Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Η τραπεζική ληστεία των Ελλήνων


Η ομάδα του Analyst στο facebook
 
Οι ελληνικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν δάνειο έως 250.000 €, θα πληρώνουν το υψηλότερο επιτόκιο στην Ευρώπη - 6,34% ή κατά δύο μονάδες υψηλότερο από τον κοινοτικό μέσο όρο του 4,34%. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να λειτουργήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας, η ραχοκοκαλιά της Οικονομίας, ανταγωνιστικά με τις άλλες χώρες;
Με τον εναρμονισμένο πληθωρισμό τώρα στη χώρα μας το Σεπτέμβρη του 2023 στο 2,4%, όταν είναι 4,3% στην Ευρωζώνη, το πραγματικό επιτόκιο δανεισμού στην Ελλάδα (=μείον τον πληθωρισμό), διαμορφώνεται στο 3,94% - όταν στην Ευρωζώνη μόλις στο 0,04%!
Εάν δε τα συγκρίνουμε με τον εγχώριο πληθωρισμό του 1,6% τότε το πραγματικό επιτόκιο δανεισμού στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 4,74% - κάτι περισσότερο από ληστρικό δηλαδή.
Συμπερασματικά λοιπόν, οι ελληνικές τράπεζες εκδικούνται τις επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά (αφού τα στεγαστικά δάνεια έχουν εκτοξευθεί στο 6,33%), για τη διάσωση τους από εμάς τους φορολογουμένους με πάνω από 45 δις €, συν τον αναβαλλόμενο φόρο των 17 δις €, συν το Ηρακλής των 18,7 δις €, συν το hive down – ενώ πλειστηριάζουν επί πλέον τα σπίτια των Ελλήνων, χρεώνουν τις υψηλότερες προμήθειες στην ΕΕ, κλέβουν τα χρήματα των καταθετών τους (αφού πληρώνουν μηδαμινά επιτόκια) και κερδίζουν τεράστια ποσά (3,2 δις € μόνο οι συστημικές το 2022 και προβλέπουν 3,8 δις € το 2023).
Με απλά λόγια, στραγγαλίζουν την Οικονομία και ληστεύουν τους Έλληνες, ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί ανίκανη να αντιδράσει – αφού η ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες πάνω από 400 εκ. € (όπως άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ), οπότε είναι εξαρτημένη από αυτές. Πόσο μάλλον όταν δεν πληρώνει ούτε τους τόκους των δανείων της – τα οποία ως εκ τούτου αυξάνονται συνεχώς.
Πηγή: www.facebook.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου