Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Εσείς τον διασπείρατε, εσείς να πληρώσετε…


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Υπήρξε μια εποχή που οι πολίτες εκνευρίστηκαν – δικαίως- με τον Θόδωρο Πάγκαλο και την φράση του «μαζί τα φάγαμε». Από τότε δεν έχουν περάσει και τόσο πολλά χρόνια. Όμως φαίνεται ότι η προπαγάνδα των κυβερνήσεων που έχουν διαχειριστεί καταστάσεις και οδήγησαν σε αδιέξοδο έχει «ανέβει level». Το «μαζί τα φάγαμε» είναι ξεπερασμένο.
Στην εποχή που η... οικονομική κρίση (παρά την κυβερνητική αισιοδοξία) υφέρπει μαζί με την υγειονομική το «μότο» είναι διαφορετικό: «Εσείς τον διασπείρατε (τον Covid 19) εσείς να πληρώσετε». Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την «προφητεία» του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου σύμφωνα με τη οποία εφόσον επιβληθεί υποχρεωτικό rapid test στις γιορτές θα πρέπει να τον πληρώσουν από την τσέπη τους ακόμη και οι πολίτες που είναι εμβολιασμένοι; Ιδίως από την στιγμή που συνοδεύτηκε και με ένα υπονοούμενο: Αν έχεις λεφτά να πας σε ρεβεγιόν ή σε μια ταβέρνα έχεις και για να πληρώσεις το rapid test.
Η πεμπτουσία της κυβερνητικής αντίληψης που φαίνεται αυτές τις δηλώσεις είναι απλή: «Εμείς τα κάναμε όλα καλά με την πανδημία. Για το ότι η πολιτική που ακολουθήσαμε δεν είχε αποτέλεσμα φταίει αυτός ο ανεύθυνος λαός που έχουμε για να κυβερνάμε». Δεν τηρούν τα μέτρα, δεν προσέχουν, δεν καταλαβαίνουν. Κάποιοι από αυτούς δεν εμβολιάζονται κιόλας, αλλά και αυτοί που εμβολιάζονται έχουν το νού τους στο κακό και θέλουν να πάνε να συνωστιστούν. Τέτοιοι είναι.
Το να πει κανείς για τις δουλειές όπου δεν υπάρχουν έλεγχοι γιατί δεν υπάρχει επιθεώρηση εργασίας, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που είναι «πίτα», για τα σχολεία του κανόνα 50+1 που κρύβει τα κρούσματα, για την υπο-χρηματοδοτούμενη πρωτοβάθμια υγεία είναι περιττό. Η κυβέρνηση απλά …δεν τα αναγνωρίζει ως πρόβλημα όλα αυτά.
Αρκέστηκε στον να πλασάρει το (αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να γίνει) εμβόλιο ως την απόλυτη λύση στην πανδημία. Τώρα τρέχει να μαζέψει ασυμμάζευτα. Έτσι ρίχνει το χαράτσι των rapid test σε αυτούς που πούλαγε πριν λίγους μήνες την …«Επιχείρηση Ελευθερία».
Μέσα σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα υπάρχει κάποιος που χαίρεται: Ο αντι-εμβολιαστής. Είτε είναι ακροδεξιός, είτε θρησκόληπτος, είτε συνωμοσιολόγος είτε όλα αυτά μαζί (γιατί ταιριάζουν). Αυτός που θα πεί «σας τά λεγα» στο αδαές ακροατήριό του. Αυτός που υποτίθεται πως η κυβέρνηση «κυνηγά» με τα αντιδημοκρατικά νομοθετήματα που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα. Όμως είναι η πολιτική της που τελικά λειτουργεί ως «σπόνσορας» του αντι-εμβολιασμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου