Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Η νομιμοποίηση της διαφθοράς...


του Γιώργου X. Παπασωτηρίου

Προς τι οι οιμωγές για τη διαφθορά στην Εφορία Χαλκίδας; Μήπως οι ίδιοι οι σημερινοί κυβερνώντες και τα μίντια τους δεν νομιμοποίησαν τη διαφθορά; Αυτοί δεν έγραφαν πως «…οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν την διαφθορά μόνο ως πρόβλημα, αλλά ως κάτι με το οποίο πρέπει να ζουν αν θέλουν να εξυπηρετούνται, ως ένα αναπόσπαστο συστατικό του ελληνικού τρόπου ζωής…»; (Μ. Μητσός, ΤΑ ΝΕΑ 4.5.2023);
Μήπως δεν αυξήθηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη η διαφθορά; (σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο από 95% το 2019 έφθασε το 98% το 2022).
Και οι διεφθαρμένοι παραμένουν ατιμώρητοι για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, για τη Novartis, για τη Zimens, για τα C4Ι, για τα πούλμαν, για την αχρήστευση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο, για το δρόμο που έπεσε στη Μεγαλόπολη, για τα Τέμπη!
Το σκεπτικό της "ατιμωρησίας" είναι σαφές, η διαφθορά είναι στοιχείο του ελληνικού τρόπου ζωής!
Τελικά, η αντίληψη ότι η «διαφθορά» είναι «μη πρόβλημα» για τους Έλληνες και συστατικό του τρόπου ζωής τους, εξαλείφει τα ιδεολογικά όρια μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, μεταξύ ηθικότητας και ανηθικότητας. Έτσι, όλα βυθίζονται στον απόλυτο σχετικισμό και η διαφθορά νομιμοποιείται απόλυτα!
Ακόμα και ο λεγόμενος «δημοκρατικός ανταγωνισμός» αντί να βασίζεται πλέον σε προγραμματικές αρχές, βασίζεται σε μια πλειοδοσία στη διαφθορά. Γι' αυτό οι νέοι απέχουν λόγω αηδίας από την εκλογική διαδικασία...
Πηγή: artinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου