Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Παρ’ ότι 4 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν κάνει την τρίτη δόση και τα σύνορα παραμένουν κλειστά, τα κρούσματα covid-19 αυξάνονται


Μέχρι στιγμής, μόνο 21 περιπτώσεις Omicron έχουν εντοπιστεί στη χώρα

  
Την Τετάρτη το Ισραήλ κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων COVID εδώ και ένα μήνα, μία ημέρα αφού όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές του δημοτικού κλήθηκαν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο μετά το διάλειμμα της γιορτής Hanukkah. Την Τρίτη εντοπίστηκαν 786 νέοι φορείς του ιού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Μια εβδομάδα νωρίτερα, ήταν 607. Το 48% των νέων κρουσμάτων είναι παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών.
Τον περασμένο μήνα, οι συγκεκριμένες ηλικίες είχαν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, αλλά η εκστρατεία προχωρά αργά, με λιγότερα από 100.000 παιδιά να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση έως το πρωί της Τετάρτης, εκ του συνόλου του 1 εκατομμυρίου.
Επιπλέον, εχθές το υπουργείο Υγείας της χώρας αποφάσισε ότι άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Omicron θα πρέπει να περνούν 14 ημέρες σε καραντίνα αντί για 10 που ίσχυε έως χθές. Ανέφερε ότι αυτά τα άτομα θα μπορούν επίσης να φεύγουν από την καραντίνα μόνο εάν δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα για τρεις ημέρες.
Μια νέα έρευνα που κυκλοφόρησε από το Ισραηλινό Ινστιτούτο Δημοκρατίας έδειξε ότι μόνο το 46% των Ισραηλινών ηλικίας 25-34 ετών και το 47% των ηλικιών 35-44, οι ομάδες δηλαδή που είναι πιο πιθανό να έχουν παιδιά ηλικίας από πέντε έως 11 ετών, υποστηρίζουν τον εμβολιασμό παιδιών, σε σύγκριση με το 63% των ατόμων ηλικίας 55-64 ετών και το 73% των ατόμων άνω των 65 ετών.
Γενικά, περίπου το 56% των Ισραηλινών πιστεύει ότι τα παιδιά πέντε έως 11 ετών θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά της COVID, με το 33% να είναι αντίθετο.
Σε γενικές γραμμές, η νοσηρότητα στο Ισραήλ ήταν ως επί το πλείστον σταθερή, αλλά ελαφρώς αυξανόμενη τις τελευταίες εβδομάδες, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το ποσοστό αναπαραγωγής «R» κυμάνθηκε μεταξύ 1 και 1,1. Το R μετρά πόσα άτομα μολύνει κάθε φορέας ιού. Εάν είναι πάνω από ένα, η ασθένεια εξαπλώνεται. Την Τετάρτη, η ισοτιμία διατηρήθηκε στο 1,07. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των σοβαρών ασθενών συνέχισε να μειώνεται, φτάνοντας τους 102. Μια εβδομάδα νωρίτερα, ήταν 116.
Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett, ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρόκειται να συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν περαιτέρω τα επόμενα βήματα στον αγώνα κατά της παραλλαγής Omicron.
Αφότου Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι μια σημαντική αύξηση της νοσηρότητας στη χώρα υποπτευόταν ότι προκλήθηκε από μια εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή στις 25 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση ψήφισε γρήγορα μια σειρά περιορισμών, που σχετίζονται κυρίως με τα ταξίδια.
Οι περιορισμοί περιελαμβάνουν την απαγόρευση ταξιδιού σε περίπου 50 αφρικανικές χώρες, το κλείσιμο των ισραηλινών συνόρων σε ξένους υπηκόους και την απαίτηση τουλάχιστον τριών ημερών καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Τα μέτρα λήγουν το βράδυ της Κυριακής και οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασής τους ή έστω μέρος αυτών.
Τις τελευταίες ημέρες, ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Διευθυντή Καθ. Nachman Ash και του Επιτρόπου, Καθ. Salman Zarka, πρότειναν να να μην αρθεί κανένας περιορισμός έως ότου γίνουν γνωστά περισσότερα για την Omicron.
Ωστόσο, η τελική απόφαση δεν είναι πιθανό να ληφθεί πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι θα ζητήσουν να παραταθούν όλοι οι ισχύοντες περιορισμοί για άλλη μια εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, μόνο 21 περιπτώσεις Omicron έχουν εντοπιστεί στη χώρα.
Σύμφωνα με την έρευνα της IDI, το 61% των Ισραηλινών υποστηρίζει τους περιορισμούς που ψήφισε η κυβέρνηση, το 17% αντιτίθεται θεωρώντας τους πολύ αυστηρούς και το 13% τους χαρακτήρισε πολύ ήπιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου