Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Αποκάλυψη τώρα: Το ΔΝΤ έχει βάλει «κοριό» στον Σκάι.

Του Απόστολου Λυκεσά*
 
Πρώτο θέμα σήμερα στις γαλλικές εφημερίδες, σε εγχώρια και διεθνή ηλεκτρονικά μέσα, αποτελεί η αποκάλυψη ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν βάλει κοριούς παρακολούθησης και για έξι χρόνια άκουγαν όσα έλεγαν τρεις γάλλοι προέδροι. Με βάση τα δεδομένα, που έχουμε εμείς οι ταπεινοί στην διάθεσή μας, ειδήση αποτελεί το γεγονός ότι τους κοριούς αυτούς δεν τους εντόπισαν οι αντίστοιχες γαλλικές υπηρεσίες παρά το πληροφορήθηκαν ταυτοχρόνως με εμάς από τα Wikileaks
 
Κρίνοντας από τα γεγονότα, τα οποία εξακολουθούν να διαθέτουν πείσμα κυπριακού όνου, απορώ πώς κανένας δεν αντιλήφθηκε ότι το ΔΝΤ έχει βάλει κοριό στο γραφείο συσκέψεων του τηλεοπτικού Σκάι. Πάνω στον πυρετό των συσκέψεων όπου αναλυόταν χθες τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για την συμφωνία με τους εταίρους, διαπιστώθηκε ότι τα μέτρα αυτά ήταν υφεσιακά, εξοντωτικά για την επιχειρηματικότητα, και περιείχαν την ιερόσυλη πρόβλεψη να πληρώσουν ακόμη και τα τηλεοπτικά δίκτυα.
Οι ειδήμονες του ΔΝΤ, κάτι γατάκια στυλ Τόμσεν, είχαν πιαστεί κυριολεκτικά στον ύπνο αλλά, ευτυχώς, ξαγρυπνούσαν οι μυστικές υπηρεσίες που ενημέρωσαν αμέσως, όσα οι... νεοφιλελεύθεροι της κυβέρνησης σχεδίαζαν σε βάρος της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αριστερής ευαισθησίας που απλωνόταν σαν σανέλ νο5 -καμμιά σχέση με το G5 που θέλει να φορολογήσει ο Παππάς- στο γραφείο συσκέψεων του τηλεοπτικού Σκάι. Έφτασαν στο σημείο οι κοριοί να μαγνητοσκοπήσουν ακόμη και το βραδυνό δελτίο ειδήσεων που μεταδιδόταν στην νοηματική για να έχουν σφαιρική ενημέρωση σχετικά με το δεξιό προνουτσιαμέντο που σχεδίαζε η κυβέρνηση Τσίπρα. Το αποτέλεσμα ήταν άμεσο, καθώς άνοιξαν τα ματάκια τους, κυριολεκτικά, ιδίως όταν ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, αυτοπροσώπως, έφτασε στο σημείο να υπερκεράσει με μια κυκλωτική κίνηση -που θα ζήλευε ο Κόκκινος Στρατός των μπολσεβίκων με επικεφαλής τον Λέοντα Τρότσκι-, ακόμη και τον Λαπαβίτσα τον Λαφαζάνη, τον Καζάκη αλλά και τον Κατσανέβα, αναφωνώντας με φωνή στεντόρεια: «αν συνεχίζουμε έτσι θα συμφωνήσω με τους οπαδούς της δραχμής» ενώ, ματαίως η Σία Κοσιώνη προσπαθούσε να τον αποτρέψει από το απονενοημένο, λέγοντας του στοργικά, «ε, όχι, αυτό δεν μπορώ να το πιστέψω».
Στο ΔΝΤ όμως τον πίστεψαν, είπαν, αμάν ο Μπάμπης έβαλε το πιστόλι στο τραπέζι και, αμέσως, κάλεσαν σήμερα σε σύσκεψη τον Τσίπρα, κλειστή σύσκεψη, χωρίς κοριούς, διότι δεν χρειάζονται, μόνο με την Λαγκάρντ και τον Γιουνκέρ. Ταυτοχρόνως, έστελναν το μήνυμα ότι το ΔΝΤ δεν δέχεται με τίποτα τέτοια αντικοινωνικά μέτρα, διότι δεν αντέχουν μετά να τους κατηγορούν αυτούς ότι είναι γδάρτες του λαού, γι αυτό και θέλει να μπλοκάρει την συμφωνία.
Ωστόσο, η ανάλυση του κ. Μπάμπη ήταν καταπέλτης ακόμη κι όταν βύθιζε τα νοήματα στα δελφικά κρυπτογραφικά νέφη, λέγοντας ότι με τα μέτρα «φορολογούνται όσοι έχουν δουλειά για να πληρωθούν όσοι έχουν απασχόληση» ωστόσο η αναφορά του σε «φορομπηχτικά μέτρα» παραλίγο να ματαιώσει την σημερινή έκδοση του Ριζοσπάστη. Μην σας το κρατώ άλλο. Όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαδημητρίου που παραλίγο να φορέσει  μπερέ με κόκκινο αστέρι «τι μήνυμα στέλνεις στις επιχειρήσεις που προσπάθησαν να φέρουν έναν λογαριασμό, δέχθηκαν οι εργαζόμενοι χαμηλότερες μοιβές, δέχθηκαν να δουλέψουν πολύ σκληρά, επένδυσαν όλοι μαζί (εργάτες και επιχειρηματίες, λαός και κολωνάκι δηλαδή στην αυτοδιαχείριση του Σκάι) στο μέλλον τους;».
Αν δεν το καταλάβατε ήδη, η επαναστατική ορμή των λόγων τόξευσε με την ακρίβεια του Πάρη, την ανοίκεια προσπάθεια της ανάλγητης κυβέρνησης να φορολογήσει και να ζητάει από τα ιδιωτικά κανάλια 100 εκατομμύρια. Θα πληρώσουν δηλαδή τα σπασμένα οι έχοντες και όσοι θυσιάστηκαν για να εξακολουθούν να έχουν οι έχοντες; Αυτό είναι πλέον άνω ποταμών, τέτοιο χτύπημα στην επιχειρηματικότητα και τους απλούς εργαζόμενους δεν έχει ματαγίνει. Αν αφαιμάξει 100 εκατομμύρια η κυβέρνηση από τα κανάλια, τότε, πώς θα εξάγουμε τα δυναμικά προιόντα που παράγουν, οι εκπομπές της κας Μενεγάκη, του κ. Σεφερλή και του κ. Μπογδάνου; Αυτός ο φόρος ισοδυναμεί με καταστροφή της ακμαίας τηλεοπτικής παραγωγής που εξάγεται στα πέρατα του κόσμου και αποτελεί βασικό καταναλωτικό προιόν της καθημαγμένης ελληνικής οικογένειας, προϊόν, το οποίο, διατίθεται επιπλέον δωρεάν στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα μαζί με λαμαρίνες που ξέμειναν από το σχέδιο Μάρσαλ.
Εμπνεόμενο το ΔΝΤ από τα παραδείγματα και την σωρρευμένη γνώση της Μπολιβαριανής επανάστασης, του Τσάβες, του Κορέα και του Μοράλες οργανώνει ήδη την αντίσταση στα καφενεία της Μυκόνου όπου οι μέχρι πρότινος χαροκόποι και γλεντοκόποι θα μετατραπούν σε ανυποχώρητους Ζαπατίστας προκειμένου να υπερασπιστούν σπιθαμή προς σπιθαμή τα κάστρα της ελεύθερης και ανιδιοτελούς αυτοδιαχειριζόμενης τηλεοπτικής ονειρούπολης.
Ω! πόσο λάθος έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης παρασυρμένος από την παραπληροφόρηση να χαρακτηρίζει τον Τσίπρα «μπολσεβίκο». Η κα Λαγκάρντ αποτελεί μετεμψύχωση της Έμα Γκόλντμαν.

* Ο δημοσιογράφος του ρ/σ "Στο Κόκκινο 93,4" Απόστολος Λυκεσάς αρθρογραφεί καθημερινά στο alterthess.gr. Ακούστε ζωντανά στο "Κόκκινο 93,4" την εκπομπή "Ορθά- Κοφτά" με τον Απόστολο Λυκεσά Δευτέρα- Παρασκευή 11:00-12:00. Επικοινωνία με τον Απόστολο Λυκεσά στο apostoloslyk1@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου