Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

H κακοδιαχείριση του FDA πίσω από την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας από 5 – 12 ετών.


Διαβάζοντας κανείς το άρθρο που ακολουθεί θα πάρει την απάντηση σε ερωτήματα, που από καιρό απασχολούν κάθε λογικό και σκεπτόμενο πολίτη. 
Αλήθεια ποιος ο λόγος να διαδίδεται ψευδώς από πλευράς του διαχειριστικού επιτελείου, ότι το εμβόλιο της Pfizer, έχει πάρει κανονική άδεια κυκλοφορίας, ενώ από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο; Ποιον εξυπηρετεί ή τι εξυπηρετεί μια τέτοια τακτική, αν όχι τους αντιεμβολιαστές που έχουν κάθε δικαιολογία να αμφισβητούν μετά από αυτό την αξιοπιστία των υπευθύνων; Μήπως η τακτική αυτή είναι σκόπιμη και ενώ εμφανίζεται ως αλλοπρόσαλλη, αυτοκαταστροφική, απεναντίας εξυπηρετεί απόλυτα αυτούς που φαίνεται εν πρώτοις να θίγονται από αυτήν, για τον απλούστατο λόγο, διότι προσφέροντας εύλογα επιχειρήματα στο αντίπαλο στρατόπεδο, το ενισχύουν, ώστε η ενίσχυσή του αυτή να εξυπηρετεί το κυρίαρχο αφήγημα: ότι οι ανεμβολίαστοι φταίνε για τη διασπορά και την πανδημία; Μήπως η ύπαρξη ανεμβολίαστων εξασφαλίζει στο σύστημα διαχείρισης το καλύτερο άλλοθι, επειδή όσο θα υπάρχουν ανεμβολίαστοι τόσο θα υπάρχει η δικαιολογία, ότι αυτοί είναι που φταίνε και όχι η ίδια η διαχείριση; Μήπως η κύρια ανησυχία του συστήματος είναι να μην τυχόν και εκλείψουν οι ανεμβολίαστοι, και μάλιστα περισσότερο από την εξέλιξη της ίδιας της πανδημίας; Με άλλα λόγια ανησυχεί περισσότερο για το τι θα κάνει χωρίς βαρβάρους, αντί να ανησυχεί για τους ίδιους τους βαρβάρους; Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς αυτή τη τακτική του συστήματος, που προσφέρει περισσότερα όπλα στον αντίπαλο, δίνοντας του με τον τρόπο αυτό την ευκαιρία να προκαλεί στο ίδιο το Σύστημα συνεχείς φθορές; Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι τα μέτρα που παίρνονται όχι μόνο δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αλλά μόνον την ανάγκη μεγαλύτερης καταστολής;
Οι παραπομπές είναι δικές μας:

.
Στις 27 Οκτωβρίου η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (ΟΤΑ) των ΗΠΑ (US Food and Drug Administration Advisory Panel on Vaccines) συνέστησε στον οργανισμό να επιτρέψει στην Pfizer να τροποποιήσει την Άδεια Έκτακτης Χρήσης για το εμβόλιο κατά της COVID -19, ώστε να συμπεριλάβει παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Δύο ημέρες αργότερα ο ΟΤΑ ενέκρινε επίσημα την επέκταση της κυκλοφορίας του εμβολίου. Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν την απόφαση αυτη, ως θετική εξέλιξη για την προστασία των μικρών παιδιών. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ανάλυση κάθε άλλο παρά περί αυτού πρόκειται. Είναι εξαιρετικά σοκαριστικό το γεγονός ότι ο ΟΤΑ είναι σήμερα ένας διεφθαρμένος οργανισμός, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της εκτελούσας χρέη Αναπληρωτή Επιτρόπου και δεν είναι παρά μια σφραγίδα για τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, και ιδιαίτερα για την Pfizer, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχει ο πρώην επικεφαλής του ΟΤΑ.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων του ΟΤΑ ψήφισε με ψήφους 17 έναντι 0, με μία αποχή, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως που θα επιτρέψει τη χορήγηση Άδειας Έκτακτης Χρήσης για το πειραματικό mRNA εμβόλιο της Pfizer-BioNTech σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Ο εμπειρογνώμονας που απείχε εξήγησε αργότερα ότι το έκανε λόγω των περιορισμένων δεδομένων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που είχαν παρασχεθεί1. Προηγουμένως ο ΟΤΑ είχε εγκρίνει το εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Προσθέτοντας στη δυσοσμία της διαφθοράς γύρω από την τελευταία ψηφοφορία, η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε ανακοινώσει μια εβδομάδα νωρίτερα, ότι είχε ήδη αγοράσει αρκετά εμβόλια της Pfizer για να εμβολιάσει και τα 28 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στις ΗΠΑ. Μήπως ήξεραν ότι το κόλπο ήταν στημένο;2
«…Έτσι ακριβώς πρέπει να γίνεται»
Ο φάκελος του FDA, του σημαντικότερου Οργανισμού Εποπτείας Φαρμάκων της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, όσον αφορά την ασφάλεια και τους κινδύνους των πειραματικών εμβολίων της Pfizer με τροποποιημένο γενετικά mRNA, αποτελεί μια δικογραφία εγκληματικής κακοδιαχείρισης, η οποία ορίζεται ως εσκεμμένη παραβίαση δημόσιας αξιοπιστίας ή δημοσίου καθήκοντος που προκαλεί βλάβη ή θάνατο. Η τελευταία απόφασή τους είναι ακόμη πιο εξωφρενική επειδή πρόκειται για κραυγαλέες συγκρούσεις συμφερόντων και επιστημονική απάτη. Τόσο η Pfizer, η οποία διενέργησε τις μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του δικού της εμβολίου στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών, όσο και οι εμπειρογνώμονες του ΟΤΑ, παραδέχθηκαν ότι δεν είχαν ιδέα για το αν το εμβόλιο ήταν ασφαλές για έναν τόσο νεαρό πληθυσμό.
Ο Δρ Έρικ Ρούμπιν (Dr. Eric Rubin), καθηγητής ανοσολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Τσαν του Χάρβαρντ (Harvard T.H. Chan School of Public Health), ψήφισε υπέρ της έγκρισης του εμβολίου Pfizer-BioNTech, επισημαίνοντας: «Τα δεδομένα δείχνουν ότι το εμβόλιο λειτουργεί και ότι είναι αρκετά ασφαλές … και όμως ανησυχούμε για μια παρενέργεια που δεν μπορούμε να μετρήσουμε ακόμη, αλλά ενδεχομένως να είναι πραγματική». Αυτό είναι κάτι που δύσκολα εμπνέει εμπιστοσύνη. Στη συνέχεια δήλωσε: «δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε πόσο ασφαλές είναι αυτό το εμβόλιο αν δεν ξεκινήσουμε να το χορηγούμε. Έτσι ακριβώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα»3.
Αυτή η παγερή αδιαφορία είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή υπό το φως δεδομένων ότι η συχνότητα εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών που υποτίθεται ότι έχει βρεθεί θετική στον ιό, είναι ουσιαστικά μηδενική. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το ποσοστό θανάτου από τη συγκεκριμένη λοίμωξη για τα παιδιά ηλικίας 0-17 ετών είναι 0,0002 ανά 100.000 και πολύ χαμηλότερο για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, που διενεργήθηκε σε 48.000 παιδιά αποκάλυψε ότι ο κίνδυνος σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από τη νόσο COVID – 19, είναι ουσιαστικά μηδενικός, εάν δεν υπάρχει άλλος κίνδυνος από άλλα συνοδά νοσήματα, όπως λευχαιμία, διαβήτη ή άσθμα. Επιπλέον, ο κίνδυνος να μεταδώσουν τη λοίμωξη σε άλλα παιδιά είναι επίσης πολύ χαμηλός.
Στην υποβολή των μελετών της προς έγκριση από τον ΟΤΑ, η Pfizer δήλωσε ότι ο εμβολιασμός ήταν απαραίτητος για την ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση της νόσου. Ωστόσο, κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του ΟΤΑ κατά την υποβολή ερωτήσεων, ο Δρ Γουίλιαμ Γκρούμπερ (Dr. William Gruber), πρώτος αντιπρόεδρος της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων της Pfizer, δήλωσε ότι δεν αξιολογήθηκε καν η παράμετρος του κατά πόσον το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση της νόσου. Θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε γιατί τότε χρειάζεται αυτό το εμβόλιο, αφού ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι μηδενικός και αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης στα παιδιά; (σημ. δική μας και αφού το ίδιο δεν εμποδίζει την μετάδοση εν γένει).
Ακόμη πιο σοκαριστική είναι η δήλωση της Pfizer σχετικά με δοκιμές. Κατ’ αρχάς δεν έγιναν δοκιμές σε ζώα σε αρουραίους ή άλλα τέτοια ζώα. Παραδέχθηκαν ότι η ομάδα των ατόμων που συμπεριλήφθηκε στη μελέτη, ήταν τόσο μικρή που δεν μπορούσαν να την ελέγξουν σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα ή την περικαρδίτιδα. Ωστόσο, αυτές είναι από τις πιο συχνά αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες για όλους τους άλλους ενήλικες στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο της Pfizer. Στην αίτησή της για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας προς τον ΟΤΑ, η Pfizer ανέφερε ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στο τρέχον πρόγραμμα των κλινικών μελετών ήταν «πολύ μικρός για τη δυνατότητα ανίχνευσης οποιουδήποτε πιθανού κινδύνου από μυοκαρδίτιδα που θα μπορούσε να σχετίζεται με τον εμβολιασμό» και ότι «η αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων συνεπειών της μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό» στους συμμετέχοντες ηλικίας 5 έως <12 ετών δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί παρά μόνο μετά την έγκριση του εμβολίου της, για τα παιδιά αυτής της ηλικίας».

Οι ελλιπείς κλινικές μελέτες της Pfizer.
Οι μελέτες που διεξήγαγε η Pfizer ήταν επίσης τραγικά λειψές. Σύμφωνα με τον Δρ Τζος Γκέτσκοου, του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ (Dr. Josh Guetzkow, of the Hebrew University of Jerusalem), η μελέτη της Pfizer δεν σχεδιάστηκε ως διπλή τυφλή. Επιπλέον, η Pfizer έκανε επιλογή των ατόμων που εντάχθηκαν σε αυτήν, προφανώς προκειμένου να βελτιώσει τα αποτελέσματά της. Το εμβόλιο κατά της COVID – 19 της Pfizer χορηγήθηκε σε τρεις χιλιάδες παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, αλλά μόνο 750 από αυτά επιλέγησαν από την εταιρεία στην αξιολόγηση σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου. Επιπλέον, η Pfizer απέκλεισε περιπτώσεις με ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου στην κατάθεσή των δεδομένων της στον ΟΤΑ: «Αναφέρθηκαν ελάχιστες σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες (ΑΕ), καμία από τις οποίες δεν σχετίζεται με το εμβόλιο, και δεν αναφέρθηκαν ΑΕ που θα οδηγούσαν σε απόσυρση». Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για το πώς προσδιορίστηκαν τα κριτήρια αξιολόγησης γι αυτό. Απλώς εμπιστευτείτε την Pfizer.
Εξάλλου, η παρακολούθηση μετά τον εμβολιασμό διήρκησε λιγότερο από 2 μήνες για μια από τις ομάδες της μελέτης και μόνο 2,4 εβδομάδες για μια άλλη. Η έκθεση της Pfizer προς τον FDA έγραφε: «Τα συμπληρωματικά δεδομένα της ομάδας με επέκταση του χρόνου [παρ. δική μας (!)] μελέτης για την ασφάλεια, αναλύθηκαν από περίπου 1500 άτομα που έλαβαν το εμβόλιο με διάμεσο χρόνο παρακολούθησης 2,4 εβδομάδες μετά τη 2η δόση. Αυτά τα συμπληρωματικά δεδομένα καταδεικνύουν ένα αποδεκτό προφίλ ασφάλειας…». Εντούτοις μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και περισσότερος χρόνος ακόμη για να εκδηλωθούν οι παρενέργειες. Οι ειδικοί σε θέματα εμβολίων συνιστούν τουλάχιστον 18-24 μήνες παρακολούθησης μετά το εμβόλιο και όχι 3 μήνες ή 2,4 εβδομάδες. Δεν πρόκειται λοιπόν για σοβαρή επιστήμη.
Όπως επίσης, φαίνεται ότι ο ΟΤΑ και/ή η Pfizer αποκαλούν εσφαλμένα το εμβόλιο στο σχετικό τίτλο του κειμένου ως «BNT162B2 [COMIRNATY (COVID-19 VACCINE, MRNA)] . «Ωστόσο, το ισχύον κείμενο του ΟΤΑ το αποκαλεί «Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine (BNT162b2)».
Η ξεχωριστή εταιρεία, η BioNTech του Mainz της Γερμανίας, διαθέτει ένα παρόμοιο αλλά «νομικά διαφορετικό» εμβόλιο, με την εμπορική ονομασία Comirnaty, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ. Η διάκριση αυτή είναι ουσιαστική, καθώς αποτέλεσε τη βάση προκειμένου ο διεφθαρμένος ΟΤΑ να δώσει τον περασμένο Αύγουστο στο εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, παράταση της Άδειας Έκτακτης Χρήσης, αλλά παρ’ όλα αυτά να δηλώσει παραπλανητικά , ότι είχε χορηγήσει την πλήρη έγκρισή του για το εμβόλιο Comirnaty της BioNTech4. Αυτό αποτελεί εσκεμμένη απάτη και επέτρεψε στην κυβέρνηση Μπάιντεν να επιβάλει τον εμβολιασμό των εργαζομένων σε κρατικές υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης (περιέργως εκτός από τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο), του στρατού και κάθε επιχείρησης με περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

Πρόκειται για σύγκρουση συμφερόντων;
Η διαφθορά του OTA επεκτείνεται και στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων. Πολλά από τα μέλη της σημερινής 18μελούς επιτροπής έχουν άμεσους δεσμούς με την Pfizer ή με το ίδρυμα Μπιλ Γκέϊτς (Gates) που υποστηρίζει την Pfizer.
Η καθηγήτρια Χόλι Τζέινς του Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο Φρεντ Χατς στο Σιάτλ (Prof. Holly Janes of the Fred Hutch Cancer Research Center in Seattle), είναι εκείνη που σχεδίασε τις ατελείς κλινικές μελέτες της Pfizer. Το ινστιτούτο της χρηματοδοτείται από χρήματα του Ιδρύματος Γκέιτς. Το μέλος της επιτροπής του ΟΤΑ Δρ Στήβεν Πέργκαμ (Dr. Steven Pergam) είναι επίσης μέλος του κέντρου Φρεντ Χατς που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Γκέιτς. Ο εκτελών χρέη προέδρου της επιτροπής, Άρνολντ Σ. Μόντο (Arnold S. Monto ), διετέλεσε επ’ αμοιβή σύμβουλος της Pfizer. Το μέλος της επιτροπής Αρχάνα Τσάτερτζι (Archana Chatterjee0 συμμετείχε κατά την περίοδο 2018-2020, σε ερευνητικό έργο της Pfizer που αφορούσε τα εμβόλια για βρέφη. Η Γκίτα Κ. Σουάμι (Geeta K. Swamy) είναι πρόεδρος της «Ανεξάρτητης Επιτροπής Παρακολούθησης Δεδομένων για το Πρόγραμμα Εμβολιασμού κατά του Στρεπτόκοκκου της Ομάδας Β [(Group B Streptococcus (GBS)] της Pfizer», μιας επιτροπής που χρηματοδοτείται από την Pfizer. Το Πανεπιστήμιο του Ντιούκ δηλώνει ότι «η Δρ Σουάμι είναι συν-ερευνήτρια στη μελέτη του εμβολίου έναντι της COVID-19 της Pfizer». Το μέλος της επιτροπής ΟΤΑ Γκρεγκ Σιλβέστερ (Gregg Sylvester) υπήρξε αντιπρόεδρος της Pfizer Vaccines. Ο Όφερ Λέβι (Ofer Levy), καθηγητής παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, είναι επίσημα γνωστός ως ένθερμος υποστηρικτής των εμβολίων της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Και το μέλος της επιτροπής του ΟΤΑ Πωλ Όφιτ (Paul Offit), καθηγητής παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας, ζήτησε δημόσια τον περασμένο Ιούνιο να επιτραπεί το εμβόλιο κατά της COVID – 19 και στα παιδιά.
Όταν συγκρίνουμε τις ενέργειες της Τζάνετ Γούντκοκ αναπληρώτριας διευθύντριας του διεφθαρμένου Οργανισμού ΟΤΑ (FDA Acting Director Janet Woodcock), τον Αύγουστο, όταν ο ΟΤΑ παρέτεινε την άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, αρνήθηκε τότε ακόμη και να επιτρέψει στην επιτροπή εμβολίων να συνεδριάσει για να συζητήσει το θέμα. Αρκετούς μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2021, τρία μέλη της επιτροπής εμβολίων του ΟΤΑ παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση της Γούντκοκ να λάβει υπόψη της τη σχεδόν ομόφωνη ψήφο της συμβουλευτικής επιτροπής για την έγκριση ενός φαρμάκου για τη νόσο Αλτσχάιμερ με την ονομασία Αντουλχέλμ (Aduhelm), στάση ενάντια στις επιθυμίες του συνόλου σχεδόν των μελών της επιτροπής.
Προφανώς η Γούντκοκ ήταν στο μεσδιάστημα απασχολημένη με τη στελέχωση της συμβουλευτικής επιτροπής με μέλη φιλικά προς τη Pfizer. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι ο Σκοτ Γκότλιμπ (Scott Gottlieb), αφότου έφυγε από τη θέση του επικεφαλής του ΟΤΑ που βρίσκονταν επί εποχής Τραμπ, εντάχθηκε αμέσως στο διοικητικό συμβούλιο της… Pfizer Inc. Εκείνο το διάστημα η Γούντκοκ υπηρετούσε υπό την ηγεσία του στον ΟΤΑ.
Η Γούντκοκ εργάζεται στον ΟΤΑ από το 1986, σχεδόν όσο και ο Φάουτσι στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργικών και Λοιμωδών Νοσημάτων [National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)]. Η Γούντκοκ αποτελεί επιλογή του Μπάιντεν για τη θέση του επικεφαλής του ΟΤΑ, αλλά η μαζική αντίδραση 28 φορέων, συμπεριλαμβανομένων των γενικών εισαγγελέων των πολιτειών και οργανώσεων πολιτών, τον ανάγκασε να την ορίσει «τελούσα χρέη», δηλαδή αρμοδιότητα που δεν χρειάζονταν έγκριση από το Κογκρέσο. Η Γούντκοκ ήταν άμεσα υπεύθυνη για την αρχική έγκριση του ΟΤΑ όσον αφορά τα θανατηφόρα οπιοειδή, παρά τις αντιρρήσεις των ίδιων της των επιστημόνων και άλλων συμβούλων.
Η πολιτεία της Καλιφόρνιας έχει ήδη προχωρήσει στο να εξαρτήσει τη φοίτηση στα δημόσια σχολεία από τον εμβολιασμό κατά της COVID – 19, προβλέποντας την έγκριση του εμβολίου της Pfizer. Αυτή η επέκταση της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά που έχουν σχεδόν μηδενικό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας δεν έχει κανένα νόημα για τη δημόσια υγεία. Αποτελεί απλώς μια εκ πρώτης όψεως απόδειξη ιατρικής παρατυπίας στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΑ, με πιθανή εγκληματική πρόθεση. Η απόφαση του ΟΤΑ θα χρησιμοποιηθεί πλέον ως επιχείρημα προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιά που δεν διατρέχουν ουσιαστικά κανέναν κίνδυνο.
Ο Φ. Γουίλιαμ Ένγκνταλ (F. William Engdahl) είναι σύμβουλος εκτίμησης στρατηγικών κινδύνων και λέκτορας, κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον (Princeton) και συγγραφέας βιβλίων που έχουν γίνει μπεστ σέλερ για, σχετικά με το πετρέλαιο και τη γεωπολιτική.
1. Είναι ενδιαφέρον ότι το μέλος της επιτροπής που απείχε από την ψηφοφορία – ο Μάικλ Κουρίλα (Michael Kurilla), ένας εμπειρογνώμονας σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας – υποστήριξε ότι τα παιδιά που στο παρελθόν έχουν ήδη νοσήσει από τη COVID-19, ενδέχεται να μην χρειάζονται το εμβόλιο. «Υπάρχουν άτομα υψηλού κινδύνου και νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται προσεκτικά. Χρειάζεται να τους εξασφαλίσουμε ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Kurilla. «Αλλά για πολλούς άλλους, μία δόση ή ακόμη και καμία δόση. Εάν προηγουμένως είχαν προσβληθεί από λοίμωξη COVID – 19, μπορεί να μην χρειάζονται τίποτα περισσότερο». ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Η κυβέρνηση Biden ανακοινώνει την επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

3. Για να δούμε τι ακριβώς είπε :
«Αυτό που εν προκειμένω με ταλανίζει είναι ότι κατά κάποιο τρόπο, πρόκειται για μια πολύ, προσωπική επιλογή. Αν είχα ένα παιδί που θα ήταν μεταμοσχευμένο, θα ήθελα πράγματι να έχω τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω ένα εμβόλιο όπως αυτό. Και υπάρχουν σίγουρα παιδιά που πιθανώς θα έπρεπε να εμβολιαστούν», δήλωσε. «Το ερώτημα είναι κατά πόσον μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ευρέως, αν και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα ουσιαστικό ζήτημα. Αντιλαμβάνομαι ότι το ερώτημα αυτό δεν είναι δική μας δουλειά … αλλά προσωπικά πιστεύω ότι…πρόκειται για μια σχετικά παραπλήσια απόφαση». «Είναι πραγματικά θέμα που εξαρτάται από τις επικρατούσες συνθήκες», διευκρίνησε ο Ρούμπιν. «Ωστόσο, δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε πόσο ασφαλές είναι αυτό το εμβόλιο αν δεν αρχίσουμε να το χορηγούμε. Έτσι ακριβώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα». «Έτσι μάθαμε για τις σπάνιες επιπλοκές των άλλων εμβολίων», πρόσθεσε. «Πιστεύω κι εγώ ότι πρέπει να ψηφίσουμε υπέρ της έγκρισής του». ΕΔΩ
4. Το εμβόλιο της Pfizer γίνεται το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid που αποκτά πλήρη έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Ελέγχου φαρμάκων (FDA).
Pfizer becomes first Covid vaccine to gain full FDA approval.
Με αυτό τον παραπλανητικό τίτλο στο δημοσίευμα του BBC στις 23 Αυγούστου 2021:
Pfizer becomes first Covid vaccine to gain full FDA approval - BBC News επιχειρήθηκε να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι το εμβόλιο της Pfizer, κυκλοφορεί πλέον με πλήρη έγκριση από τις 23 Αυγούστου 2021.
Παραθέτουμε το ακόλουθο απόσπασμα από το άρθρο, που υποδηλώνει σαφώς ότι δεν πρόκειται περί παρεξήγησης ή περί διφορούμενης διατύπωσης, αλλά αντίθετα περί σαφούς παραπληροφόρησης. Εάν δεν είναι αυτό φέικ νιουζ, τότε τι είναι ;
Την ίδια ημερομηνία :
«Στην αναθεώρηση της 23ης Αυγούστου 2021, ο ΟΤΑ διευκρίνισε ότι, μετά την έγκριση από τον ΟΤΑ του COMIRNATY (εμβόλιο COVID19, mRNA) για την πρόληψη της COVID-19 για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, η παρούσα Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (ΑΧΕΑ) [Emergency Use Authorization (EUA)] θα παραμείνει σε ισχύ για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer-BioNTech για τις προηγουμένως εγκεκριμένες ενδείξεις και χρήσεις».
Όπως διαβάζουμε (https://www.fda.gov/media/150386/download) στη σελίδα 3, (παραπομπή 9) στην επιστολή της Ζακλίν A. Ο’ Σόνεσι (Jacqueline A. O’Shaughnessy, Ph.D.), Αναπληρώτριας επικεφαλής επιστήμονος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, προς τον κ. Αμιτ Πατέλ (Amit Patel της εταιρείας Pfizer, με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου 2021.
Προς επίρρωση των προηγουμένων, στην ίδια επιστολή, στη σελίδα 18, και συγκεκριμένα στην παράγραφο: IV. Διάρκεια της άδειας
διαβάζουμε : «Η παρούσα ΑΧΕΑ (EUA ) θα ισχύει έως ότου δηλωθεί ότι συντρέχουν περιστάσεις που δικαιολογούν την έγκριση της επείγουσας χρήσης φαρμάκων και βιολογικών προϊόντων ενόσω διαρκεί η πανδημία της νόσου COVID-19 πανδημίας και τερματίζεται σύμφωνα με το τμήμα 564(β)(2) του νόμου ή η ΑΧΕΑ (EUA ) ανακαλείται σύμφωνα με το τμήμα 564(ζ) του ιδίου νόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου