Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Μα πόσο μας αγαπάνε! Συγκινήθηκα...


Νόρα Ράλλη


Τι ήταν να της χαλάσει; Με φιλοξένησε αρκετές μέρες, το ένιωσα κάπως σαν υποχρέωση. Της φίλης μου στο Παρίσι (όχι σε χωριό, όχι στην επαρχία της Γαλλίας, αλλά στο Παρίσι) της χάλασε η ηλεκτρική σκούπα και είπα να της πάρω μία δώρο. Προσωπικά είχα μία ημιεπαγγελματική, το μικρότερο μέγεθος, που κοστίζει 130 ευρώ στην Ελλάδα. Σκέφτηκα να της πάρω την ίδια. Αλλά με μια απλή έρευνα αγοράς βρήκα την ίδια μάρκα σε τριπλάσιο μέγεθος με τα μισά χρήματα. Με 60 ευρώ πήρα πολύ μεγαλύτερη και καλύτερη της ίδιας ακριβώς εταιρείας. Οχι, δεν ήταν εκπτώσεις.
Το ίδιο και με τ’ αυγά: 6 ευρώ η τετράδα τα βιολογικά στα ελληνικά σουπερμάρκετ, 5 ευρώ η δεκαπεντάδα τα βιολογικά στα της Γαλλίας (στο Παρίσι, γιατί εκτός πόλης είναι ακόμη φτηνότερα –ενώ στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο με την επαρχία). Το ίδιο και με τα σαμπουάν (μαλακτικά, αφρόλουτρα): ίδια ακριβώς μάρκα στην Ελλάδα είναι δύο φορές πιο ακριβή από το Βερολίνο. Αφού -να, στον σταυρό που σας κάνω- την τελευταία φορά που πήγα, γύρισα με καμιά εικοσαριά από δαύτα. Απορρυπαντικά ωστόσο δεν χρησιμοποιώ –φτιάχνω τα δικά μου εδώ και χρόνια.
Οπότε όσον αφορά τα απορρυπαντικά θα πιστέψω τον Σκέρτσο –εξάλλου πότε μου είπε ψέματα, για να μου πει και τώρα; Εχει κανένα όφελος; Μήπως είναι κομμάτι οργανικό κάποιας διεφθαρμένης κυβέρνησης που το μόνο που ξέρει (πολύ καλά όμως) και κάνει είναι να αισχροκερδεί επί παντός επιστητού; Γι’ αυτό σου λέω: θα τον πιστέψω. Το Αζαξ είναι πολύ ακριβότερο στην Ελλάδα γιατί εμπεριέχει (μόνο για την Ελλάδα) βιοτριγλυκερίδια που θρέφουν το τζάμι, το κάνουν φιμέ ενώ το καθαρίζεις και έτσι δεν βλέπεις ούτε τη βρομιά πια, ούτε την τύφλα σου. Μόνο για την Ελλάδα αυτό τώρα. Και ναι, τον πιστεύω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου