Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Η κουλτούρα του βαρβάτου


Γελωτοποιός

Και πέφτουμε πάλι απ’ τα σύννεφα, καθώς άλλο ένα ευυπόληπτο μέλος της πολιτικής (της αριστερής πτέρυγας αυτή τη φορά), κατηγορείται για βιασμό.
Μοιάζει να εθελοτυφλούμε στο υπόβαθρο αυτής της τοξικής αρρενωπότητας που γεννάει βιαστές. Η ίδια η παγκόσμια κουλτούρα, η κοινωνία και τα media, προωθούν αυτό το μοντέλο του άντρα-βιαστή –γιατί πουλάει.
Ταινίες, όπου ο πλούσιος άντρας απαγάγει ή εξαγοράζει τη γυναίκα, τη βιάζει για έναν χρόνο –και τελικά αυτή τον ερωτεύεται. Μπορείτε να το δείτε στο Netflix.
Τραγούδια -που τραγουδάνε και τα τετράχρονα, όπου ο άντρας είναι αλήτης κι η γυναίκα είναι μαντάμ (η πουτάνα του).
Ακόμα και μέσα στην οικογένεια όπου μεγαλώσαμε, το αγόρι ήταν άξιο τέκνο όταν γαμούσε (μπράβο, γιε μου!), ενώ το κορίτσι… (Πουτάνα!)
Στις παρέες φίλων, όπου ακουγόταν απ’ τις γυναίκες ότι ο άντρας πρέπει να έχει λίγη βαρβατίλα, να είναι… «άντρας, ρε παιδάκι μου» (αυτό να το λένε με νόημα, κι όλες να γελάνε).
Αυτή η κουλτούρα του βαρβάτου, macho, εξουσιαστή, αφέντη άντρα πρέπει να εκμηδενιστεί.
Και να ξεκινήσει απ’ τις δικές μας οικογένειες, απ’ τα παιδιά που μεγαλώνουμε, απ’ τις παρέες μας, απ’ τα media που χρησιμοποιούμε. Είναι κάτι που μπορεί ν’ αλλάξει.
Ο γελοίος αντίλογος είναι ότι έτσι λειτουργεί η ανθρώπινη φύση, αρσενικό και θηλυκό, ισχυρό και δεκτικό, γιν και γιανγκ, κι άλλα ανόητα.
Ε, λοιπόν, δεν είμαστε τραγιά, ούτε επιβήτορες και φοράδες για αναπαραγωγή. Είμαστε έλλογα όντα και μπορούμε να ξεπεράσουμε όποια στοιχεία της «φύσης» μας είναι επιβλαβή για το κοινωνικό σύνολο –και για τον πλανήτη, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
Οι άντρες πρέπει να γαλουχηθούν με τη γυναικεία τους φύση, να γίνουν περισσότερο τροβαδούροι και λιγότερο κυνηγοί-αφέντες.

ΥΓ: Και μη φοβάστε, εσείς οι βαρβάτοι άντρακλες. Δεν θα μετατραπείτε σε γκέι, ούτε θα χαλάσει το πολύτιμο σπέρμα σας, αν γίνετε πιο ρομαντικοί. 
Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου