Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Με μια μοτοσυκλέτα και μια κιθάρα θα αλλάξουμε τον κόσμο


Χρύσα Κακατσάκη

Δεν είναι τα σταμπωτά μπλουζάκια και οι ξεθωριασμένες αφίσες στα φοιτητικά δωμάτια ούτε καν τα βιβλία και τα τραγούδια που γράφτηκαν για χάρη του. Για τον Τσε Γκεβάρα όλα ξεκίνησαν με την Poderosa (Δυνατή). Εκείνη τη μεταχειρισμένη μηχανή του φίλου του Αλμπέρτο, με τον οποίο σε ένα πολύμηνο ταξίδι, επισκέφτηκαν σχεδόν ολες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η μηχανή χαλούσε κάθε τόσο, αυτό ωστόσο δεν τους πτόησε να καταπίνουν χιλιόμετρα σκόνης για να βρίσκονται κοντά στους μεταλλωρύχους, στους καταπιεσμένους απογόνους των Ινκας, ή στους λεπρούς του Αμαζονίου που πρόσφεραν τις ιατρικές τους γνώσεις τους. 
«Έτσι όπως ταξίδευα άρχισα να έρχομαι σε στενή επαφή με την φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστιες, την αδυναμία να θεραπευτεί ένα παιδί από έλλειψη μέσων. Και άρχισα να βλέπω οτι υπήρχε κάτι που μου φαινόταν τότε σχεδόν εξίσου σημαντικό με την καριέρα μου, και αυτό ήταν να βοηθήσω εκείνους τους ανθρώπους». Γιατί τον Τσε τον έπνιγε το δίκιο , όπως και το άσθμα του.

Υ/Γ Είναι η τρελή έμπνευση της Ιστορίας που κάνει τους κύκλους της ζωής να εφάπτονται.. Σαν σημερα ο Τζον Λενον γεννιέται, ο Τσε δολοφονείται. Τι ωραίο ντουέτο θα ήταν, αν ειχαν συναντηθεί και τραγουδούσαν μαζί το Imagine.
Ό,τι οραματίστηκε ο Τσε με την επανάσταση, το εξέφρασε ο ο Λενον με τη μουσική. «Φαντάσου να μην υπάρχει καμία ιδιοκτησία. Καμία ανάγκη για απληστία ή πείνα Η δική μας αδελφότητα ανθρώπων Φαντάσου όλους τους ανθρώπους .Να μοιράζονται όλο τον κόσμο..
Φωτο: η κινηματογραφική και η πραγματική μοτοσικλετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου