Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Τα μαθήματα του Ερεβάν, η θηριωδία στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος που παντού καραδοκεί- Θ.Αυγερινός

Τα μαθήματα του Ερεβάν στην Αθήνα...Ο Θανάσης Αυγερινός παρακολουθεί την τραγωδία της Αρμενίας που υπό την ηγεσία Πασινιάν υπηρέτησε την πολιτική του κατευνασμού έναντι του Αζερμπαϊτζάν, πιστεύοντας ότι κάποιος μεταξύ των οποίων και το ΝΑΤΟ θα έρθει να σώσει τη χώρα του. Διαψεύστηκε με τρόπο δραματικό. Κάποιοι θα πρέπει να μελετήσουν τα μαθήματα του Ερεβάν. Οι ομοιότητες που υπάρχουν στα ελληνοτουρκικά είναι συγκλονιστικά ανησυχητικές και ο Θανάσης Αυγερινός τις περιγράφει μία προς μία.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος σχολιάζει και αναλύει όσα τραγικά συμβίνουν στη Μέση Ανατολή. Οι επισημάνσεις που κάνει για τη στάση της Δύσης είναι καίριες. Η κοινή λογική έχει προ πολλού χαθεί ,μαζί με την ανθρωπιά. Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα είναι η πιο μεγάλη και τραγική απόδειξη.  Επικαλούμενος απόψεις έμπειρων στρατιωτικών ο Θανάσης Αυγερινός τονίζει ότι στρατιωτική λύση στη Γάζα δεν μπορεί να υπάρξει εκτός αν το σχέδιο του Ισραήλ και των συμμάχων του είναι να την ισοπεδώσει προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. «Θα κάνουν ότι έκανε στο Γκρόζνι ο Γέλτσιν, τον οποίο τότε χειροκροτούσαν οι δυτικοί», λέει ο Θανάσης Αυγερινός.
Αναφέρεται στη συνάντηση Πούτιν-Σι στο Πεκίνο αλλά και στη στενότερη συνεργασία για την ανταλλαγή στρατιωτικής τεχνολογίας μεταξύ Ρωσίας-Ιράν. Τέλος σχολιάζει τις δηλώσεις Ζελένσκι που ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έναντι των Ρώσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου