Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ελλάδα. Το φάντασμα του Αντρέα Παπανδρέου!


Ένας ροκ σταρ, που μπορεί να μας άφησε χρόνους, εξακολουθεί όμως να μας μαγεύει και να μας κρατάει αιχμάλωτους με τη χαρισματική του προσωπικότητα

Χρήστος Ξανθάκης

Δεν είναι όλα ευρωεκλογές παλικάρια και γοργόνες (παρεμπιπτόντως, έπεσε στο 1,13 η απόδοση για τη δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ), έχει κι άλλα θέματα ν’ ασχοληθούμε και να προβληματιστούμε και να τραβήξουμε το μαλλί με την τούφα. Πάρε, ας πούμε, για παράδειγμα αυτό το ρεπορτάζ της φίλης μου της Ευθυμιάδου ότι τα 400 φάρμακα που ήταν να πάρουν την ανηφόρα πριν από την κάλπη τελικά θα καταγράψουν αυξήσεις από τις 10 Ιουνίου και πέρα. Το γιατί το καταλαβαίνουν εύκολα ακόμη και τα παιδάκια του δημοτικού, δεν χρειάζεται κανείς, δεν χρειάζεται καμιά το μυαλό του Γκρήνμπεργκ για να πάρει χαμπάρι το δούλεμα που πέφτει στον παππού και στη γιαγιά και στον κάθε ταλαίπωρο τέλος πάντων. Από το φεγγάρι τη βλέπανε ως τώρα την τρύπα στην πορτοφόλα του Έλληνα και της Ελληνίδας; Ε λοιπόν, πλέον θα είναι ορατή και από τον πλανήτη Άρη και να ετοιμάζονται και στον Δία παρακαλώ!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, όμως, επιβεβαιώνονται οι ερωτηθέντες και οι ερωτηθείσες από την aboutpeople για λογαριασμό του ΕΤΕΡΟΝ, που στην απορία «μεταξύ των παρακάτω ποια θεωρείτε ότι επηρεάζουν αρνητικά τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα;», φέρανε πανηγυρικά στην πρώτη θέση την απάντηση:
«Οι αποφάσεις στην πραγματικότητα δεν λαμβάνονται από την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά επηρεάζονται πολύ από μεγάλα συμφέροντα»!
Από εκείνους του τύπους, σαν να λέμε, που είχε κακοχαρακτηρίσει ο Κώστας Καραμανλής και τον είπανε αθυρόστομο και υπερβολικό και να μην πω τι άλλο, δεν πειράζει, ξηλώσου εσύ για τα φάρμακα και άσε τη γλώσσα σου να τρέχει ροδανι, όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε!
Επί τη ευκαιρία, μιας και βρισκόμαστε στη σφαίρα των ιατρικών ενδιαφερόντων, να σημειώσω ότι πάλι από την ίδια έρευνα στη δεύτερη θέση της «αξιολόγησης για τα σημαντικότερα γεγονότα των 50 χρόνων Μεταπολίτευσης» βρέθηκε η ίδρυση του ΕΣΥ με ποσοστό 93,8 %. Κάτι καταλαβαίνουν οι πολίτες αυτής της χώρας μέσα στον μηχανισμό της σύγχυσης που έχει ενεργοποιήσει ο Σταν, έστω κι αν δεν βλέπουν ότι το σύστημα είναι υπό κατάρρευση και μάλλον σύντομα θα σκάσει σαν τα καρπούζια…
Επίσης, για να φτάσω επιτέλους και σε τον πρόσωπο του τίτλου, όσο κι αν τα κανάλια, οι εφημερίδες, οι ιστοσελίδες και τα περιοδικά σηκώνουν κουρνιαχτό, ο κόσμος δεν έχει χάσει εντελώς το δρόμο του. Και όταν τον ρωτάνε «ποιόν θεωρείτε καλύτερο πρωθυπουργό από το 1974 μέχρι σήμερα;», απαντάει στεγνά και σίγουρα:
Τον Αντρέα Παπανδρέου με 30,3 %!
Όπου τον ακολουθούν, με 14,5 % ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με 10,2 % ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με 9,5 % ο Αλέξης Τσίπρας, με 5,2 % ο Κώστας Σημίτης, με 4,8 % ο Κώστας Καραμανλής, και μη σας πω για τους υπόλοιπους, κρίμα είναι.
Αλλά να επιστρέψουμε στο ζήτημα το καυτό:
Σαν τον Μπαόυι ρε φίλε, είναι καρφωμένος ο Αντρέας στη συνείδηση του έθνους, σαν τον Λέννον και τον Τζίμ Μόρισον. Ένας ροκ σταρ, που μπορεί να μας άφησε χρόνους, εξακολουθεί όμως να μας μαγεύει και να μας κρατάει αιχμάλωτους με τη χαρισματική του προσωπικότητα. Και ναι, μας είπε και ψέματα, το ξέρουμε και δεν το αμφισβητούμε, μας παραμύθιασε και μας ξεγέλασε, αλλά δεν του το χρεώνουμε, δεν του κακιώνουμε. Γιατί σ’ αυτό τον τόπο τον τόσο δα και τον συφοριασμένο, ήταν πιο μεγάλος και πιο φωτεινός κι από τον ήλιο ακόμη. Και στις πιο δύσκολες στιγμές, στις μαύρες τις ώρες μας θύμιζε εκείνη την αρχαία αλήθεια:
‘Ελληνες αεί παίδες εισίν!
In loving memory…

Υ.Γ 1: Βοηθάει, βέβαια, και το γεγονός ότι ο Αντρέας είχε λεφτά να μοιράσει. Ενώ ο δόλιος ο Τσίπρας, είχε μόνο πόνο, δάκρυα και ιδρώτα…
Υ.Γ. 2: Φράγκα έδωσε κι ο Κυριάκος με την άδεια των Ευρωπαίων, λόγω πανδημίας. Τώρα που τα ξαναμαζεύει, γδέρνοντας για αρχή τους ελεύθερους επαγγελματίες, πως θα αντιδράσει το πόπολο;
Υ.Γ. 3: Η έρευνα της aboutpeople για λογαριασμό του ΕΤΕΡΟΝ δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», και διενεργήθηκε από τις 13 ως τις 16 Απριλίου του τρέχοντος έτους με δείγμα 3.001 ανδρών και γυναικών, 17 ετών και άνω, σε πανελλαδική κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου