Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Θα σηκωθούν τα αλτσχάιμερ να σας χτυπήσουν

 
του Λάκη Λαζόπουλου
 
Διαβάζω σήμερα στην τελευταία σελίδα των ΝΕΩΝ μια αγιογραφία για τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Δηλαδή, τέτοια ηγετική φυσιογνωμία θα κάνει χρόνια ο τόπος να δει. Μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ.
Τόσο ηγετική φυσιογνωμία που ακόμα και οι ξένοι την κατάλαβαν έγκαιρα.
Έτσι σ” αυτές τις γρήγορες επαφές, σ΄αυτές τις άρπα-κόλλα συναντήσεις ξεχείλιζε αυτή η χαρισματικότητα του.
Για τους δανειστές, μάλλον για τους εκβιαστές με τις γραβάτες, χαρισματικός Έλληνας πολιτικός είναι αυτός που βγάζει τον σκασμό και υπογράφει ότι χαρτιά του βάλλουν μπροστά του. Από κει κρίνεται η χαρισματικότητα.
Φαντάζομαι λοιπόν ότι η φράση του κ. Θεοδωράκη «εμείς υπογράφουμε όποια συμφωνία και να έρθει», είναι η φράση που του έδωσε αυτή την υπεραξία.
Τα ίδια περίπου λόγια, οι ίδιες περίπου αγιογραφίες, τα ίδια λιβάνια γραφόντουσαν και για τον Γιωργάκη. Πόσο χαρισματικός είναι, πόσο οικολόγος είναι, πως είναι ο πρώτος που συνέλαβε την ιδέα της πράσινης ανάπτυξης, πως θα αναπτύξει τον αγροτουρισμό, πως θα κινήσει τους ανέμους και θα φέρει όλη την χώρα σε κατάσταση ευημερίας, πως θα είναι ο συνεχιστής της μεγάλης ιστορίας του πατέρα του και του παππού του, της μάνας του και της θειας του. Όλα τα ακούσαμε μέχρι να ανεβάσουν τον βλάκα στην εξουσία, ο οποίος υπέγραψε και κατέστρεψε την χώρα.
Την κατέστρεψε με συνείδηση. Αυτός λοιπόν ο καταστροφέας είχε πριν πολλές αγιογραφίες, είχε πριν πολύ θαυμασμό από τους ξένους ηγέτες, τον βλέπανε και υπολογίζαν σ΄αυτόν. Μέχρι που φτάσανε να ανέβουν πάνω στα τραπέζια και να χοροπηδάει ο Σαρκοζί , απο την βλακεία του που ξεχυνότανε σ΄όλες αυτές τις άκαρπες συναθροίσεις, στις Βρυξέλλες.
Αυτή την στιγμή, αν η χώρα δεν είχε μπει στο ΔΝΤ το οποίο είναι αυτό που φέρνει τα ισχυρότατα εμπόδια να υπογραφεί η συμφωνία, αυτή την στιγμή η χώρα θα ανέπνεε.
Ας γυρίσουν λοιπόν να διαβάσουν οι αγιογράφοι των εποχών τις προηγούμενες αγιογραφίες τους. Για να δουν αν αγιάσανε αυτοί τους οποίους δόξαζαν γιατί εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι έχει αγιάσει ο λαός μ΄αυτούς τους άθλιους ηγέτες. Μ΄αυτούς τους τενεκέδες τους ξεγάνωτους, μ΄αυτούς τους θρασύτατους υποτελείς που μας πλασσάρουν κάθε τόσο σαν ηγέτες.
Ύστερα απορούνε γιατί γενικώς ο τύπος, οι εφημερίδες πέφτουν.
Άλλαξε λέει η εποχή. Ο κόσμος μπαίνει στην γρήγορη ενημέρωση, στα σαιτ. Δεν είναι αυτή η απόλυτη αλήθεια.
Ο κόσμος σταμάτησε να διαβάζει ψέμματα. Την αλήθεια θα την διαβάσει οπουδήποτε. Ο καθένας που ξέρει ότι σε ένα σημείο μπορεί να βρει κάτι αληθινό θα τρέξει προς αυτό.
Οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια μνήμη με τους δημοσιογράφους. Δεν χρειάζεται επιστημονική έρευνα, το λέω έτσι εγώ, από μόνος μου.
Ακόμα και γριές με αλτσχάιμερ στο τελευταίο στάδιο αυτά τα οποία γραφόντουσαν για τον Παπανδρέου τα θυμούνται. Όλα αυτά που γραφόντουσαν γι΄αυτούς τους ηγέτες που διαλύσαν την χώρα τα θυμούνται.
Θα σηκωθούν τα αλτσχάιμερ να σας χτυπήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου