Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Πόσα κιλά φέτα αγοράζει κανείς με 440 ευρώ σύνταξη, κύριε Μητσοτάκη;


Γεράσιμος Χολέβας


Η δήλωση του πρωθυπουργού για την τιμή της φέτας ήρθε κι «έδεσε» με την απρόσμενη (και μη ελεγχόμενη) συνάντηση που είχε με ηλικιωμένη στην Κέρκυρα.
Τόσο κόπο είχαν κάνει οι «άριστοι» εκπρόσωποι της κυβέρνησης και τα κωμικά «παπαγαλάκια» της, για να μας πείσουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν μίλαγε για την τιμή της φέτας δεν «μετρούσε» με το κιλό. Κρίμα.
Εδώ που τα λέμε πώς αλλιώς θα «μάζευαν» την «πατάτα» που έκανε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας, για μια ακόμα φορά πόσο «μέσα» στην κοινωνία είναι, πως είναι, βρε αδερφέ, «ένας από εμάς». Επί τη ευκαιρία την τιμή της πατάτας ο Μητσοτάκης την καταλαβαίνει με το κιλό ή με τη… συσκευασία;
Δεν μάθαμε, βέβαια, τελικά από που ψωνίζει ο πρωθυπουργός και βρίσκει τη φέτα με 6,28 ευρώ το κιλό, το κομμάτι ή τη μπουκιά…
Για κακή του τύχη, λοιπόν, ο αρχι-«άριστος» συνομίλησε με ηλικιωμένη γυναίκα, που παίρνει 440 ευρώ σύνταξη (δείτε το βίντεο εδώ,εδώ, είναι πραγματικά αποκαλυπτικό), η οποία με ηρεμία του είπε πως είναι αδύνατον να επιβιώσει κανείς σε αυτές τις συνθήκες.
Ίσως, ο κύριος πρωθυπουργός, να μην είχε συναντήσει από κοντά και σε μη προστατευμένο περιβάλλον συνταξιούχο με τέτοιο εισόδημα. Συνήθως, τέτοιες περιπτώσεις για την κυβέρνηση του είναι ορισμένοι αριθμοί και κάτι «κουτάκια», στα στοιχεία που παρουσιάζουν για να δείξουν ότι υπάρχει «ανάπτυξη».
Ο πρωθυπουργός, όταν κατάλαβε ότι δεν βγάζει άκρη, τότε ρώτησε τη γυναίκα εάν τη στηρίζει η εκκλησία! Αναρωτιόμαστε εάν συνειδητοποίησε τι είπε. Μάλλον βρέθηκε σε αδιέξοδο και προσπάθησε να ρίξει τη μπάλα… στο Θεό! Στο μυαλό, άλλωστε, των Μητσοτάκηδων είναι απόλυτα λογικό το σχήμα «φτώχεια- συσσίτιο – εκκλησία».
Κύριε Μητσοτάκη, μην ακούτε τους επικριτές σας. Είναι ανθρώπινο όταν κάποιος βρίσκεται ξαφνικά σε ένα άλλο «σύμπαν», το οποίο γνωρίζει μόνο από… φωτογραφίες και πίνακες, να νιώθει κάπως άβολα. Μην ανησυχείτε, αυτό που σας συνέβη, συμβαίνει και στην πολιτική της κυβέρνηση σας. Από τη μια η ασφυκτική ακρίβεια και από την άλλη το… (χαζο)«χαρούμενο» κλίμα των αρμοδίων για τα δημοσιονομικά «επιτεύγματα».
.Η «σύγκρουση» με την πραγματικότητα, κύρια Μητσοτάκη, ποτέ δεν είναι ευχάριστη.
Θα σας συμβουλεύαμε, πάντως, να κάνετε παρέα, για τέτοιου είδους καταστάσεις, με τον κύριο Θεοδώρο Σκυλακάκη, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της κυβέρνησης σας. Είναι αυτός που τον Φεβρουάριο του 2022, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (σε δική σας κυβέρνηση) είχε συμπεράνει ότι «τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο»«τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο»!
Τέλος, επειδή είστε και αρχι-«άριστος», θέλουμε να σας προκαλέσουμε να λύσετε έναν «γρίφο», μια «σπαζοκεφαλιά». Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχετε στη διάθεση σας και τις αρμοδιότητες σας ως πρωθυπουργός της χώρας, πόσα κιλά φέτα αγοράζει κανείς με 440 ευρώ σύνταξη;
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου