Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Στη Γερουσία των ΗΠΑ η προέλευση της Covid-19


Στο στόχαστρο ο γιατρός που με την πρώτη του μελέτη απέρριψε την εργαστηριακή διαρροή από τη Wuhan. O Dr. Robert Garry σε ιδιωτικά email λίγες εβδομάδες πριν είχε ο ίδιος θέσει αμφιβολίες για το εάν ήταν επιστημονικά δυνατό ο ιός να προέρχεται από μια κινεζική αγορά

από τον Jon Michael Raasch/Dailymail.Com

Ένας κορυφαίος Αμερικανός γιατρός, του οποίου η ερευνητική εργασία βοήθησε στο τροφοδοτηθεί η «προσπάθεια προπαγάνδας» υπό τον Dr. Anthony Fauci για την απαξίωση της θεωρίας διαρροής της Covid-19 από το εργαστήριο της Wuhan, βρέθηκε την Τρίτη στο στόχαστρο κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία των ΗΠΑ.
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Josh Hawley, από το Missouri, επιτέθηκε επανειλημμένα στον Dr. Robert Garry κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την προέλευση της COVID σχετικά με την εργασία του στις 17 Μαρτίου 2020 που απέρριπτε τη θεωρία της εργαστηριακής διαρροής. Η μελέτη του Garry χρησιμοποιήθηκε ευρέως για να δυσφημήσει τη συγκεκριμένη θεωρία ενώ σε ιδιωτικά email λίγες εβδομάδες πριν είχε ο ίδιος θέσει αμφιβολίες για το εάν ήταν επιστημονικά δυνατό ο ιός να προέρχεται από μια κινεζική αγορά.
«Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται αυτό στη φύση», αναφέρεται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Φεβρουάριο του 2020 που διαβάστηκαν από τον Hawley στην ακρόαση. «Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ ένα εύλογο, φυσικό σενάριο όπου να μπορεί κάποιος να κολλήσει από τον ιό της νυχτερίδας, ή έναν πολύ παρόμοιο με αυτόν. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται αυτό στη φύση» είχε γραψει συγκεκριμένα.
Αλλά στην εργασία, ο Dr. Garry δήλωνε ότι η COVID πιθανότατα προήλθε από νυχτερίδες.
Την Τρίτη, ο γερουσιαστής Hawley είπε ότι ο Dr. Garry πρέπει να δέχτηκε μια «επιφοίτηση από τον Θεό» για να αλλάξει τόσο γρήγορα την άποψή του για την προέλευση της Covid.
Ο Dr. Garry απάντησε: «Ξέρετε, το μόνο που κάναμε ήταν να γράψουμε μια εργασία. 3.000 λέξεις. Ήταν ένα από τα πιο εξονυχιστικά έγγραφα στην ιστορία». Μάλιστα, ο γιατρός επέμεινε, λέγοντας ότι «[Η μελέτη έχει] πάει πολύ καλά».
Ο Hawley ήταν εξοργισμένος, κατηγορώντας τον Dr. Garry ότι έμεινε δίπλα στον Fauci, για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι καθοδήγησε μια ολόκληρη «συνωμοσία, μια καλά δεμένη κλίκα» για να δυσφημήσει την πιθανότητα εργαστηριακής διαρροής. «Ο Fauci πηγαίνει στον ΠΟΥ [και] του ζητούν από τον ΠΟΥ να παρέμβει για να δυσφημήσει τη διαρροή του εργαστηρίου». «Τότε ο Fauci κάνει αυτές τις πολλαπλές συνεντεύξεις όπου λέει ότι “δεν υπάρχει περίπτωση, δεν είναι καθόλου δυνατή η διαρροή στο εργαστήριο”».
«Και μετά συντονίζει -και μια ολόκληρη ομοσπονδιακή κυβέρνηση συντονίζεται μαζί του- τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο για την καταστολή, και τις εταιρείες μέσων ενημέρωσης για να καταστείλουν οποιαδήποτε άποψη Αμερικανού που έκανε ερωτήσεις σχετικά. Είναι απολύτως επαίσχυντο».
«Dr. Garry, είσαι μέρος αυτής της προπαγανδιστικής προσπάθειας», συνέχισε ο Hawley. «Εννοώ, είσαι ακριβώς στο επίκεντρο. Είναι εκπληκτικό».
Ωστόσο, ο γιατρός υπερασπίστηκε την εργασία λέγοντας ότι ήταν απλώς μια γνώμη.
Ο συνάδελφος του Hawley Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Rand Paul από το Kentucky, ο επικεφαλής βουλευτής του GOP στο πάνελ, κατηγόρησε επίσης τις κορυφαίες ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας της Αμερικής ότι εξαπάτησαν σκόπιμα την Επιτροπή της Γερουσίας για την Εσωτερική Ασφάλεια και τις Κυβερνητικές Υποθέσεις.
«Σήμερα είμαστε εδώ για να εξετάσουμε ένα από τα πιο κρίσιμα και συζητημένα ερωτήματα της εποχής μας: Η COVID-19 προήλθε από εργαστήριο;» ρώτησε ο Paul στην αρχή της ακρόασης. Στη συνέχεια ανέφερε στην κατάμεστη αίθουσα ακροάσεων της Γερουσίας ότι το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) αρνούνταν εδώ και χρόνια να παράσχουν έγγραφα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς για την φερόμενη ως επικίνδυνη εργαστηριακή τους εργασία.
«Όλο αυτό ήταν μια σκόπιμη παρατεταμένη προσπάθεια εξαπάτησης της επιτροπής σχετικά με ορισμένα ερευνητικά πειράματα κέρδους-λειτουργίας που οι υπηρεσίες απέκρυψαν», κατηγόρησε ο Paul.
Επιπλέον, ένας άλλος διαπρεπής γιατρός στο πάνελ, ο Dr. Richard Ebright, κατέθεσε ότι η COVID θα πρέπει να προέρχεται από εργαστήριο με βάση τη μοριακή του διαμόρφωση. «Δεν υπάρχoυν ασφαλή στοιχεία, σχεδόν μηδέν, που να δείχνουν τη φυσική προέλευση της COVID», είπε στην επιτροπή. Ο ίδιος ανέφερε πώς τα πιο κοντινά ζώα που βρέθηκαν με τον ιό ήταν περισσότερα από 800 μίλια μακριά από την πόλη Wuhan στη νότια Κίνα.
Ο Ebright σημείωσε επίσης πώς το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan (WIV), από όπου η θεωρία της εργαστηριακής διαρροής αναφέρει ότι προήλθε η ασθένεια, διαθέτει «το μεγαλύτερο ερευνητικό πρόγραμμα στον κόσμο για τους ιούς SARS των νυχτερίδων». Και τη στιγμή της έκρηξης της πανδημίας, το WIV είχε, κατέθεσε ο Ebright, «τη μεγαλύτερη συλλογή ιών SARS των νυχτερίδων στον κόσμο».
Την περίοδο της πανδημίας, ο Fauci είχε αποδοκιμάσει ευρέως την ιδέα ότι η COVID προέρχεται από εργαστήριο ως θεωρία συνωμοσίας και συνεργάστηκε με εταιρείες κοινωνικών μέσων για να περιορίσει τη συζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με την προέλευση του ιού. Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ κατέθετε ενώπιον του Κογκρέσου, ο Fauci είπε ότι διαθέτει «ανοιχτό μυαλό» σχετικά με την έναρξη της πανδημίας, παρά τις ενέργειές του.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος ισχυρίστηκε στις 3 Ιουνίου ότι έχει «κρατήσει ανοιχτό μυαλό» σχετικά με τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου και ότι δεν έπαιξε ρόλο στην «ώθηση για την υποβάθμιση της θεωρίας της εργαστηριακής διαρροής». Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίζονται ότι ο Fauci λέει ψέματα για αυτό.
Η δήλωση του Fauci «έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Facebook να αφαιρέσει περιεχόμενο σχετικά με τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου λόγω της “πίεσης” από την κυβέρνηση Biden, ιδιαίτερα από την Ομάδα Αντίδρασης, της οποίας ήσασταν μέλος», έγραψε ο πρόεδρος της Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων Jim Jordan σε επιστολή του προς τον πατριάρχης πανδημίας. Η επιτροπή έχει ζητήσει από τον Fauci να καταθέσει ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου