Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ο Άδωνης και το «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξιδο»


Προφανώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί διαφορετική σχολή όταν κατευθύνει τα κέρδη στους επιχειρηματίες και όταν προσπαθεί να αναλύσει τα εκλογικά ποσοστά ή ακόμα χειρότερα όταν προσπαθεί να μας πείσει όπως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κώστας Σκρέκας όταν μιλάει για την ακρίβεια...
Ο τελευταίος έχει διαπρέψει τελευταία με τα μαθηματικά του αφού -με απλά λόγια- μας είχε πει ότι η μείωση 40% του πληθωρισμού στα τρόφιμα (μου μόνον αυτός είδε) ισοδυναμεί με μηδενισμό του πληθωρισμού στο μέλλον. Βεβαίως ο ίδιος είδε και το βαρύ αρνί σε αντίθεση με το «ελαφρύ» προφανώς γιατί βρισκόταν σε άλλον πλανήτη.
Τώρα όμως έχει σοβαρό ανταγωνιστή στην κυβέρνηση και πρόκειται για τον άλλοτε πωλητή νανογιλέκων, βιβλίων και ό,τι άλλο θέλετε, Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο κ. Γεωργιάδης λοιπόν προφανώς επειδή δεν φαίνεται το κόμμα του να συγκεντρώνει «ικανό» ποσοστό σε αυτές τις εκλογές, έκανε τη δική του μαθηματική αναγωγή, ή φιλοσοφική υπέρβαση.
«Τον Μάιο του 2019 η Νέα Δημοκρατία πήρε στις ευρωεκλογές 33%. Τον Ιούλιο του 2019 πήρε στις εθνικές εκλογές 40%. Άρα, το 33% των ευρωεκλογών ισούται, ισοδυναμεί με 40% στις εθνικές εκλογές. Αυτό δεν είναι θεωρία. Είναι αποδεδειγμένα μαθηματικά. Άρα εάν η Νέα Δημοκρατία πάρει τώρα 33%, θα έχει πάρει 40%. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τις εκλογικές της δυνάμεις όπως είχε πάρει ένα χρόνο πριν».
Ισχύει και το «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» και το «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».
Ας του πει κάποιος πως κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει ιδιομορφίες, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή μετά από σχετικά μικρό διάστημα από τις εθνικές εκλογές αλλά και την αναγωγή των Ευρωεκλογών από την κυβέρνηση σε «εθνική αναμέτρηση».
Αυτό που μας μένει είναι πως η κυβέρνηση γνωρίζει τη μεταστροφή του κλίματος και προσπαθεί εκ των προτέρων, παρά τη συνεχή προπαγάνδα, να αλλοιώσει το αποτύπωμα των εκλογών στην Κοινή Γνώμη...
Καλή προσπάθεια αλλά κρατάμε το άγχος σας! X (twitter.com)

ΥΓ του blog: ….αυτοί οι λογικοφανείς συνειρμοί του Άδωνη με τα ποσοστά και την σύγκριση τους είναι μια διαστρέβλωση και διαστροφή που  διακινείται όχι μόνο από τον Άδωνη αλλά απ’ όλο το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης και των επικοινωνιακών τους επιτελείων με σκοπό τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του πολίτη, της κοινής γνώμης και του ψηφοφόρου…. συγκρίνουν ποσοστά ψήφων αντί να συγκρίνουν τον συνολικό αριθμό των ψήφων….. είναι γνωστό ότι το  ποσοστό έχει αναφορά σε ακέραιο αριθμό, άλλως δεν υφίσταται από μόνο του…. Το 10% του 100 είναι 10….και το 10% του 1000 είναι 100, συγκρίνονται ή εξισώνονται αυτά τα 10%; ΟΧΙ….γιατι το κάνουν λοιπόν; ....απλά γιατί θέλουν να κρυφτούν και να αποπροσανατολίσουν.....χανουν στην αποδοχή του κόσμου και θέλουν να πείσουν ότι κερδίζουν την αποδοχή των πολιτών....πως;.....ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι η ΝΔ πήραν στις εκλογές του 2019 ποσοστό 39,85 % και 2.251.618 ψήφους…. στις εκλογές του 2023 πήραν ποσοστό 40,56 % και 2.115.322ψήφους!!!!…. έχασαν δηλαδή 136.296 ψήφους αλλά πήραν μεγαλύτερο ποσοστό.... έτσι ο πρωθυπουργός κάνει τον κυρίαρχο εντολοδόχο του λαού και τσαμπουνά και προβάλει το 41τακατο!!!!!  σε κάθε αντίδραση, διαμαρτυρία και διαφωνία πολίτών και πολιτικών αντιπάλων... ας δούμε άλλο ....η ΝΔ κι ο Κώστας Καραμανλής έχασε (συντριβή) από τον Γιώργο Παπανδρέου το 2009 με 33,47%  παίρνοντας  2.295.719 ψήφους.....αριθμό ψήφων όμως που ουδέποτε πήρε ο Κυριάκος ο οποίος κέρδισε δύο εκλογές (2019 και 2023)…αυτό το τρικ με τα ποσοστά δεν το κάνει μόνο η ΝΔ το κάνουν όλοι…. Το ΚΚΕ πχ στις εκλογές του Ιουνίου 2023 πήρε 7,69%  και 401.224 ψήφους και τον Μάιο του 2023 στις εκλογές με απλή αναλογική πήρε 7,23 % και 426.628 ψήφους…. πήρε δηλαδή 0,46%  παραπάνω  ποσοστό αλλά έχασε 25.404 ψήφους και .....ΚΕΡΔΙΣΕ !!!!! όπως πανηγύριζε ο Ριζοσπάστης (ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ 7,7%) (ΕΔΩ)…αυτά με την απάτη των ισχυρών και τον σανό των ανίσχυρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου