Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Οι παλιές καλές(;) εποχές...


Τάσος Παππάς

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης νοσταλγεί τις παλιές εποχές, τότε που κατά τη γνώμη του υπήρχε και πολιτικός πολιτισμός και ένα επίπεδο σεβασμού και η πολιτική παιζόταν με τους κανόνες του παιχνιδιού. Ενώ σήμερα διαπιστώνει... ότι υπάρχει μεγάλη πόλωση, για την οποία ευθύνονται φυσικά οι πολιτικοί αντίπαλοί του. Αυτός δεν παραβιάζει τους κανόνες, δεν μετέρχεται βρόμικα μέσα, δεν συκοφαντεί, δεν κάνει δολοφονίες χαρακτήρα και γενικώς είναι άψογος.
Δύο ψέματα και μάλιστα πολύ χοντρά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο πρωθιερέας της σημερινής Δεξιάς να διαστρέφει την πραγματικότητα και εκείνης της εποχής και της σημερινής. Ηταν πολιτικός πολιτισμός η επίθεση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας κατά του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές του 1981 ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει σκοπό να επιβάλει μονοκομματικό καθεστώς;
Σεβόταν η ηγεσία της Δεξιάς τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον χαρισματικό μεν αλλά πρωτόλειο λαϊκιστή, κατά τη γνώμη του Κ. Μητσοτάκη, όταν τον κατηγορούσε ότι ήταν ο κρυφός αρχηγός της «17 Νοέμβρη»; Επαιξε η Δεξιά με τους κανόνες του παιχνιδιού όταν οδήγησε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με μαρτυρίες ατόμων του κοινού Ποινικού Δικαίου στο Ειδικό Δικαστήριο; Υπήρχε πολιτικός πολιτισμός την περίοδο του 1989 όταν οι μισοί Ελληνες αποκαλούσαν τους άλλους μισούς κλέφτες; Πού ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Δεν τα πήρε χαμπάρι όλα αυτά, για μερικά εκ των οποίων υπεύθυνος ήταν ο πατέρας του; Και από την άλλη πλευρά είχαμε πρακτικές ανάλογου περιεχομένου. Από το «δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε» του Μένιου Κουτσόγιωργα μέχρι το «Εφιάλτης» του Ανδρέα Παπανδρέου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όταν εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Και σήμερα ο πρωθυπουργός καταγγέλλει τους άλλους για λαϊκισμό και πόλωση. Ποιος; Αυτός που επέτρεπε σε στελέχη του να αποκαλούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας προδότες και να τους τάζουν Ειδικά Δικαστήρια με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Ποιος; Αυτός που επιβραβεύει τοποθετώντας σε περίοπτες θέσεις του κυβερνητικού μηχανισμού παράγοντες του κόμματός του που προέτρεπαν τους πολίτες παραμονές των εκλογών του 2015 να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες για να μην τις βρουν οι κατσαπλιάδες της Αριστεράς.
Ποιος; Αυτός που δεν επανέφερε στην τάξη με τη δέουσα αυστηρότητα τον συνεργάτη του ο οποίος τον καλούσε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην ξανακυβερνήσει σε όποια εκδοχή της η Αριστερά γιατί έχει ελαττωματικές ιδέες. Ποιος; Αυτός που συνεργάζεται με στέλεχος το οποίο είχε κατηγορήσει τον Αλ. Τσίπρα ότι προστατεύει τις ένοπλες συνιστώσες του κόμματός του. Ποιος; Αυτός που κατήγγειλε τον πρώην πρωθυπουργό ότι πούλησε τη Μακεδονία για να πάρει από τους δανειστές τις συντάξεις. Ποιος; Αυτός που βιάζοντας την πρόσφατη Ιστορία του τόπου ισχυρίζεται ότι τα μνημόνια τα έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι και ο βασικός υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας. Ποιος; Αυτός που παρακαλούσε τους δανειστές να μην κάνουν τα χατίρια στον Τσίπρα. Ποιος; Αυτός που επί των ημερών του και υπό τη διοίκησή του η ΕΥΠ μετατράπηκε σε ΚΥΠ θυμίζοντας την εποχή του Ρουφογάλη. Για να του φρεσκάρω τη μνήμη ο Ρουφογάλης ήταν διοικητής της ΚΥΠ την περίοδο της χούντας, τότε που ο πρωθυπουργός ήταν πολιτικός κρατούμενος σε ηλικία έξι μηνών.

Ανάγωγα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο STAR: «Εμείς παλεύουμε με τις παθογένειες του κράτους και το “βαθύ κράτος”». Δηλαδή με τον εαυτό σας. Ξέρουμε ποιος θα νικήσει. Το βαθύ κράτος της Δεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου