Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Η Δυστοπία που μας επιφυλλάσουν δεν έρχεται, είναι εδώ!!!!!

Δύο ραδιοφωνικές συζητήσεις με εξειδικευμένους καλεσμένους, στον 98,4 και στον Γιώργο Σαχίνη που αποκαλύπτουν αυτή την δυστοπία που είναι ΕΔΩ


Ο καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Παρίσι και εικαστικός, άλλοτε αρθρογράφος στη Liberation, Δημοσθένης Δαββέτας, με αφορμή την σφοδρή κοινωνική αντίδραση στις πολιτικές Μακρόν, αναλύει στον 98.4 πως στη Γαλλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη, η βία πλέον αντιμετωπίζεται ως φυσιολογικό σχεδόν καθημερινό εργαλείο στην άσκηση πολιτικής. Οι κοιμε ωνίες της Ευρώπης, ως έσχατος χώρος επίγνωσης της ιστορίας, μετατρέπεται με την αρωγή της  τεχνο-επιβολής, σε πεδίο σύγκρουσης, ώστε οι λαοί ή να απωλέσουν την ιστορικότητα τους και τις κοινωνικές κατακτήσεις τους ,στο όνομα της παγκοσμιοποιημένης ομοιομορφίας συμφερόντων ,από μια τεχνολογική ολιγαρχία των από πάνω. Ή να μπορέσουν να αρθρώσουν τελικά ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο, απαλλαγμένο από τον κομματισμό του κράτους που ακόμη και οι εναλλακτικές του, είναι η άλλη όψη του ίδιου συστήματος.  


Ο δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Βασίλης Λύκος, συζητά στον 98.4, για το σύγχρονο πολιτικό matrix, την πολιτική της εικόνας και όχι των ιδεών, αλλά και για την ψήφο που πλέον την διαλέγουμε από το "καλάθι του πολίτη - καταναλωτή" αυτή την φορά. Ζούμε , όπως λέει, την  ενημεροδιασκέδαση στην πολιτική σε όλο της  το μεγαλείο και ο "λογαριασμός", που έρχεται στον καταναλωτή- ψηφοφόρο  μετά το πέρας των εκλογών, δεν κουβεντιάζεται από κανέναν. Τα μεγάλα κοινωνικά θέματα μένουν ασχολίαστα και κρυμμένα στα πίσω ράφια των απαστράπτοντων σύγχρονων κομματικών supermarkets,   σε μια  εποχή που παραπέμπει σε λογικές metaνθρωπισμού και metaπολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου