Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Covid, η φανταστική πανδημία όσων έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου


Δεν υπήρξε ποτέ η "πιο θανατηφόρα πανδημία" μετά την ισπανική γρίπη...

του James Delingpole * 

Πείτε μου για τις προσωπικές σας εμπειρίες από την Covid 19. Βασικά, περιμένετε, μην το κάνετε. Νομίζω ότι μπορεί να το έχω ακούσει ήδη, περίπου ένα εκατομμύριο φορές. Έχασες κάθε αίσθηση όσφρησης ή γεύσης – και πόσο περίεργο ήταν αυτό ε; Στα πατώματα για μέρες. Σου έδωσε έναν αστείο ξηρό βήχα, η ξηρότητα και το γαργαλητό του οποίου ήταν πρωτόγνωρα σε όλη την καριέρα σου στον βήχα.
Έχεις πάθει γρίπη μερικές φορές και ναι, όταν έχεις γρίπη το ξέρεις. Αλλά αυτό σίγουρα δεν ήταν γρίπη. Ήταν τόσο τελείως διαφορετικό από οτιδήποτε έχεις γνωρίσει ποτέ, γιατί δεν θα εκπλαγείς αν μάθεις ότι είχε κατασκευαστεί σε ένα εργαστήριο με κάθε είδους πρωτεΐνες ακίδας και πρόσθετα κέρδους-λειτουργίας, ίσως ακόμη μέχρι και θραύσματα του ιού του AIDS…
Ναι καλά… Συγχωρέστε με που πάτησα στον ιερό, προσωπικό τομέα της βιωμένης σας εμπειρίας. Αλλά θα μπορούσα να προτείνω προσεκτικά ότι κανένα από αυτά που περάσατε δεν επικυρώνει απαραίτητα τη θεωρία της εργαστηριακής διαρροής. Αυτό που μάλλον δείχνει είναι η δύναμη της ευαισθησίας, της πλύσης εγκεφάλου και της υπερδραστήριας φαντασίας. Ζήσατε –όλοι το κάναμε– μια περίοδο δύο ετών κατά την οποία τα ανέκδοτα για την υγεία έγιναν πολύτιμο νόμισμα.
Ενώ τα χρόνια πριν από την “πανδημία”, κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί πολύ για τις φρικιαστικές λεπτομέρειες του απαίσιου κρυολογήματός σας, ξαφνικά όλοι θέλησαν να συγκρίνουν σημειώσεις για να δουν αν το είχαν πάθει τόσο άσχημα όσο εσείς – ή, κατά προτίμηση, για χάρη της μοναδικότητας, ακόμα χειρότερα. Αυτό με τη σειρά του δημιούργησε έναν αυτοενισχυόμενο μηχανισμό κλιμάκωσης πανικού για την Covid: όσο περισσότερο μιλούσαν όλοι γι’ αυτήν, τόσο πιο αμετάκλητη γινόταν η “πανδημία”.
Εν τω μεταξύ, στον πραγματικό κόσμο, τα σκληρά στοιχεία -σε αντίθεση με τα ανέκδοτα στοιχεία- για αυτή την “πανδημία” παρέμεναν πεισματικά ανύπαρκτα. Το πιο σημαντικό για μένα ήταν ένα άρθρο ορόσημο που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2021 από τον Simon Elmer στον ιστότοπό του “Architects For Social Housing”. Είχε τον τίτλο “Ψέματα, καταραμένα ψέματα και στατιστικές: Κατασκευάζοντας την κρίση”.
Σε αυτό ο Έλμερ έθεσε την ερώτηση που έπρεπε να κάνει κάθε δημοσιογράφος, αλλά που σχεδόν κανένας δεν έκανε: είναι αυτή η “πανδημία” πραγματικά τόσο σοβαρή όσο μας λένε όλοι οι ειδικοί και οι υπουργοί της κυβέρνησης, τα μέσα ενημέρωσης και οι γιατροί; Η απάντηση ήταν ένα πολύ προφανές “Όχι”. Όπως έδειξαν ξεκάθαρα τα στοιχεία του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής που επικαλείται ο Έλμερ, το 2020 – το έτος μηδέν για την υποτιθέμενη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία από την “ισπανική γρίπη” έναν αιώνα νωρίτερα – ήταν ένα από τα ηπιότερα χρόνια θανάτων στις ζωές των περισσότερων ανθρώπων.
Ας είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με αυτό το σημείο, γιατί κάτι που ακούτε συχνά να λένε άτομα με σκεπτικισμό είναι: “Φυσικά, κανείς δεν προτείνει ότι η Covid δεν προκάλεσε τρομακτικό αριθμό θανάτων”. Αλλά αυτό ακριβώς θα έπρεπε να κάνουν. Να το προτείνουν: γιατί είναι αλήθεια. Ο Έλμερ παρέθεσε τα στατιστικά στοιχεία της τυποποιημένης ανά ηλικία θνησιμότητας για την Αγγλία και την Ουαλία που χρονολογούνται από το 1941. Αυτό που δείχνουν είναι ότι κάθε χρόνο έως και το 2008, περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν απ’ ό,τι το “θανατηφόρο” έτος έκρηξης της Covid, το 2020. Τα προηγούμενα 79 χρόνια, το 2020 είχε το 12ο χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας.
Η Covid, με άλλα λόγια, ήταν μια πανδημία της φαντασίας, του ανέκδοτου, του συναισθήματος, παρά μιας μετρημένης ασθένειας και θανάτου. Ωστόσο, ακόμη και τώρα, όταν εφιστώ την προσοχή κάποιου σε αυτά τα δεδομένα του ONS, διαπιστώνω ότι η πιο συνηθισμένη απάντηση που λαμβάνω είναι αυτή της άρνησης. Δηλαδή, όταν παρουσιάστηκε οι πιο ξεκάθαρες, πιο αμόλυντες (αυτό ήταν πριν πολιτικοποιηθεί το ONS και αρχίσει να μαγειρεύει τα βιβλία), αδύνατον να διαψευστούν αποδείξεις ότι ΔΕΝ υπήρχε πανδημία Covid το 2020, οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμα και οι έξυπνοι, εξακολουθούν να επιλέγουν να πάνε με τα συναισθήματά τους και όχι με τα σκληρά δεδομένα.
Αυτή η φυσική τάση που πολλοί από εμάς έχουμε να επιλέγουμε συναισθηματικές αφηγήσεις αντί για ψύχραιμα στοιχεία, μας κάνει ώριμους για εκμετάλλευση από τους κυνικούς και αδίστακτους. Το είδαμε αυτό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η πλειονότητα έπεσε στη συναρπαστική, αλλά παραπλανητική ιστορία ότι ζούσαν μέσα σε μια νέα Μεγάλη Πανούκλα και ότι μόνο με την παρατήρηση περίεργων τελετουργιών – βάζοντας λωρίδες υφάσματος στο πρόσωπό του, χορεύοντας ο ένας γύρω από τον άλλο στα σούπερ μάρκετ, κάνοντας ένεση άγνωστων ουσιών στο σώμα του – θα μπορούσε κανείς να ελπίζει να σώσει τον εαυτό του… και τη γιαγιά του. Και το βλέπουμε τώρα, σε μια ελαφρώς διαφορετική παραλλαγή, όπου πολλοί άνθρωποι -ακόμα και πολλοί που θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα- πέφτουν σε μερικές εξίσου συναρπαστικές, αλλά εσφαλμένες ανοησίες σχετικά με ιούς που διέρρευσαν από εργαστήριο.
Είναι τόσο σέξι ιστορία, που την πάτησα και εγώ. Εκείνες τις πρώτες μέρες, όταν όλες οι εφημερίδες εξακολουθούσαν με ευσυνειδησία να εκτελούν προπαγάνδα εγκεκριμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τους παγκολίνους και τις νυχτερίδες και τη φαινομενικά διαβόητη υγρή αγορά (όποια κόλαση κι αν είναι αυτή) στη Γουχάν, ήμουν ήδη πολύ μπροστά στο παιχνίδι. Ήξερα, απλώς ήξερα, όπως έκαναν όλοι οι νευρικοί, ατρόμητοι αναζητητές της αλήθειας, ότι ήταν μια διαρροή εργαστηρίου. Αν ήξερες πού να σκάψεις, υπήρχε ένα ξεκάθαρο ίχνος αποδείξεων για να το υποστηρίξεις.
Εμείς οι νευρικοί, ατρόμητοι αναζητητές της αλήθειας γνωρίζαμε όλα τα ονόματα και τα γεγονότα. Ο Dodgy Peter Daszak της EcoHealth Alliance ήταν σε αυτό μέχρι το λαιμό. Το ίδιο, προφανώς, ήταν και ο απεχθής και αυτάρεσκα απατηλός Άντονι Φάουτσι. Γνωρίζαμε ότι όλη αυτή η τρελή έρευνα για τον ιό Frankenstein είχε αρχικά διεξαχθεί στο Chapel Hill της Βόρειας Καρολίνας, αλλά είχε ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες στην Κίνα, αφού ο Πρόεδρος Ομπάμα άλλαξε τους κανονισμούς και έγινε πολύ καυτή πατάτα για τα εργαστήρια που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Και ας μην ξεχνάμε την Ουκρανία – όλα αυτά τα μυστικά εργαστήρια βιο-έρευνας λειτουργούν για λογαριασμό του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ, αλλά στη συνέχεια εκτέθηκαν, καθώς οι Ρώσοι κατέλαβαν εδάφη όπως η Μαριούπολη.
Και όλα ήταν απολύτως λογικά, γιατί συμφωνούσαν με όλα όσα ξέραμε για την “πανδημία”: ότι σχεδιάστηκε, ενορχηστρώθηκε και χειραγωγήθηκε σε υψηλό επίπεδο από μερικούς από τους πιο πονηρούς και κακούς ανθρώπους στον πλανήτη. Επίσης, πολλοί συνάδελφοί μας σκεπτικιστές και κατά των lockdown, αντιεμβολιαστές σταυροφόροι στους τομείς της εμβολιολογίας και της επιδημιολογίας επιβεβαίωσαν ότι αυτό ήταν έτσι, με κάθε είδους δυσνόητη τεχνική λεπτομέρεια που απορροφήσαμε και γίναμε σχεδόν ειδικοί. Μάθαμε όρους όπως “κέρδος λειτουργίας”, “καταιγίδα κυτοκινών”, “πρωτεΐνη ακίδας”, “ιικό φορτίο” και “αποβολή”. Βασικά, παραλίγο να γίνουμε οι ίδιοι ιολόγοι!
Γιατί λοιπόν δεν πιστεύω πλέον στη θεωρία διαρροής εργαστηρίου; Γιατί τώρα συμμερίζομαι τις υποψίες του Mike Yeadon, ότι δεν υπήρξε ποτέ ιός της Covid; Λοιπόν, για μένα η πιο προφανής ένδειξη είναι ότι η θεωρία της εργαστηριακής διαρροής προωθείται επί του παρόντος σε μεγάλο βαθμό από τα ίδια κύρια μέσα ενημέρωσης που μας λένε αμείλικτα ψέματα για την αποτελεσματικότητα της μάσκας, την ασφάλεια των εμβολίων, το Net Zero, την κλιματική αλλαγή, την Ουκρανία, τα CBDC, τις πόλεις των 15 λεπτών και την πλέον προφανή απειλή που θέτει η Νέα Παγκόσμια Τάξη. Σίγουρα, είναι θεωρητικά πιθανό ότι μπορεί ξαφνικά να έχουν μπει σε ένα θέμα όπου δεν πρόκειται να προωθήσουν την άθλια ατζέντα των απαίσιων χρηματοδοτών τους. Αλλά αν το έκαναν θα ήταν το πρώτο.
Όπως ο Πάτρικ Χένινγκσεν, έχω την άποψη ότι εάν η διαρροή εργαστηρίου είναι πλέον η επίσημα εγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τότε θα πρέπει όλοι να είμαστε καχύποπτοι ότι υπάρχει μια υποκείμενη ατζέντα. Η προώθηση της διαρροής από εργαστήριο εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς: αποσπά την προσοχή από το πιο πιεστικό ζήτημα του τραυματισμού από το εμβόλιο. Προωθεί την αντίληψη ότι ο κόσμος είναι δυνητικά γεμάτος με αδίστακτους, βιο-μηχανικούς ιούς, που απαιτούν επείγοντα αμυντικά μέτρα από υπερεθνικούς φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά νέων ιικών στελεχών. Θεωρεί την Κίνα ως έναν ακόμη μεγαλύτερο εχθρό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, δικαιολογώντας τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες, την κλιμάκωση του οικονομικού πολέμου, την πιθανή στρατιωτική δράση και δημιουργεί περαιτέρω διχασμό εντός της σκεπτικιστικής κοινότητας.
Παρατηρώ πολλά στοιχεία για το τελευταίο στην ενότητα σχολίων κάτω από το τελευταίο άρθρο του Mike Yeadon, με τίτλο “Γιατί δεν πιστεύω ότι υπήρξε ποτέ ιός της Covid”. Οι σχολιαστές που προηγουμένως ήταν ενωμένοι στην – σωστή – άποψη ότι η “πανδημία” ήταν μια τεράστια απάτη και ότι τα “εμβόλια” είναι μια τερατώδης και περιττή επίθεση στη δημόσια υγεία, τώρα διαφωνούν με μανία για το αν πιστεύουν ή όχι στον ιό της Covid ή σε ιούς γενικά.
Οι περισσότεροι από αυτούς που υπερασπίζονται την ύπαρξη του ιού της Covid το κάνουν με βάση τις προσωπικές εμπειρίες υγείας που επικαλέσθηκα στην αρχή. Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να ένιωσαν όλα τα εξωτικά και δυσάρεστα συμπτώματα που περιγράφουν, ούτε καν ότι αυτά ήταν εντελώς διαφορετικά με όσα είχαν πριν. Αυτό που αμφισβητώ είναι το λογικό άλμα που τους οδηγεί όλους να συμπεράνουν ότι ήταν σίγουρα το αποτέλεσμα ενός νέου ιού.
Πώς θα μπορούσαν να το ξέρουν; Υπάρχουν πολλές άλλες πιθανές αιτίες για αυτά τα συμπτώματα: ακτινοβολία ή χημική δηλητηρίαση. τα αποτελέσματα του 5G, μια αρκετά συνηθισμένη επιδημία γρίπης που ονομάστηκε Covid – και κλιμακώθηκε στη φαντασία τους μέσω της ομαδικής σκέψης σε κάτι πολύ χειρότερο, τη θεωρία του εδάφους…
Παραμένω ανοιχτόμυαλος σχετικά με την αιτία αυτών των συμπτωμάτων, όπως κάνω στη “θεωρία των ιών” έναντι της “θεωρίας του εδάφους”, ή εάν ίσως είναι ένα μείγμα και των δύο. Αλλά μου φαίνεται προφανές ότι ορισμένα γεγονότα σχετικά με την υποτιθέμενη πανδημία του 2020 είναι πλέον αδιαμφισβήτητα: ήταν μια “πανδημία” μόνο επειδή ο ΠΟΥ άλλαξε τον ορισμό της λέξης. Τα ποσοστά θνησιμότητας δεν ήταν πάνω από το κανονικό. Οι δοκιμές PCR ήταν ψευδείς. Ο SARS-CoV-2 δεν έχει απομονωθεί ποτέ. Η πανδημία προσομοιώθηκε το 2019 στο Event 201 και προωθήθηκε σε μεγάλο βαθμό από κεκτημένα συμφέροντα (που χρηματοδοτούνται κυρίως από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates) στα μέσα ενημέρωσης, τον ακαδημαϊκό κόσμο, το βιοϊατρικό κατεστημένο και τις κυβερνήσεις πελάτες.
Δεδομένης της κλίμακας της ανεντιμότητας που περιβάλλει αυτήν την ψεύτικη κρίση, δύσκολα θα αποτελούσε ένα υπερβολικό λογικό άλμα το να συμπεράνουμε ότι ο “ιός”, όπως όλα τα άλλα, ήταν απλώς ένα άλλο κατασκευασμένο μέρος της ψυχολογικής επιχείρησης.
Και δεν χρειάζεται να ενστερνιστείτε πλήρως τη θεωρία του εδάφους για να συμβεί αυτό. Ούτε απαιτείται να πιστεύετε ότι η Κίνα είναι μια δύναμη ακεραιότητας και καλοσύνης, ούτε ότι ο Fauci και ο Daszak είναι και τα πρώτα παιδιά, ούτε ότι δεν υπάρχουν πολλά εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τους μαύρους προϋπολογισμούς και πειραματίζονται με παθογόνους οργανισμούς.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποδεχτείτε ότι το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων μέχρι στιγμής δείχνει ότι ο Mike Yeadon και γενναίες ψυχές σαν αυτόν, δικαιολογούνται για τον σκεπτικισμό τους σχετικά με την ύπαρξη ενός νέου, πιθανώς ανθρωπογενούς ιού που ονομάζεται SARS-CoV-2. Και το γεγονός ότι το 2020 είχατε μια δυσάρεστη δόση συμπτωμάτων που μοιάζουν με γρίπη δεν είναι πραγματικά απόδειξη ούτε της μίας πιθανότητας, ούτε της άλλης…

* Ο James Mark Court Delingpole (γεννημένος στις 6 Αυγούστου 1965) είναι Άγγλος συγγραφέας, δημοσιογράφος και αρθρογράφος που έχει γράψει σειρά άρθρων και σχολίων για την Daily Mail, την Daily Express, The Times, The Daily Telegraph, και The Spectator  Είναι πρώην εκτελεστικός συντάκτης του Breitbart London, και έχει δημοσιεύσει αρκετά μυθιστορήματα και τέσσερα πολιτικά βιβλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου