Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Δημοσκοπήσεις, κόμματα, εκλογές και σιγουράκια


Το πιο βασικό, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα των συγκεκριμένων ευρωεκλογών, όπου είναι από τις σπάνιες φορές που ξέρουμε ήδη τον νικητή.

Χρήστος Ξανθάκης

Το τι ακούω αυτές τις μέρες από δεξιά και από αριστερά για τις ευρωεκλογές, κυριολεκτικά δεν λέγεται! Ψηλά η Νέα Δημοκρατία, χαμηλά η Νέα Δημοκρατία.
Ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ, χαμηλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ψηλά το ΠΑΣΟΚ, χαμηλά το ΠΑΣΟΚ.
Ψηλά ο Βελόπουλος, χαμηλά ο Βελόπουλος.
Εκλέγει ευρωβουλευτή η Νέα Αριστερά, δεν εκλέγει ευρωβουλευτή η Νέα Αριστερά.
Εκλέγει ευρωβουλευτή ο Κόκκαλης, δεν εκλέγει ευρωβουλευτή ο Κόκκαλης.
Εκλέγει Ευρωβουλευτή ο Λοβέρδος, δεν εκλέγει ευρωβουλευτή ο Λοβέρδος.
Και πάει λέγοντας…
Χώρια τα σενάρια του ότι ο Κασσελάκης θα φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ κόσμο που ποτέ ως τώρα δεν έχει επισκεφθεί τις κάλπες, ότι θα τον ψηφίσουν ολοσούμπητες οι γυναίκες (channeling Konstantinos Karamanlis, now!), ότι αποχή θα κάνουν οι δεξιοί αλλά όχι οι αριστεροί, ότι η έξτρα φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών θα γίνει ο γαλάζιος Κατρούγκαλος, ότι την τρίτη ηλικία μην την θεωρείς και τόσο σίγουρη για το κυβερνητικό στρατόπεδο γιατί το βλέπουν ξεκάθαρα οι παππούδες και οι γιαγιάδες ότι διαλύεται το ΕΣΥ, ότι οι ηλικίες από 17 ως 34 θα βγάλουν πρώτο και καμαρωτό τον ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερο και περήφανο το ΠΑΣΟΚ (αν δεν έχει πολύ ήλιο, ήλιο αρχηγό εκείνη τη μέρα…), ότι οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών θα ψηφίσουν Βελόπουλο και πάει λέγοντας, όρεξη να ‘χετε να διαβάζετε θα σας πάει κρουαζιέρα ως το παραβάν.
Αλλά τα σιγουράκια είναι λίγα.
Το πιο βασικό, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα των συγκεκριμένων ευρωεκλογών, όπου είναι από τις σπάνιες φορές που ξέρουμε ήδη τον νικητή. Πρώτη θα βγει η Νέα Δημοκρατία, δεν πα’ να βγάλει ο ήλιος κέρατα, ιτς όβερ που θα έλεγε και ο αλησμόνητος Σιούφας. Άρα οι εκλογές γίνονται για έναν και μοναδικό λόγο:
Να δούμε ποιο από τα δύο μεσαίου βεληνεκούς κόμματα της κεντροαριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, θα βγει δεύτερο, ώστε να ξέρουμε ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση ανασυγκρότησης του αντιπολιτευτικού μετώπου. Γιατί έτσι όπως είναι τώρα, προκοπή δε γίνεται, αλήθειες να λέμε παιδιά και να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κάτω απ’ το 20 τα εκατό, θα κερδάει η Νέα Δημοκρατία εις τους αιώνας των αιώνων. Τελεία. Τελεία και παύλα. Εκτός κι αν κάνει την έκπληξη ο Κασσελάκης και στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ σόλο κάσα σόλο καπίκια πάνω απ’ το 20 τα εκατό, μουρλαίνοντας τους πάντες με πρώτους απ’ όλους τους στοιχηματζήδες!
Οι οποίοι στοιχηματζήδες δεν τον έχουν για τόσο ψηλά, οφείλω να το σημειώσω, όπως δεν έχουν πολύ εμπιστοσύνη και στις δυνατότητες του ΠΑΣΟΚ. Επιφυλακτικοί είναι και για τα δύο κόμματα και με σιγουριά εκφράζονται μόνο όταν βγάζουν αποδόσεις για τη δεύτερη θέση:
Στο 1,16 τον έχουν καρφωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ, άντε καμιά φορά να τον ανεβάζουν στο 1,18.
Και το ΠΑΣΟΚ το πάνε από το 4 στο 3,80 και άντε πάλι πίσω.
Υπό αυτές τις συνθήκες, μάλλον η δεύτερη θέση έχει κριθεί και μένει να δούμε τη διαφορά δευτέρου και τρίτου. Αν είναι δυο-τρεις μονάδες, παίρνει παράταση ο Ανδρουλάκης. Αν είναι πεντέξι μονάδες, καλό Σεπτέμβριο, αφού πάει ο λαός να κάνει τα μπάνια του, θα έχουμε εσωτερικές εξελίξεις στο πράσινο στρατόπεδο…

Υ.Γ.: Δεν είναι τυχαίο που βάσει των δημοσκοπήσεων ο Νίκος Δένδιας θεωρείται, τόσο από τους Νεοδημοκράτες όσο και από το πόπολο εν γένει, ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης. Σ’ αρέσουν δεν σ’ αρέσουν οι πολιτικές του θέσεις, ο ανήρ διαθέτει αναμφιβόλως gravitas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου