς οι ανόητοι που προτείνουν άγριο «ξύλο» γενικώς στους Έλληνες μέχρι να υποκύψουν σε ΟΛΑ, επικουρικώς δε και εναλλακτικώς πίεση στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ίσως και την ΕΕ! Φαίνεται ότι επεκράτησε η εξαιρετικά παρακινδυνευμένη άποψη ότι η ευρωζώνη θα επιβιώσει την αποχώρηση της Ελλάδας. Μια ματιά όμως παραδίπλα θα έδειχνε ότι ήδη η Πορτογαλία-που κατά τους ιθαγενείς μνημονιακούς απολογητές ανήκει στις χώρες που «να, αυτοί τα κατάφεραν μια χαρά και βγήκαν από το δικό τους μνημόνιο»-η Πορτογαλία λοιπόν ήδη εκπέμπει SOS με δημόσιο χρέος 130% του ΑΕΠ, που αν προστεθεί και το ιδιωτικό, ξεπερνάει το ελληνικό! Ασφαλώς θα υπάρχουν και αυτοί που προσβλέπουν για διάφορους λόγους στην παταγώδη διάλυση της ευρωζώνης!
Συμπερασματικώς η συμμορία των εταίρων μας είναι μάλλον ένας εσμός που συνδυάζει κουτοπόνηρους, χαζούληδες, παμπόνηρους, στενόμυαλους συμφεροντολόγους, φτωχομπινέδες φθονερούς, αλλά και εντελώς άσχετους αγαθούς… τέτοιους που οι παλιοί θα σου έλεγαν «αυτούς παιδί μου καλύτερα να τους αποφεύγεις»! Ακούγεται από άλλον κόσμο ο Τσίπρας, όταν επικαλείται την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τις ευρωπαϊκές αρχές και άλλα τέτοια ποιητικά και γραφικά. (Ο οποίος σε λίγες νύχτες αναβιβάσθηκε από κωλόπαιδο της ΚΝΕ και των καταλήψεων σε Ευρωπαίο Ηγέτη).
ΑΣΧΕΤΩΣ της αγάπης στην Ευρώπη, στο ευρώ, στους Γερμανούς, στην δραχμή, στον Παναθηναϊκό, σε ό,τι αγαπά ο καθένας μας, θα πρέπει όλοι να μπορούμε να δούμε ότι αυτοί μας φτύνουν κανονικά και κατά πρόσωπο. Στα διαλείμματα μας δουλεύουν.
Είναι ΚΡΙΜΑ που δεν υπάρχει σοβαρή εθνική Αντιπολίτευση, που θα μπορούσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Διότι η ΕΘΝΙΚΗ ομοθυμαδόν απάντηση σε αυτά θα έπρεπε να είναι σαφής, κοινή και αντιληπτή σε κάθε γλώσσα: ΝΑ! με αντίστοιχη κίνηση των χειρών από πάνω προς τα κάτω και στο (εθνικό) κέντρο με τεντωμένες παλάμες.
Για τους καθώς-πρέπει εκ των αναγνωστών να προσθέσω ότι ιστορικώς και εθνολογικώς η κίνηση αυτή αποτελεί εξέλιξη του ελληνικότατου ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου