Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

«Κανένας στρατιωτικός δεν θα ανεχθεί κυβέρνηση που θα αποστρατιωτικοποιήσει νησιά»! Δημήτρης Αλευρομάγειρος

«Κανένας στρατιωτικός δεν μπορεί να ανεχθεί καμία κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου», τονίζει ο Αντιστράτηγος ε.α και Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Δημήτρης Αλευρομάγειρος. Είναι ο Αξιωματικός που με τους στρατιώτες του κράτησε τη Λευκωσία το 1974. Διοικητής του ηρωϊκού 336 Τάγματος, ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος προειδοποιεί για τις τουρκικές παγίδες από το 1980! Τότε που κάθε σκέψη για να συζητηθεί έστω ως θεωρία η όποια αποστρατιωτικοποίηση ήταν πέρα από κάθε λογική. Παραμένει έτσι ή κάτι έχει αλλάξει προς το χειρότερο. 
«Στην τελευταία μου επίσκεψη στη Στρατιά, το 1997, ως ΓΕΠΣ, είπα στους Αξιωματικούς ότι αν δείτε κυβέρνηση να αποσύρει στρατεύματα από νησιά του Αιγαίου, να επαναστατήσετε, θα είναι η καταστροφή της Ελλάδας», λέει ο κ.Αλευρομάγειρος. «Το λέω και σήμερα που έχουμε σημάδια για αποστρατιωτικοποίηση», προσθέτει.
Ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος υπενθυμίζει το μέγα έγκλημα της χούντας των Αθηνών που απέσυρε την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο, ανοίγοντας την κερκόπορτα στον Αττίλα. Μιλά για τους «πατριώτες» της χούντας για τους οποίους ο Ντεμιρέλ έγραψε ότι «είναι τόσο ανόητοι που μπορείς να τους πάρεις τη χώρα χωρίς να το καταλάβουν».
«Έχουμε δώσει το δικαίωμα στην Τουρκία να πιστεύει πως ότι και να κάνει η αντίδραση που θα εισπράξει θα είναι μικρή», λέει ο κ.Αλευρομάγειρας.
«Η Ελλάδα έχει ξεχάσει την Κύπρο» ,υποστηρίζει και χαρακτηρίζει τουλάχιστον περίεργη η δήλωση του κ.Μητσοτάκη ότι «τα νησιά του Αιγαίου είναι νατοϊκά! Τα νησιά είναι ελληνικά», λέει.
Μιλά για τη στάση που επέλεξε να τηρήσει η Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας και στη Μέση Ανατολή.
Ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος μιλά για το Πολυτεχνείο, 50 χρόνια από εκείνη τη νύχτα και αναφέρεται στο πλήθος στρατιωτικών που αντιστάθηκαν στη χούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου