Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Το μάθατε; Η Άννα Διαμαντοπούλου παραιτήθηκε αλλά μην πάει ο νους σας στο κακό!...


Στη χώρα των λωτοφάγων

Χρήστος Κάτσικας

Η Coca-Cola HBC AG ανακοίνωσε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Επιτροπής Αποζημιώσεων, της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης, ενημέρωσε την εταιρεία για την πρόθεσή της να παραιτηθεί από το Δ.Σ. με ισχύ από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2024, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ...
«Εκ μέρους του Δ.Σ. θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω την ειλικρινή μας εκτίμηση στην Άννα για τη σημαντική συμβολή της τα τελευταία τρία χρόνια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Είναι φανερό ότι τώρα η κ. Άννα Διαμαντοπούλου είναι ελεύθερη να αγωνιστεί για τη μεγάλη παράταξη και τον σοσιαλισμό...
Υπενθυμίζεται ότι η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε με βίντεο ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. Η πρώην Επίτροπος και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.
Την υποψηφιότητά της συνοδεύει με κείμενο διακήρυξης αρχών και θέσεων και με τίτλο «Είμαι η Άννα Διαμαντοπούλου και ζητώ τη στήριξή σας. Για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ».

Η Άννα Διαμαντοπούλου στη χώρα των λωτοφάγων
Να θυμίσουμε ότι η πρώην Ευρωπαία επίτροπος και πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής και πρώην νομάρχης είχε προταθεί τελευταία από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αξίωμα του επόμενου γενικού γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που εδρεύει στο Παρίσι. Στο παρά πέντε έχασε τη θέση αυτή από άλλον ανταγωνιστή της.
Βέβαια, η πρόταση του πρωθυπουργού δεν ήταν καθόλου «κεραυνός εν αιθρία». Η Άννα Διαμαντοπούλου είχε δημόσια δηλώσει, πριν από τις εκλογές του 2019 ότι «Πιστεύω στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας» και ότι «περισσότερη σχέση έχω με τη Νέα Δημοκρατία λόγω των θέσεών της σχετικά με τη φορολογία, την εξωτερική πολιτική και την Παιδεία».
Μιλώντας για την επιλογή του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυρία Διαμαντοπούλου αποτελεί υπερκομματική επιλογή «με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή. Με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση. Αλλά και δράση σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Απασχόληση, οι νέες Τεχνολογίες και το Περιβάλλον. Ζητήματα, δηλαδή, που ανήκουν στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος του ΟΟΣΑ για τον 21ο αιώνα».
Εμείς τι να πούμε; Ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει άδικο; Είναι και δική μας άποψη ότι η Άννα Διαμαντοπούλου είναι το καπάκι για τον τέντζερη (κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι, λέει ο λαός μας όταν αναφέρεται σε δύο ανθρώπους με τις ίδιες κατά κανόνα ιδιότητες και συνήθειες, οι οποίοι ταιριάζουν και γίνονται φίλοι ή παντρεύονται).
Η «τρίτη και φαρμακερή» επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009, τη βρίσκει και πάλι εκλεγμένη στην Α' Αθηνών, για να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, θέση που διατήρησε για λίγο και στη βραχύβια κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, πριν αναλάβει (επίσης για λίγο) το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ωστόσο, η οργή του κόσμου για όσα συνέβαιναν εν μέσω μνημονίων «έσβησε το άστρο» της και τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο του 2012 δεν εξελέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου