Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Α, ναι, ο Τσίπρας ευθύνεται...


Θανάσης Καρτερός 

Α,ναι, ο Τσίπρας ευθύνεται. Γιατί μας οδήγησε από τη σιγουριά του 3% στους κινδύνους του ονείρου, στην αναμέτρηση με το ανέφικτο, στην περιπέτεια της πλειοψηφίας και της διακυβέρνησης, στην καταπάτηση του Μαξίμου, στα σαγόνια των Οίκων και των Λύκων. Με... τη δική του υπογραφή ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε ταραχή εκεί που ο ήλιος ποτέ δεν φτάνει και δεν ανθίζουν παρά οι αριθμοί, τα κέρδη και οι ζημιές. ΕΚΤ, ΔΝΤ, Ντόιτσε Μπανκ Ούμπερ Άλλες, μνημόσυνα, μνημόνια και μνήματα. Για να φτάσουμε σήμερα να είναι και να θεωρείται ήττα, σοβαρή, οδυνηρή, το 18%. 
Α, ναι, ο Τσίπρας ευθύνεται. Γιατί με δική του υπογραφή απέκτησαν σημασία οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ως ασήμαντοι, όνομα οι ανώνυμοι, περίθαλψη οι ανασφάλιστοι, χρυσό κουρκουμπίνι οι θιασώτες της καταστολής, καταφύγιο οι πάσης φύσεως, φυλής και θρησκείας μελαψοί. Γιατί έκανε τις Πρέσπες από συνώνυμο των ψαριών και των δικοτυλήδονων συνώνυμο του πολιτικού θάρρους και της εμμονής στην ειρήνη, έδωσε στον Ερντογάν να καταλάβει ότι έχουμε κι εμείς καράβια, έφερε στην Ελλάδα τον Ομπάμα, τη Μέρκελ, τον Πούτιν. Και τον Πάπα. 
Α, ναι, ο Τσίπρας ευθύνεται. Γιατί κατέστρεψε την αρμονία των σχέσεων με τους βαρόνους, την απρόσκοπτη ροή χρήματος από την ελίτ στην πολιτική εξουσία, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από τη δικαιοσύνη, την ασυλία που απολάμβαναν σατράπες και σατραπείες. Άγγιξε τους ανέγγιχτους, αμφισβήτησε τους ανέλεγκτους, άσκησε εκβιασμούς στους τραπεζίτες, περιφρόνησε τη θρησκεία μας παίρνοντας πολιτικό όρκο και διαβιώντας αστεφάνωτος, νομιμοποίησε το κουσούρι των ομοφύλων, άφησε τον καθένα να ορίζει την ταυτότητα του φύλου του.
Α, ναι, ο Τσίπρας ευθύνεται. Γιατί τη δική του υπογραφή φέρει ο χάρτης μιας πατρίδας που δεν τρώει τα παιδιά της, μιας κοινωνίας που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και δεν αφήνει κανέναν πίσω. Γιατί πήγε να μας βγάλει από την ησυχία μας, να μας βάλει σε μπελάδες, να διαταράξει τη σταθερότητα εκείνου που χτίζει ένα μικρό σπιτάκι και λέει καλά είμαι εδώ, ή εκείνου που το σύμπαν συνωμοτεί για να τον σώσει, ή εκείνου που περιμένει από τον εκπρόσωπο κάτι ευπρόσωπο. Μια απευθείας ανάθεση, ένα πλειστηριασμό, μια θέση σταθμάρχη, ένα καλάθι του Άδωνη, ένα Pass, βρε αδελφέ. 
Α, ναι, ο Τσίπρας ευθύνεται. Το επιβεβαίωσε ο Μητσοτάκης: Τοξικότητα, διχασμό, εκκωφαντική αναποτελεσματικότητα του χρέωσε. Λογικό - κάτι σαν ο Τζόε Ντάλτον να μιλάει για τον Λούκι Λουκ. Κάπως παράλογο, πολύ ομιλητικός τελευταία ευρωβουλευτής,που καταλογίζει διάφορα στον Τσίπρα, να ζητάει απαντήσειςγια την «κωλοτούμπα» του '15. Γιατί ρωτάει τώρα και δεν ρώτησε πριν καθίσει στην καρέκλα που του πρότεινε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου