Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Ούτε ήθος ούτε στήθος!


Νόρα Ράλλη

Ολόκληρη εκπομπή είχε τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας, χθες το μεσημέρι, ώστε να μπορέσουν να «σχολιάσουν» οι δημοσιογράφοι το τι συνέβη την πρώτη μέρα στη Βουλή. Μια πράγματι ιστορική Βουλή, που σε τραγικότητα και γραφικότητα (και επικινδυνότητα) ξεπερνάει κάθε άλλη στη σύγχρονη ιστορία της χώρας...
Και οι ιθύνοντες του συγκεκριμένου καναλιού (και δεν ήταν οι μόνοι) επέλεξαν να «σχολιάσουν» οι δημοσιογράφοι τι φόραγε ο ένας και η άλλη. Γιατί, μάλλον, αυτός είναι ο νέος ρόλος (είδαμε και τον παλιό...) των δημοσιογράφων απέναντι σε αυτή τη συγκεκριμένη Βουλή: να σχολιάζουν ρούχα και κορμιά!
Δύο άντρες και μία γυναίκα ήταν ως δημοσιογράφοι - σχολιασταί. Και αφού είπαν για την Κωνσταντοπούλου και τον Διαμαντή Καραναστάση και το «τι κύριος ήταν» που διακριτικά στεκόταν δίπλα της και την άφηνε να μιλήσει μόνο εκείνη (τι έπρεπε να κάνει δηλαδή;
Πρόεδρος κόμματος που μπήκε στη Βουλή είναι -ο θεός να μας φυλάει... Να μη μιλήσει;). Ξεπερνάω το στερεότυπο περί ευγενούς «κυρίου» που αφήνει την «κυρία» να μιλήσει, ξεπερνάω ακόμα και το άλλο στερεότυπο τού γιατί να πάει ο Καραναστάσης με κοντομάνικο πουκάμισο και γιλέκο, χωρίς σακάκι. Αλλά το ότι αυτό τους πείραξε και όχι πως πρόκειται για ένα κόμμα που ακόμα δεν έχει ανακοινώσει προγραμματικές θέσεις -αυτό με νοιάζει και με κόφτει!
Και, ξαφνικά, η τύπισσα με αποτελειώνει: αρχίζει (με φαρμάκι όμως) να μιλάει για το βαθύ ντεκολτέ της Τζώρτζια Κεφαλά! Ελεγε και για τα παπαγαλάκια στο πουκάμισο του Μπιμπίλα -αλλά με το ντεκολτέ ξεσπάθωσε. Το ότι την Τζώρτζια επίσης την ξέρουμε μόνο από το «Πιάνω φωτιά» και όχι από τις πολιτικές της θέσεις, δεν πειράζει έτσι; Εμένα αυτό με προβληματίζει. Οχι το ντεκολτέ της. Ισως γιατί όλοι (όλοι! Σερνικοί και θηλυκοί) με βυζιά μπαινοβγαίνουν στη Βουλή. Αλλά ελάχιστοι με θέσεις και, μάλιστα, τεκμηριωμένες. Αυτό με κόφτει εμένα.
(Και μετά λέμε για «δημοσιογραφικό ήθος». Μωρέ ούτε ήθος ούτε στήθος!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου