Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Του κόσμου το περίγελο κατάντησαν να γίνουν!...


Τάσος Παππάς

Εχει χαθεί ο έλεγχος. Αυτό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εσωκομματικός διάλογος. Είναι σφαγή, είναι ανθρωποφαγία. Βρόμικα χτυπήματα, δίκες προθέσεων, δολοφονίες χαρακτήρων και ό,τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί η αχαλίνωτη και νοσηρή φαντασία στελεχών των εμπλεκόμενων μερών. Η κούρσα του κανιβαλισμού ξεκίνησε πριν από την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχαν οι υποψήφιοι (όχι όλοι) δι’ αντιπροσώπων. Χώρος αντιπαράθεσης, κυρίως το διαδίκτυο. Ψευδώνυμα, τρολ, διευθύνσεις-μαϊμού... έδιναν τον τόνο σε καθημερινή βάση. Και συνεχίζουν. Χωρίς μέτρο. Ποιος παρακολουθεί; Οι φανατικοί. Ποιοι πανηγυρίζουν; Οι πολιτικοί αντίπαλοι. Οι πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και τα μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής προέδρου; Σίγουρα οι περισσότεροι έχουν απογοητευτεί. Οσοι δεν είχαν παραστάσεις από εσωκομματικές κόντρες πρέπει να αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα. Είχαν ακούσει για συντροφικά μαχαιρώματα, αλλά αυτό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ τους ξεπερνά. Δεν το περίμεναν. Αναρωτιούνται πού κρύβονταν τόση οργή και τόσο μίσος. Τους φαίνεται ανεξήγητο. Εξωφρενικό. Πίστευαν ότι υπάρχει ένα πλαίσιο.
Διαφωνείς, έχεις άλλη άποψη, θέλεις διαφορετικά πράγματα από τον μέχρι χθες σύντροφό σου, με τον οποίο μαζί έδινες τη μάχη εναντίον του καθεστώτος Μητσοτάκη, γιατί ξαφνικά βγάζεις από το στόχαστρό σου το σύστημα που έχει χτίσει το Μαξίμου και στη θέση του βάζεις τον συναγωνιστή σου; Γιατί του επιτίθεσαι με πάθος; Με όλα τα μέσα; Αντί να ψάχνεις τρόπους για να συνεννοηθείς μαζί του, επιδιώκεις να τον εξοντώσεις. Εγινε ο βασικός εχθρός σου. Πού θα οδηγήσει αυτό; Στη διάσπαση; Σίγουρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ένα πολιτισμένο διαζύγιο; Καμία. Ο χωρισμός θα είναι βίαιος. Μήπως οδηγήσει και στη διάλυση του κεντρικού σχήματος και όποιων άλλων κομμάτων προκύψουν στην πορεία; Καθόλου απίθανο. Τα έχουν καταφέρει να γίνουν του κόσμου το περίγελο.
Υπάρχει όμως και ένας άλλος πρωταγωνιστής. Αόρατος τούτος. Βασικός όμως. Εχει βάλει το χεράκι του. Τι χεράκι, τη χερούκλα του. Τον καταγγέλλουν οι πάντες. Και η πλειοψηφία και η εσωκομματική αντιπολίτευση. Εχθρός από τα παλιά. Ο συνήθης ύποπτος. Κινείται υπογείως, στήνει συνωμοσίες, οργανώνει αντιπερισπασμούς για να ξεγελάσει, καταστρώνει σχέδια για να αλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να βοηθήσει τη Δεξιά, πριμοδοτεί συγκεκριμένα πρόσωπα και υπονομεύει άλλα. Ποιος είναι; Η διαπλοκή. Ετσι γενικώς και αορίστως; Ετσι. Χωρίς ονόματα και διευθύνσεις; Περιττές λεπτομέρειες. Εκανε την εμφάνισή της πριν από την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη. Κατηγορήθηκε η Εφη Αχτσιόγλου ότι είναι η επιλογή της διαπλοκής. Την προωθούν πολιτικά κέντρα, τη στηρίζουν οικονομικά συμφέροντα και τη βοηθούν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και αυτή για αντάλλαγμα τους έχει δώσει γην και ύδωρ. Αν εκλεγόταν θα ήταν μια πιστή υπηρέτριά τους. Δεν είναι υπερβολές. Τέτοιου τύπου… επιχειρήματα κατατέθηκαν στη συζήτηση. Αποδείξεις; Ούτε ίχνος. Η δουλειά όμως γινόταν. Το δηλητήριο κυκλοφορούσε.
Στη συνέχεια η φιλολογία άλλαξε κατεύθυνση. Ενοχοποιήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Από πού μας ήρθε αυτός; Ποιος τον έφερε στην Ελλάδα; Ποιος τον φύτεψε στον ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι κινούν τα νήματα; Γιατί τον σπρώχνουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, εκείνα που πριν από λίγο καιρό έσπρωχναν, σύμφωνα με τις καταγγελίες των άλλων, την Αχτσιόγλου; Το κατηγορητήριο πολυσέλιδο. Κάθε μέρα και καινούργιες κραυγές. Αλλες απόγνωσης για το αποτέλεσμα της κάλπης, άλλες θυμού επειδή το κόμμα πέρασε στα χέρια αυτού που είναι όργανο της ολιγαρχίας και της διαπλοκής και έχει ως αποστολή να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε κόμμα-μπαλαντέρ για να λειτουργεί σαν τσόντα σε κυβερνητικά σχήματα του μέλλοντος που θα έχουν ως κόμμα-κορμό τη Δεξιά. Αποδείξεις; Οφείλει, λένε, να τις φέρει αυτός που καταγγέλλεται και όχι αυτός που καταγγέλλει. Τούμπα η κοινή λογική. Και να οι δηλώσεις αποστροφής γι’ αυτό που πάει να φτιάξει ο Κασσελάκης και να τα κείμενα διαμαρτυρίας και να οι απειλές για αποχώρηση και να οι διαγραφές ή μάλλον οι προτάσεις για διαγραφές και να οι μπηχτές στον Τσίπρα γιατί δεν μιλάει. Τους παρέδωσε το κόμμα, δεν μπορούν να το κουμαντάρουν και τώρα του ζητούν και τα ρέστα.
Ο νέος πρόεδρος διοικεί το κόμμα από τη Νέα Υόρκη, οι υποστηρικτές του βγαίνουν στα κανάλια (της διαπλοκής, για να μην ξεχνιόμαστε) και προειδοποιούν τους διαφωνούντες ότι θα υποστούν κυρώσεις, τους κατηγορούν ότι παίζουν το παιχνίδι του Μητσοτάκη κι αυτοί με τη σειρά τους απαντούν (από τα κανάλια της διαπλοκής, για να μην ξεχνιόμαστε) ότι δεν δικαιούται ο Κασσελάκης να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον αναγνωρίζουν ως πρόεδρο, του ζητούν να θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος και ανακοινώνουν τον τίτλο του κόμματος που έχουν στα σκαριά. Πρώτο θέμα στα «πρωινάδικα», πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, πρώτο θέμα στις εφημερίδες όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων, πρώτο θέμα στις ιστοσελίδες και στα ραδιόφωνα. Τόση δημοσιότητα για την αξιωματική αντιπολίτευση; Γιατί; Μα είναι απλό. Κατάντησαν να γίνουν «του κόσμου το περίγελο».

Ανάγωγα
Από τον χαμό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να επωφελείται δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ, που πολύ θα το ήθελε, αλλά το ΚΚΕ. Οπότε η μάχη των τριών κομμάτων για τη δεύτερη θέση είναι ανοικτή. Το αποτέλεσμα θα το δούμε στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου