Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Πατριδέμποροι και περικεφαλαίες


Η Ντάμα


Ξεγυμνώθηκαν οι πατριδέμποροι. Μια δήλωση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας ήταν αρκετή για να αποκαλυφθεί η πολιτική τους απατεωνιά, η ψηφοθηρία και ο καιροσκοπισμός τους. Εργαλειοποίησαν, μαζί με τα Πετσωμένα ΜΜΕ, τη Συμφωνία των Πρεσπών και απευθυνόμενοι στο πιο συντηρητικό κοινό της κοινωνίας, κατάφεραν να μετατρέψουν τις εθνικιστικές κραυγές σε ψήφους. Δεν τα ξέραμε; Τα ξέραμε. Απλά τώρα κατάλαβε το «παιχνίδι» και ο πιο χαζός.

*** Μόνο ως ανέκδοτο φαντάζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να ζητούν να τηρηθεί η «κατάπτυστη», η «εθνικά επιζήμια» και «μειοδοτική» Συμφωνία, αυτοί που ούρλιαζαν στα κανάλια, στα ραδιόφωνα και στη Βουλή; Αυτοί που δεν έλεγαν καν το νέο συνταγματικό όνομα της χώρας; Αυτοί που έλεγαν ότι δεν θα αλλάξουν τις πινακίδες στη Βόρεια Ελλάδα; Το απολαμβάνω…

*** Θυμάμαι τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φωνάζει στον Αλέξη Τσίπρα: «Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη μη μείωση των συντάξεων» και δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να πει ότι αυτό ήταν το αφήγημα της Χρυσής Αυγής. Το κατάπιαν αμάσητο, τότε, οι Πετσωμένοι, φοβούμενοι ότι δεν θα ευνοηθούν την επόμενη μέρα των εκλογών από τον περήφανο γόνο και το παρεάκι του.

*** Θυμάμαι τον Απόστολο Τζιτζικώστα, από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, να λέει: «Δεν υπάρχει περίπτωση σε δρόμο ευθύνης της Περιφέρειας μας να μπει πινακίδα που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία». X (twitter.com)

*** Θυμάμαι τον Άδωνη να λέει «αν είχε κερδίσει το VMRO και έλεγε ‘καταγγέλλουμε τη Συμφωνία’, ΠΑΠ θα την αλλάζαμε». Ούτε το όνομά της δεν έλεγε, θυμάστε; X (twitter.com)

*** Θυμάμαι τον Βασίλη Σπανάκη να μιλά για «τη γειτονική χώρα» και «τη γειτονική χώρα»; «Βρε, ποια είναι η γειτονική χώρα;», να τον ρωτά η Νατάσσα Γιάμαλη κι αυτός να ξαναλέει «η γειτονική χώρα». Το απόσπασμα είναι από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. X (twitter.com)

*** Καλά θα μου πεις, βγήκε και ο Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος διεκδικεί θέση ευρωβουλευτή, να δηλώσει ότι δεν λέει το όνομα Βόρεια Μακεδονία ούτε τώρα. Λέει τη χώρα «Σκόπια». Δεν ξέρω βέβαια αν γνωρίζει ότι τα Σκόπια είναι πόλη και πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας. Και δεν ξέρω κι αν αυτό το γνωρίζουν και οι ψηφοφόροι του. X (twitter.com)

*** Κι όλα αυτά ενώ ο Κώστας Καραμανλής είχε αποδεχθεί, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, την ονομασία Μακεδονία. X (twitter.com)

*** Για να μην πω για την Ντόρα Μπακογιάννη. X (twitter.com)

*** Υπάρχει απάντηση για τις δηλώσεις Μπογδάνου, όταν αναφερόμενος στους παρουσιαστές της Eurovision, Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλουτά, είπε: «Η ΕΡΤ είπε ότι θα στείλω έναν gay και έναν μαύρο για να μοιάζω προοδευτικός, πολιτισμικός…» Ποια είναι η απάντηση; Η μήνυση.

*** Οή δεν έχει καταλάβει ότι κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή απλά για τους δικούς του λόγους τον βοηθάει. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, όταν μιλά για ήττα του… Κασσελακισμού. X (twitter.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου