Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Στ’ άρματα, στ’ άρματα, εμπρός στον αγώνα...


Η Ντάμα 

*** Το περίμενα ότι θα γίνουν από δυο χωριά στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωκομματικές εκλογές και τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά... όχι τόσο έντονα και σίγουρα όχι τόσο σύντομα. Περίμενα ότι θα γίνει χαμός στο Συνέδριο, αλλά τελικά η φλόγα φουντώνει κάθε μέρα και πιο πολύ. Τα τηλέφωνα των αντιρρησιών έχουν πάρει φωτιά και εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους θα συνασπιστούν απέναντι στον νέο πρόεδρο.

*** Το κλίμα μυρίζει μπαρούτι από το ισόγειο μέχρι τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου. Ειδικά μετά το τελεσίγραφο Κασσελάκη ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί υπονομεύσεις και πως οι πρωταγωνιστές θα τεθούν εκτός ψηφοδελτίων. Οι αντιρρησίες επικαλούνται το καταστατικό – και όχι άδικα να πούμε – και φόρεσαν ήδη τα «κράνη» τους για πόλεμο. Λυπηρή είναι όλη αυτή η κατάσταση και δεν ξέρω καν αν ανατρέπεται.
Αν με ρωτάτε, πάντως, προσωπικά βλέπω διάσπαση. Το πότε δεν ξέρω…

*** Και είναι κρίμα γιατί απουσία της ενότητας, ευνοείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ευνοείται το επιτελικό του κράτος και οι καταστροφικές πολιτικές του. Κυβέρνηση με δύο κόμματα του 15%. Έχει καμία σημασία για τον μέσο πολίτη ποιο είναι πρώτο και ποιο δεύτερο; Όχι. Σημασία έχει ότι ο Μητσοτάκης δυναμώνει όλο και περισσότερο…

*** Τον Αυγενάκη τον ακούσατε που απειλούσε τους πλημμυροπαθείς ότι πρέπει να βγει ξανά ο Κώστας Αγοραστός για να μην αργήσουν οι αποζημιώσεις; Διότι πιθανότατα αν βγει ο Κουρέτας θα τις καθυστερήσουν; Γιατί; Για να τους τιμωρήσουν; X (twitter.com)

*** Τα ίδια και ο Άδωνις, ο οποίος είπε να μην ψηφίσουν τον Σίμο Ρούσσο στο Χαλάνδρι, γιατί δεν θα πάρει ΕΣΠΑ ο δήμος. X (twitter.com)

*** Και τα ομοφοβικά αστειάκια συνεχίζονται. Τελευταίος πήρε τη σκυτάλη ο Βασίλης Χιώτης του ΣΚΑΪ, όπως αναφερόμενος στο στρατιωτικό του Στέφανου Κασσελάκη και για το αν πάει η όχι σε στρατόπεδο της Καλαμάτας είπε πως «βγάζουν καλά σύκα». X (twitter.com)

*** Έφτασε, δε, στο σημείο να σιχαθεί τον ίδιο του τον εαυτό. X (twitter.com)

*** Είναι ο ίδιος ο Βασίλης Χιώτης που έλεγε πώς πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση την τραγωδία των Τεμπών για να μην χάσει τις εκλογές. X (twitter.com)

*** Αν έχει κάποιος δίκιο και τη γλώσσα να μην ξέρει, θα καταφέρει να το εκφράσει. Μπόνους το πρόσωπο της Στεφανίδου από το 5ο έως το 8ο δευτερόλεπτο. X (twitter.com)

*** Η Κωνσταντοπούλου έβγαλε εκτός ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας τον Μιχάλη Χουρδάκη. Ως εδώ καλά. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ενώ βγήκε τελευταίος στην Α’ Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος του κόμματος τον έβαλε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου στις δεύτερες εκλογές και τελικά πήρε έδρα. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο του οποίου η μητέρα επίσης μπήκε στη Βουλή, με το ίδιο κόμμα, με την ίδια ακριβώς διαδικασία.
Η Ζωή ενημέρωσε τον Τασούλα ότι οι δυο πλευρές συμφώνησαν να παραδώσει την έδρα ο βουλευτής, κάτι το οποίο διέψευσε αργότερα ο κ. Χουρδάκης.
Για την ιστορία, ο κ. Χουρδάκης φώναζε για τις ευθύνες που βαραίνουν υψηλόβαθμά στελέχη των ΕΔ για τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο. Η πρόεδρος του κόμματος, πάντως, τον κατηγόρησε ότι παίζει παιχνίδια με τη Δεξιά.

*** Εξαιρετικός ο Μπακογιάννης στο debate. «Το πάθημα από τον Μεγάλο Περίδρομο… Περίπατο δεν θα γίνει μάθημα». Το έχουμε ψιλοκαταλάβει να πούμε την αλήθεια, αλλά πλέον το ακούσαμε κιόλας από τα ίδια του τα χείλη… X (twitter.com)

*** Αν ο Κώστας Μπακογιάννης κερδίσει τις εκλογές, που θα τις κερδίσει δηλαδή, το 2028 η Αθήνα θα έχει δήμαρχο από τη Νέα Δημοκρατία τα 33 από τα 40 χρόνια. Τα μισά από τα τελευταία 25 χρόνια, δε, αποκλειστικά μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Άντε, τώρα, να το πεις αυτό σε κάποιον ξένο και να μην γελάσει… X (twitter.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου