Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Ή θα καιγόμαστε ή θα πνιγόμαστε ή θα μας σκοτώνουν


του Πάνου Β. Ζήση

Αυτή θα είναι η «ζωή» μας προφανώς από εδώ και στο εξής.
Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και εξαγγελίες του… παραλίγο Μωυσή περί ισχυρού κράτους που θα υπηρετεί τους πολίτες νυχθημερόν, τόσο κατά την προηγούμενη πρωθυπουργική θητεία όσο και στην τωρινή, φαίνεται ότι θα ζούμε μέσα στον τρόμο και την ανασφάλεια σκιαγμένοι για το τι θα μας ξημερώσει.
Δε λέμε ότι ευθύνεται αποκλειστικά ο Μητσοτάκης για τη σημερινή κατάντια της χώρας.
Η κατρακύλα έχει αρχίσει από το ’10.
Φρόντισαν και οι προκάτοχοί του για το χάλι που βιώνουμε.
Ωστόσο, όσο πασχίζει διά της επαίσχυντης μιντιακής προπαγάνδας να μας πείσει ότι δε φταίει αυτός για τον συνεχόμενο «βιασμό» των πολιτών αλλά οι συγκυρίες κι ότι το περιβόητο… επιτελικό κράτος θα τα φτιάξει όλα, τόσο φανερώνει στα μάτια τους ότι συγκαταλέγεται κι ο ίδιος στη… λίστα των άχρηστων πρωθυπουργών.
Διότι τι έκανε ο κύριος Μητσοτάκης για να ξαναχτίσει τη διαλυμένη ένεκα των μνημόνιων Ελλάδα, όταν πρωτοανέλαβε την εξουσία;
Πέρα από το να προσπαθεί να εγκαθιδρύσει το νοσηρό μητσοτακικό καθεστώς μοιράζοντας κρατικό χρήμα προς υλοποίηση του μύχιου πόθου της Αγίας Οικογένειας, τίποτα. 
Με αποτέλεσμα ή ήδη διαλυμένη δομή της χώρας να συντριβεί ολότελα.
Εξ ου και οι καταστροφές και οι θάνατοι από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες που φορτώνονται στην «κλιματική κρίση» ή οι τραγωδίες όπως των Τεμπών που χρεώνονται σε μεμονωμένα πρόσωπα.
Την ίδια στιγμή, το όλο κλίμα που καλλιεργήθηκε την εποχή των μνημονίων, με τους… λίγους να καταδυναστεύουν τους πολλούς σε ένα ανελέητο κυνήγι κέρδους κι όποιον πάρει ο χάρος, αγγίζει πλέον το ζενίθ της αθλιότητας οδηγώντας την κοινωνία σταδιακά στην απόλυτη παρακμή.
Τα παραδείγματα προς επίρρωση πολλά. 
Η αποτρόπαια δολοφονία του άτυχου Αντώνη στον Πειραιά όμως το αποδεικνύει περίτρανα.
Συνεχίστε κύριοι του Μαξίμου να ρίχνετε λάδι στη φωτιά του αυτοματισμού και του ατομισμού. 
Συνεχίστε να χειραγωγείτε αναίσχυντα τους πολίτες ώστε να παραμένετε στις καρέκλες σας και να κονομάνε οι αναρχοκαπιταλιστές που σας στηρίζουν.
Εντούτοις, είστε σίγουροι ότι στο τέλος θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τις δραματικές συνέπειες μιας εντελώς αποτελματωμένης, εκμαυλισμένης και σάπιας κοινωνίας;
Ποσώς σας ενδιαφέρει, φρονούμε.
Διακρίνεται πια διά γυμνού οφθαλμού από τα συμφραζόμενα.
Τα οποία δείχνουν πως η μόνη σας έγνοια είναι να υπηρετείτε μόνο τα συμφέροντα των «συμμάχων», των «εταίρων» και των νταβατζήδων τους, ντόπιων και ξένων.
Οι οποίοι δε φτάνει που κονιορτοποίησαν τη χώρα με τις πρακτικές τους, θέλουν να τη μετατρέψουν και σε πλήρως ελεγχόμενο και εξαθλιωμένο προτεκτοράτο για να παίζουν ανεμπόδιστα τα γεωπολιτικά και οικονομικά  παιχνίδια τους.
Στα παλαιότερα των υποδημάτων όλων σας η τύχη του δύσμοιρου λαού της.
Επομένως, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αν… στριμώξουν τα πράγματα εξαιτίας των αδιεξόδων της διακυβέρνησής σας, θα μπείτε στο πρώτο αεροπλάνο και θα εξαφανιστείτε για να απολαύσετε κάπου αλλού τους καρπούς των… επιτυχιών σας, δίχως δεύτερη σκέψη.
Αφήνοντας πίσω μόνο του τον λαό να τρώει τις σάρκες του για ένα κομμάτι ψωμί περιμένοντας από τα κοράκια να φέρουν νέους κυβερνήτες για να τον… σώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου