Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Στάθης Σταυρόπουλος: Οι "Λύκοι" σε αναδιανομή λείας

- Οι λαοί έγκλειστοι στην αισχρή "ηθικολογία" των συστημάτων
Ο Στάθης Σταυρόπουλος, ένας από τους πλέον αγαπημένους σκιτσογράφους- αρθρογράφους των Ελλήνων, σε μια μεγάλη συζήτηση για την παγκόσμια πολεμική παράκρουση σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, τις συνέπειες τους στις κοινωνίες και την εξήγηση γιατί οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ, όπως στον χώρο της Ε.Ε, δεν είναι κατώτερες των περιστάσεων, αλλά οι πλέον βολικές στις συγκεκριμένες περιστάσεις. 
Όπως σημειώνει ο Στάθης,  οι "Λύκοι" έχοντας αδρανοποιήσει με την χειραγώγηση και την αισχρή ηθικολογία της πολιτικής ορθότητας, τους λαούς ως "πρόβατα", τσακώνονται χωρίς αντίλογο για την αναδιανομή της "λείας" τους. Η ηθικολογία είναι η επίσημη στάση τους, τρανή απόδειξη πως ουδεμία σχέση έχει με την ηθική στη πολιτική, την κοινωνία και τους θεσμούς.
Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη καθώς στα υπαρξιακά ζητήματα για την κοινωνία, όπως τα εθνικά, η οικονομία και η μεγάλες ανισότητες, προστίθεται πλέον και το μείζον πολιτειακό κι όχι πολιτικό ζήτημα, από την πλήρη κατάπτωση των λεγόμενων μεγάλων κομμάτων που ασχολούνται με τους όρους επιβίωσης των μηχανισμών τους και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου