Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Δημήτρης Μητροπάνος: H φωνή της εθνικής μας μοναξιάς


Επιμέλεια: Χρίστος Αλεξάνδρου
Μοντάζ: Λιάνα Τζερεφού

H Σεμίνα Διγενή παρουσιάζει την ιστορία της ζωής του μεγάλου ερμηνευτή, Δημήτρη Μητροπάνου, που υπήρξε αυθεντικός, γενναίος και ευγενής. 
Το αστείο παρασκήνιο κάποιων τραγουδιών, ο χαρακτηριστικός αυτοσαρκασμός του, οι περιπέτειες, τα κρυφά ταλέντα, τα απραγματοποίητα όνειρα και οι συνήθειες του Δημήτρη Μητροπάνου που ερμήνευσε, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, έργα σπουδαίων δημιουργών, πρωταγωνιστούν σ' αυτό το ηχητικό ντοκιμαντέρ. 
Μιλούν αγαπημένοι του φίλοι και συνεργάτες. Ανάμεσά τους ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής, οι σολίστες του Γιάννης Σινάνης και Μάκης Πελέκας, η στιχουργός Λίνα Δημοπούλου, αλλά και οι συνθέτες Μάριος Τόκας, Τάκης Μουσαφίρης, Στέφανος Κορκολής, ο τραγουδιστής Πασχάλης Τερζής, η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού, ο παραγωγός Ηλίας Μπενέτος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, συμμαθητές και παιδικοί του φίλοι.
Αξιοποιήθηκε υλικό από την εκπομπή της Σεμίνας Διγενή «Κοίτα τι έκανες» στον Alpha, τις εκπομπές «Δρόμοι» (ΕΡΤ), «Όσα φέρνει η ώρα» (MEGΑ), «Της ψυχής το παρακάτω» (ALPHA) και το βιβλίο του Ευθύμη Φιλίππου «Δημήτρη» των εκδόσεων MNP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου