Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Κώστας Καραμανλής: «Όταν δαιμονοποιείται η άλλη άποψη, τότε η οριστική ρήξη είναι αναπόφευκτη».


«Αιχμηρά» μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του διευθυντή της «Εστίας», Μανώλη Κοττάκη, «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».

«Η Ευρώπη διολισθαίνει σε βαθιά κρίση», σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε ότι «η κατηγορηματική και ομόδικη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν επαρκεί ως δικαιολογία για την υιοθέτηση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του πολέμου. Αντί η Ευρώπη να πρωτοστατεί για την κατάπαυση του πυρός και αναζήτησης λύσης στη βάση των συμφωνιών του Μινσκ συχνά υπερθεματίζει σε φιλοπόλεμη συμπεριφορά. Αυτό θα οδηγήσει πιθανότητα σε διαρκή και κλιμάκωση της σύγκρουσης είτε σε αναζήτηση διεξόδου σε μεταγενέστερο χρόνο υπό δυσμενέστερες συνθήκες, με κύριο θύμα την Ουκρανία, αλλά και την Ευρώπη υπό την απειλή ενός πολέμου στο έδαφος της».
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών είπε: «Το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών όπως βέβαια και των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία ήρθαν να επιβεβαιώσουν με ηχηρό τρόπο αυτό που γνωρίζουμε και βιώνουμε εδώ και χρόνια. Η Ευρώπη στην οποία πιστέψαμε, για την οποία αγωνιστήκαμε διολισθαίνει σε βαθιά κρίση. Τα σημάδια της ορατά από καιρό έγιναν ορατά και αυταπόδεικτα. Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους στο όνομα μίας άκαμπτης δημοσιονομικής αυστηρότητας διέρρηξε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο που ήταν όμως το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής ομαλότητας. Με αποκορύφωμα την αλαζονική, κοντόφθαλμη, τιμωριτική και οικονομικά εσφαλμένη αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης η ΕΕ απαρνήθηκε μία από τις θεμελιώδεις αρχές της. Τη σύγκληση μεταξύ των χωρών, δηλαδή τον επιμερισμό των κινδύνων από την έκθεση σε κρίσεις χρέους»
«Είναι ανάγκη να σταλθεί ηχηρό μήνυμα και προς τα Τίρανα και προς τα Σκόπια, γιατί ο δρόμος τους προς στην Ευρώπη εξαρτάται από την Ελλάδα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στα εθνικά ζητήματα.
Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «κανείς δεν αντιλέγει σε ελεγχόμενες ροές μεταναστών για λόγους ανθρωπιστικούς ή άλλους. Απλή επίσκεψη σε ευρωπαϊκές πόλεις αρκεί για να φανεί πόσο έχει αλλάξει ο παραδοσιακός ευρωπαϊκός τους χαρακτήρας υπό το βάρος των αριθμών και της αδυναμίας αφομοίωσής τους».
«Απόλυτος σεβασμός στην ελευθερία επιλογών και τρόπο ζωής, ναι. Όχι όμως αβασάνιστη αποδοχή ενός καταχρηστικού δικαιωματισμού, στο όνομα του οποίου θίγονται δικαιώματα και ευαισθησίες των ανθρώπων που επιμένουν να σέβονται τις αξίες και τις ρίζες τους, το θεσμό της οικογένειας, την θρησκευτική τους πίστη και την εθνική τους ταυτότητα και υπερηφάνεια» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ έκανε λόγο και για «άκριτη υιοθέτηση επιλογών που θίγουν ταυτοτικά ζητήματα».
Αναφορικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις είπε πως «σε αυτό το απρόβλεπτο γεωπολιτικό περιβάλλον, είναι μεγάλος ο κίνδυνος αύξησης της έντασης, ακόμα και ανάφλεξης, στα Δυτικά Βαλκάνια. Οι συμφωνίες του Dayton είναι στην ουσία γράμμα νεκρό, το Κόσοβο είναι σε αδιέξοδο, οι εθνικισμοί και μεγαλοϊδεατισμοί στην περιοχή, αντί σταδιακά να κάμπτονται, είναι και πάλι σε έξαρση».

Αναλυτικά η ομιλία του Κώστα Καραμανλή:


ΥΓ του blog: ......κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση έχει γίνει η ΝΔ μιας κι η θεσμική αξιωματική αντιπολίτευση ασχολείται με το προσωπικό πρόβλημα του Κασσελάκη, το τικ-τοκ, τα λεφτά, τα σπίτια  και την ευμάρεια του και στην ήσσονα αντιπολίτευση έχουν χάσει τον μπούσουλα και την πυξίδα κι ασχολούνται με τα ποσοστά κι όχι τους πραγματικούς αριθμούς των ψήφων που έχουν τραγική πτώση για να μη πούμε καταβαράθρωση..... στην αριστερά, την κεντροαριστερά, κέντρο, δημοκρατικό παράταξη ή όπως αλλιώς την ονοματίζεις έχουν ξεχάσει τα προβλήματα των ανθρώπων και των κοινωνιών κι έχουν γίνει θεραπαινίδες, του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού, του άκρατου δικαιωμaτισμού και της woke ατζέντας μοιράζοντας ταμπέλες, χαρακτηρισμούς κι ετικέτες ακροδεξιού σ’ όσους έχουν αντίθετη άποψη από την δική τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου