Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί ούτε θα συγκαλυφθεί! Ελλάδα


Την Κυριακή 9/4 συμπληρώθηκαν σαράντα μέρες από τη σφοδρή σύγκρουση της επιβατικής υπερταχείας IC 62 της εταιρείας «Hellenic Train», που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, και εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέβαινε προς την Αθήνα στα Τέμπη. Από τη σύγκρουση αυτή 57 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι, βρήκαν τραγικό θάνατο και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.
Αυτό που έγινε στα Τέμπη , συγκλονίζοντας όλο το λαό, δεν ήταν ούτε ατύχημα ούτε «η κακιά η (χ)ώρα» ούτε «θυσία», όπως προκλητικά ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. Ηταν κυριολεκτικά προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Με υπεύθυνους το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, το κράτος, όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και όχι κάποιες «παθογένειες» ή «συντεχνίες» αυτού του - από χέρι - αντιλαϊκού κράτους. Για το έγκλημα αυτό είχαν άλλωστε προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή.
Τους πραγματικούς ενόχους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, τις δικές τους τεράστιες ευθύνες για την εμπορευματοποίηση και την πολιτική της «απελευθέρωσης» του σιδηρόδρομου προσπαθούν να κρύψουν όλες αυτές τις μέρες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με τον αποκρουστικό καβγά τους. Μάταια προσπάθησαν και προσπαθούν να βγουν από το κάδρο, να διασκεδάσουν την αγανάκτηση του λαού, που αποδίδει την ευθύνη σε όλους τους με το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» που κυριάρχησε στις διαδηλώσεις.
Ο απέραντος πόνος των συγγενών των επιβατών έγινε πόνος και οργή όλης της κοινωνίας. Εγινε κραυγή αγώνα και παλλαϊκή απαίτηση να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα.
Σε όλη τη χώρα, εκατομμύρια εργαζόμενοι και νέοι στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας, γύρισαν την πλάτη σε όσους τους έλεγαν ότι πρέπει να υπάρχει «σιωπή», ή ότι «δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών», και έστειλαν το μήνυμα: «Ως εδώ» με την πολιτική που κοστολογεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και οδηγεί σε τραγωδίες.
Οι δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, τα παλλαϊκά συλλαλητήρια, οι μαζικές πρωτοβουλίες σε σχολεία και σχολές, γειτονιές και χώρους δουλειάς, έδειξαν ένα μικρό μόνο μέρος τού τι μπορούν να κάνουν ο λαός και η νεολαία, όταν οργανώνονται και βγαίνουν στο προσκήνιο.
Αυτήν τη δύναμη της συνειδητής οργής και της οργανωμένης κινητοποίησης τρέμει όλο το σύστημα και τα κόμματά του. Αυτή είναι όμως και η μεγαλύτερη τιμή για τα 57 θύματα, αυτός είναι ο δρόμος που λαός και νεολαία πρέπει να συνεχίσουν να βαδίζουν για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Αλλά και να μη μείνουν στο σκοτάδι και τα άλλα «Τέμπη», που απειλούν καθημερινά την ασφάλεια και τη ζωή μας, στις ράγες του κέρδους. Μέχρι να τις ξηλώσει ο λαός με την πάλη του...

Δράσεις σωματείων
Στη Λάρισα, το Σάββατο θα γίνει συναυλία με το έργο «Επιτάφιος» των Γ. Ρίτσου - Μ. Θεοδωράκη, από τη χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών, στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το έγκλημα των Τεμπών, καλεί σε συμβολική εκδήλωση τιμής και μνήμης τη Δευτέρα 10 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία μπροστά από τον Σταθμό του ΟΣΕ.
Στην Καρδίτσα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και το παράρτημα του ΠΜΣ διοργανώνουν μουσική διαμαρτυρία τη Δευτέρα 10 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο της Alpha Bank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου