Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Να καταργήσει ο Μητσοτάκης, αν τολμά, τη Συμφωνία των Πρεσπών...


Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν καταλαβαίνω όλο αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τη Βόρεια Μακεδονία όπως είναι κανονικά, τη Μακεδονία σκέτο, όπως τη θέλουν οι νέοι κυβερνώντες γείτονές μας, τα Σκόπια όπως τη θέλουν οι δικοί μας κυβερνώντες.
Και δεν καταλαβαίνω... τις διαμαρτυρίες της ελληνικής κυβέρνησης, επειδή η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας ορκίστηκε στο όνομα της Μακεδονίας σκέτο. Τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά από τη στιγμή που στην κυβέρνηση των δύο χωρών βρίσκονται κόμματα που δεν ήθελαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Που τότε αντιδρούσαν στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Και τη θεωρούσαν κακή, προδοτική κ.ο.κ. Ωραία λοιπόν, ας την καταργήσουν.
Να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και να υπογράψουν πως δεν θα ισχύει πλέον. Όταν και οι δύο πλευρές δεν θέλουν μία συμφωνία μεταξύ τους είναι πολύ απλό να την καταργήσουν. Χωρίς κανένα πρόβλημα με τη διεθνή κοινότητα.
Αλλά δεν θα το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί στην πραγματικότητα μια χαρά τη βόλευε τη Νέα Δημοκρατία η συμφωνία και ας κατέβαινε σε συλλαλητήρια, ας δίχαζε το λαό, ας το έπαιζε υπέρ-πατριωτική δεξιά. Έτσι, τώρα, κλαίγεται διεθνώς και ζητάει από τους διεθνείς οργανισμούς να «μαλώσουν» τη Βόρεια Μακεδονία που αμφισβητεί τη συμφωνία. Και παρακαλεί με λυγμούς να τηρηθούν οι όροι της.
Καταλαβαίνω τις υποκριτικές αερολογίες των Μητσοτάκη-Άδωνι και λοιπών ότι βρήκαν μία κακή συμφωνία και πρέπει να ζήσουν με αυτή, αλλά κάτι τέτοιο ισχύει μόνο όταν η άλλη πλευρά την τηρεί. Όταν την αμφισβητεί και η άλλη πλευρά, όπως και η δική μας, δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.
Τι υποκρισία όμως να ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από ΝΑΤΟ, Ε.Ε. κτλ να επιπλήξουν τη Βόρεια Μακεδονία όταν ο ίδιος, πέντε χρόνια τώρα, δεν φέρνει στη Βουλή να ψηφιστούν τα σχετικά μνημόνια της συμφωνίας.
Εμείς πάντως, οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών, απολαμβάνουμε όλους εκείνους τους δεξιούς που μας κατηγορούσαν για ανθέλληνες, να σέρνονται πίσω από αυτή (τη συμφωνία) και να γίνονται οι φανατικότεροι υποστηρικτές της, οι ακοίμιστοι φρουροί της. Τεράστιο κάζο. Ρεζίλι των σκυλιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου